Rumah tempat penawar – mencari ubat jerawat 6 atas yang anda boleh buat di rumah anda sendiri

Rumah tempat penawar – mencari ubat jerawat 6 atas yang anda boleh buat di rumah anda sendiri

Jerawat yang dialami oleh ramai orang, tetapi nasib baik ada sesetengah ubat-ubat jerawat buatan sendiri yang boleh membantu anda mendapat membuangnya. Dalam artikel ini saya akan Terangkan salah satu ubat jerawat buatan sendiri yang terbaik, termasuk topeng oatmeal, minyak pokok teh, madu & topeng epal, cuka, putih telur & topeng lemon dan topeng nenas & madu.

Oatmeal topeng

Ini adalah salah satu remedi jerawat yang terbaik, yang sesiapa sahaja boleh membuat di rumah. Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk campuran beberapa oatmeal dengan sedikit air dan masak seperti biasa. Kemudian anda biarkan ia sejuk turun kepada kira-kira suhu bilik, memohon ke muka anda dan biarkan selama 10 hingga 15 minit sebelum mencuci dengan air suam. Gunakan topeng dua kali sehari.

Minyak pokok teh untuk jerawat

Minyak pokok teh mempunyai sifat-sifat anti-bakteria yang indah, dan oleh itu menjadikan rumah rawatan yang terbaik untuk jerawat. Walau bagaimanapun, ini datang dengan Amaran: Jangan letakkan ia di muka anda kemas. Berbuat demikian boleh merosakkan kulit anda. Ini adalah barangan yang amat kuat.

Cara yang paling mudah untuk menggunakan minyak pokok teh adalah untuk mendapatkan gel. Anda boleh mendapatkan Aloe Vera Gel dengan minyak pokok teh di dalamnya, sebagai contoh. Anda sepatutnya boleh mencari ini di kebanyakan Kedai-kedai makanan kesihatan yang baik. Digunakan di kawasan yang terjejas direktor. Ia adalah yang terbaik untuk menggunakannya pada waktu malam, sebelum tidur, seperti minyak pokok teh mempunyai bau yang agak kuat.

Madu & Apple jerawat topeng

Satu lagi rawatan jerawat buatan sendiri yang hebat adalah topeng madu dan epal. Apa yang anda lakukan adalah memarut epal dan kemudian Campurkan ini dengan sedikit madu. Memohon kepada muka anda dan biarkan selama kira-kira 15 hingga 20 minit, sebelum basuh dengan air suam. Menggunakan dua atau tiga kali seminggu.

Cuka

Satu lagi rawatan jerawat buatan sendiri yang hebat, berguna terutama untuk blotchy kemerahan, adalah cuka epal. Apa yang anda perlu lakukan adalah tambah satu sudu cuka epal untuk segelas air dan kacau. Kemudian celup bebola kapas ke dalam penyelesaian dan dab ke kawasan yang terjejas. Ini adalah yang terbaik untuk lakukan hanya sebelum tidur dan basuh pada waktu pagi.

Lemon & rawatan jerawat putih telur

Putih telur dan air limau adalah satu cara lagi untuk membuat rawatan jerawat buatan sendiri. Retak Buka dua telur dan Asingkan putih itu dari kuning. Pukul putih telur sehingga mereka menjadi foamy, kemudian Tambah dalam dua sudu teh jus lemon (walaupun anda boleh menambah lebih banyak jus lemon jika anda mempunyai kulit yang sangat berminyak).

Menggunakan kapas, dab penyelesaian ke kawasan yang terjejas kulit anda. Biarkan ia sehingga ia benar-benar kering dan kemudian bilas dengan air sejuk. Jika anda biasa menggunakan make-up, tidak meletakkan sebarang solekan untuk beberapa jam. Memohon pelembap Khas diwujudkan jika kulit anda berasa kering.

Nenas & madu jerawat topeng

Ubat ini adalah serupa dengan epal dan madu salah satu yang saya sebutkan lebih awal dalam artikel. Mash cawan nenas, dan kemudian mengalirkan jus. Tambah satu sudu besar madu dan Campurkan bersama-sama. Memohon untuk jerawat anda dan kemudian biarkan selama lebih kurang 20 atau 3 minit. Basuh dengan sempurna menggunakan air suam.

Jika anda masih mengalami jerawat ada perkara-perkara yang boleh anda lakukan! Apa yang perlu anda lakukan adalah klik di sini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *