S & p sektor Indeks

S & p sektor Indeks

S & P 500 Indeks adalah salah satu daripada indeks yang popular dari Kumpulan Standard & miskin di AS dan Global indeks yang digunakan oleh ramai peniaga-peniaga institusi, profesional dan runcit untuk menganalisis dan menilai Kesihatan ekonomi Amerika Syarikat. Pada masa yang sama ia adalah salah satu Indeks paling tersenarai di dunia. Saham PERISIK (SPDRs) adalah saham paling aktif dengan jumlah dagangan.

Keunikan S & P 500 Indeks adalah bahawa ia dibahagikan kepada Indeks sektor 9 dengan 9 SPDRs sepadan dana sektor. Ini memberikan keupayaan untuk melabur dalam S & P 500 sektor atau industri kumpulan tertentu dan memenuhi matlamat pelaburan khusus. Indeks sektor S & P 500 dan pilih sektor SPDRs menjadi sangat popular. XLF (kewangan Pilih sektor SPDR dana yang menjejaki Indeks kewangan S & P) adalah Tempahan dagangan saham yang lebih aktif daripada QQQQ (NASDAQ 100 Penjejakan saham).

Pilih sektor SPDRs membolehkan pelabur untuk melabur bukan sahaja ke dalam stok S & P 500 tetapi menyesuaikan pelaburan dengan over-weighting atau under-weighting sektor tertentu berdasarkan matlamat pelaburan peribadi dan strategi perdagangan.

Sembilan S & P 500 sektor indeks dan pilih sektor dana adalah:

1. Pengguna mengikut budibicara Pilih sektor SPDR dana – XLY – menjejaki indeks S & P 500 pengguna Discretionary.
2. Pengguna Staples Pilih sektor SPDR dana – XLP – menjejaki indeks S & P 500 pengguna Staples.
3. Tenaga Pilih sektor SPDR dana – XLE – menjejaki indeks S & P 500 tenaga.
4. Kewangan Pilih sektor SPDR dana – XLF – trek S & P 500 kewangan indeks.
5. Penjagaan kesihatan Pilih trek sektor SPDR dana – XLV – indeks S & P 500 penjagaan kesihatan.
6. Perindustrian Pilih sektor SPDR dana – XLI – trek S & P 500 perindustrian indeks.
7. Bahan Pilih sektor SPDR dana – XLB – menjejaki indeks S & P 500 bahan.
8. Teknologi Pilih sektor SPDR dana – XLK – menjejaki indeks S & P 500 teknologi.
9. Utiliti Pilih sektor SPDR dana – XLU – menjejaki indeks S & P 500 utiliti.

Pada tahun 2003, yang baru S & P 500 runcit Komposit dan runcit baru sektor SPDRs dana diperkenalkan. Indeks S & P 500 runcit adalah gabungan Syarikat dalam dua S & P 500 industri Kumpulan Indeks–pemborong dan runcit makanan & dadah. S & P 500 runcit Indeks terdiri daripada semua syarikat juzuk dua Indeks berasaskan runcit. Index baru ini menambah bilangan S & P 500 Indeks sektor dan pilih sektor dana daripada sembilan ke sepuluh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *