Rutin senaman bina badan – kesilapan senaman Ab yang paling biasa untuk mengelakkan

Rutin senaman bina badan – kesilapan senaman Ab yang paling biasa untuk mengelakkan

Untuk sebab-sebab tertentu, orang-orang yang banyak melakukan kesilapan-kesilapan ini lagi dan lagi apabila mereka melakukan senaman ab (perut crunches khususnya), ingatlah perkara-perkara yang tidak menyenangkan yang boleh menyebabkan dari kesalahan yang mereka lakukan. Untuk satu hal, melaksanakan latihan ab dengan cara yang salah (atau menjalankan apa-apa hal) mengurangkan jika tidak benar-benar menghapuskan keberkesanan pelaksanaan. Perkara yang lain adalah bahawa melakukan senaman yang betul boleh meningkatkan risiko mengalami kecederaan. Saya yakin anda akan bersetuju dengan saya bahawa perkara-perkara ini adalah tidak kira laughing.

Mari kita lihat pada kesilapan senaman ab yang sama…

Kepala mengangguk-angguk

Saya pasti anda telah melihat orang yang melakukannya. Alamak, anda mungkin lakukan sendiri untuk cukup lama. Mengangguk-Ya, bukan benar-benar bekerja abs anda, anda akan kebanyakannya hanya angguk kepala anda naik dan turun dengan sedikit tiada pergerakan sebenar pada abs anda berusaha otot tiada.

Baik, malangnya amalan ini adalah sangat biasa di kalangan pemula, dan ada sesetengah pakar yang kononnya yang bersalah, terlalu. Bahagian terburuk adalah, mereka pun keluar mempunyai bahawa mereka boleh melakukan beratus-ratus atau beribu-ribu crunches satu pergi.

Ayuh, anda sepatutnya untuk membina otot pada abs anda dan bukan pada leher anda. Apabila melakukan crunches, harus ada sangat minimum atau tiada pergerakan langsung pada leher anda.

Okay, selain daripada mendapat tempat anda di Jabatan abs, mengangguk-angguk kepala anda (bukan melakukan crunches sebenar) tidak benar-benar hadir mana-mana bahaya yang serius kepada kesejahteraan anda kecuali jika anda menginap secara tidak sengaja slam kepala keras atas lantai kerana anda turun kembali ke kedudukan yang santai. Tetapi apabila tangan dan lengan anda menyertai dalam pergaduhan, itulah cerita yang sama sekali berbeza. Yang membawa kita kepada kesilapan umum yang akan datang.

Lengan Flapping

Sesungguhnya anda telah melihat orang-orang yang melakukan crunches (dan bangun tubi) dengan tangan di belakang kepala mereka. Kagak, ada apa-apa salah dengan itu… yang jika ia dilakukan dengan betul.

Masalahnya ialah, apabila beberapa orang yang mencontohi/melakukan ini, mereka hanya flap senjata mereka naik dan turun, dengan sedikit tiada pergerakan sebenar abs mereka. Sekarang, saya tahu ia adalah jelas tetapi flapping lengan anda kerja-kerja bahu anda, tidak anda abs. Saya tidak peduli jika anda boleh melakukan satu juta ini, flapping lengan anda hanya tidak boleh abs anda baik mana-mana.

Dan ia menjadi lebih teruk. Bagi sesetengah orang, amalan ini tidak hanya membuat bagi yang benar-benar sia-sia ab senaman, tetapi ia juga wajib mereka kepada banyak risiko yang lebih tinggi daripada mengalami kecederaan. Mengapa? Bagaimana?

Well, gila kerana ini mungkin berbunyi, sesetengah orang (ramai orang, sebenarnya) tarik kepala mereka kerana mereka berjuang untuk meningkatkan batang tubuh mereka atas dari tanah. Ini, kerana anda mungkin sudah tahu, adalah sangat buruk. Menarik kepala anda sebenar keras boleh menyebabkan ketegangan pada leher yang boleh membawa kepada kecederaan leher/saraf.

Bangun tubi

Sesetengah orang berfikir bahawa lebih baik. Dan jadi, alih-alih melakukan crunches, mereka melakukan bangun tubi. Kini, crunches dan bangun tubi adalah sepupu rapat, tetapi mereka tidak sama. Crunches direka khusus untuk otot-otot abdomen manakala bangun tubi (walaupun mereka juga bekerja otot-otot abdomen ke tahap yang tertentu) yang lebih banyak untuk bekerja di bahagian pinggang. Yang pergi tanpa mengatakan bahawa bangun tubi adalah kurang berkesan dalam mendapat otot-otot perut.

Cranking sehingga tenaga

Ramai orang berfikir bahawa melakukan apa-apa jenis senaman ab boleh membuang lemak di kawasan ab. Baik, ia tidak boleh. Terdapat tiada perkara seperti tempat pembuangan lemak atau pengurangan lemak tempat. Dalam erti kata lain, anda tidak boleh memilih untuk menurunkan lemak hanya di bahagian-bahagian tertentu tubuh. Apabila badan anda kehilangan lemak, ia tidak ia seragam semua di seluruh badan anda. Dan jadi, untuk mengurangkan perut anda pudgy, anda perlu Kurangkan lemak dari seluruh badan anda.

Anda boleh melakukan crunches sehingga anda biru di muka, tetapi anda tidak akan menghilangkan perut bir itu. Menghilangkan bulge itu kepada perut anda memerlukan dua perkara–banyak senaman kardiovaskular dan pemakanan yang baik. Melalui orang-orang anda akan secara beransur-ansur kehilangan lemak ke atas seluruh badan anda dan ia akan akhirnya datang daripada kawasan perut anda, terlalu.

Jika anda hanya cuba untuk menghilangkan perut bir anda, tidak bersusah payah melakukan senaman perut jika itulah satu-satunya perkara yang anda akan lakukan. Sebaliknya, anda akan jauh lebih baik jika anda akan pergi untuk berjalan kaki atau menaiki basikal dengan kerap.

Baik, itu adalah kesilapan yang paling umum yang orang lakukan apabila melakukan crunches perut. Sekarang, saya akan memberitahu anda bagaimana untuk melakukannya dengan betul, bermula dengan luluh pemula.

Cara hak untuk melakukan Crunches

Anda baring atas lantai dengan lutut bengkok. Anda boleh mempunyai tangan anda di sisi anda atau anda boleh meletakkan mereka ke atas pinggang anda, mana yang anda suka. Kemudian hanya gerakkan bahu ke arah siling. Perlu diingat, ia adalah bahu anda akan bergerak ke arah siling, tidak dahi anda. Ini adalah cara yang paling mudah melakukan crunches.

Jika anda ingin membawa aras kesukaran takuk yang lebih tinggi, anda boleh meletakkan tangan anda di belakang kepala anda, hanya sedikit sokongan. Leher anda perlu merasa tekanan tiada apa-apa. Dan semasa dalam kedudukan itu, menggerakkan bahu anda ke arah siling. Akan sangat berhati-hati untuk tidak tarik kepala anda apabila anda naik.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana setelah tangan anda di belakang anda pergi membuat untuk crunches lebih sukar. Dengan baik, ia adalah kerana berat senjata anda. Apabila anda mempunyai tangan anda ke sisi anda, terdapat pengurangan berat badan yang menekan bahagian atas badan.

Untuk membantu anda membuat crunches abdomen yang sempurna, apa yang boleh anda lakukan adalah untuk melihat tempat yang tetap pada siling dan Tunjuk hidung anda di dalamnya. Dengan cara ini anda tidak akan terdorong untuk mengangguk kepala atau flap senjata anda dan tarik kepala anda.

Anda juga boleh menggunakan berat jika anda ingin meningkatkan tahap kesukaran. Apa yang boleh anda lakukan adalah untuk mengambil berat plat dan memegang ia ringan di belakang kepala anda jadi kepala anda hanya ringan duduk di atas pinggan dengan tidak membebankan jua pada leher anda. Lakukan senaman ini yang anda boleh lakukan tanpa plat berat–bahu sehingga ke arah siling.

Jadi, itulah bagaimana anda melakukan crunches dengan betul. Tiada kepala mengangguk-angguk, tiada senjata yang flapping, dan Ketua yang tidak menarik. Melakukannya dengan betul dan mencapai matlamat anda dengan lebih cepat. Nasib baik dan sentiasa selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *