SAGE pati minyak – penjagaan kulit buatan sendiri dan banyak lagi!

SAGE pati minyak – penjagaan kulit buatan sendiri dan banyak lagi!

Minyak Clary bijaksana adalah wap yang disuling dari daun Salvia sclera. Tumbuhan ini tumbuh kira-kira 2 hingga 3 kaki dalam ketinggian dan lebar dengan batang persegi, berbulu seperti. Ia blooms bunga-bunga pink, putih, pucat biru atau ungu lembut dalam lewat musim bunga atau musim panas yang awal. Ianya tahan lasak, bercampur, loji dengan daun felted, komited, yang besar. Ia bertambah baik dalam matahari penuh dan dalam bekas besar. Ia didapati di rantau Utara Mediterranean, Afrika Utara dan Asia tengah. Ia telah digunakan dalam sejarah sebagai tumbuhan ubatan tetapi sekarang, kebanyakannya, ditanam bagi minyak pati. Minyak ini adalah untuk keseluruhan dan bahan perangsang untuk otak, sistem saraf, hati, limpa, edaran dan perkumuhan. Minyak pati Clary bijaksana adalah cahaya keemasan di warna. Ia mempunyai sebuah nipis untuk konsisten yang sederhana dan elegan, herba dan halus untuk aroma. Ia digunakan dalam pelbagai cara.

Bijaksana Clary minyak pati boleh digunakan dalam pelbagai cara: dalam pembakar, vaporizers, Urutan, Mandian, krim, losyen, penjagaan rambut, komersil dan anti-penuaan kulit produk penjagaan. Gunakan ia untuk membuat sabun buatan sendiri, losyen buatan sendiri atau syampu buatan sendiri untuk rambut berminyak. Pastikan anda ikuti semua arahan, berhati-hati, dalam formulasi penjagaan atau rambut dan kulit kepala kulit buatan sendiri anda. Minyak khusus ini sebati dengan juniper, lavender, geranium, minyak Cendana, minyak jasmine, Kemenyan, Halia, rosewood, rosemary, hisop, pokok teh (minyak melaleuca), lemon, oren dan minyak citrus lain. Minyak pati “Mutlak” Clary Sage mempunyai pembayang pudina dan manis berbanding minyak Clary Bijaksana. Kedua-dua minyak pati ini mempunyai perbezaan dari Dalmation minyak bijaksana, atau dikenali sebagai biasa bijaksana minyak.

SAGE DALMATION (BIASA BIJAKSANA)

Dalmation Sage berbeza dari bijaksana Clary kimia dan aromatically. Minyak pati ini adalah wap yang disuling dari pegawai Salvia, kecil, bercampur, evergreen, pokok renek kerdil. Ia mempunyai batang woody daun grayish dan berkembangan putih, pink, biru ke purple warna bunga, pada akhir musim bunga atau musim panas. Ia tumbuh kira-kira dua kaki tinggi dan luas dan berasal dari rantau Mediterranean. Ia mempunyai nama-nama biasa yang lain; bijaksana, biasa bijaksana bijaksana Taman golden bijaksana, dapur bijaksana, benar bijaksana, masakan bijaksana dan broadleaf Bijaksana. Minyak pati ini mempunyai yang kuat termasuk, segar untuk aroma dengan konsisten jelas pewarna dan nipis. Faedahnya adalah serupa dengan minyak Clary Bijaksana. Ia sebati dengan: minyak bergamot, rosemary, Bahasa mandarin, minyak pati oren, limau gedang dan lemon. Ia kebanyakannya digunakan dalam minyak wangi, sabun, losyen, krim, lilin, detergen, Urutan, kosmetik, deodoran, produk penjagaan muka dan manfaat aromaterapi.

MANFAAT KESIHATAN SAGE PATI MINYAK

Anti-spasmodic; melegakan batuk, selsema, asma; membantu laryngitis
Expectorant; loosens kahak dari paru-paru, melegakan saluran pernafasan dan jangkitan dada
Mengurangkan demam
Mengandungi antioksidan manfaat: melawan radikal bebas
Bantu penghadaman; meneutralkan asid dalam perut dan aliran darah; mengurangkan keasidan dan acidosis.
Julap; merangsang usus, melegakan sembelit
Menggalakkan pembuangan hempedu dari hati
Membersihkan dan menyahtoksin darah; mempercepatkan penyingkiran toksin melalui peluh
Melegakan sengal otot dan sendi; membantu rhuematoid artritis
Mendorong kecergasan mental
Melegakan berkelip panas dan malam berpeluh
Melegakan gejala-gejala PMS: rasa loya, sakit kepala, kelemahan, keletihan, kemurungan, kekejangan. Membantu mengawal atur kitaran haid; aktifkan estrogen

MANFAAT PENJAGAAN KULIT

Anti-kulat; melegakan kulat kaki atlet dan dermatitis
Anti-microbial: melindungi dari jangkitan kulat dan mikrob
Anti-bakteria; membunuh dan menghalang pertumbuhan bakteria. Melegakan kulit berminyak; menghilangkan bintik hitam, jerawat membantu
Anti-septik; menyembuhkan luka kecil, pembedahan boleh, ulser dan kudis
Manfaat antioksidan; menghalang kedutan; kemerosotan tisu kulit; melawan radikal bebas
Tones, mengetat dan menggalakkan pertumbuhan kulit baru
Anti-radang; mengurangkan keradangan kulit
Mengurangkan selulit
Melegakan ekzema dan psoriasis
Mengandungi Cicatrisant; membantu mengurangkan parut, tanda dan tempat-tempat yang ditinggalkan oleh pox, bisul atau kudis

LAIN-LAIN MANFAAT & KEGUNAAN

Disinfektan
Insecticidal; repels moths dan kutu
Melegakan rambut berminyak dan membantu untuk menghilangkan kelemumur; mengawal keadaan kulit kepala yang miskin
Faedah-faedah aromaterapi: meningkatkan, berehat, menenangkan; melegakan tekanan, ketegangan, kelesuan
Digunakan sebagai bahan perisa dalam wain dan keras

AMARAN MINYAK PATI UNTUK IKTIBAR

BERHATI-HATI! Mengelakkan minyak essential sage jika anda mempunyai: kulit sensitiviti, kanser payudara, risiko tinggi kanser payudara, hysteria, sejarah tekanan darah tinggi atau epilepsi. Mengelakkannya jika anda hamil. Tidak mengambil alkohol ketika menggunakan minyak ini, kerana ia boleh mempunyai kesan narkotik. Jangan gunakan pada bayi atau kanak-kanak.

BERHATI-HATI! Dalmation minyak adalah lebih cenderung untuk menyebabkan kerengsaan kulit daripada minyak lain. Jangan mengharapkan peningkatan penjagaan kulit serta-merta dengan Dalmation atau minyak Clary Bijaksana. Ia mungkin mengambil masa tiga hingga enam bulan untuk hasil. Juga, anda tidak mahu Gantikan minyak Clary bijaksana bijaksana Dalmation jika anda sedang mencari bau sama bijaksana, ditemui dalam sebuah balang rempah. Bijaksana Dalmation mempunyai yang pahit, menggigit, aromatik tepi dengan bau.

BERHATI-HATI! Minyak pati mengandungi bahan-bahan bioaktif. Ini bermakna ia mengandungi bahan-bahan kimia semulajadi yang berinteraksi dengan sistem biologi. Mereka akan bahan-bahan kimia yang kuat dan harus digunakan dengan berhati-hati. Jangan gunakan jumlah yang besar minyak pati luaran atau dalaman. Jangan mereka lurus. Mereka mesti sentiasa akan cair dalam minyak pembawa, atau sabun, losyen atau agen lain buffering. Akhirnya, tidak pernah menggunakannya tanpa mengetahui apa yang mereka sebatian bioaktif yang dikenali untuk melakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *