Rumah menghias dengan pendiang api Gas dan Feng Shui

Rumah menghias dengan pendiang api Gas dan Feng Shui

Aliran moden pendiangan telah berkembang tetapi menghias rumah masih berdasarkan baki unsur-unsur untuk berjaya mengharmonikan mana-mana ruang tamu. di feng shui, keseimbangan antara lima elemen – api, air, kayu, tanah dan logam, yang penting apabila anda pembentukan semula atau menghias rumah anda. . Jika anda membeli sebuah dapur untuk dijual, jelas anda sedang menambah elemen api ke rumah anda. Mana-mana ruangan dengan tempat perapian gas sudah tentu akan memberikan elemen yang berapi-api yang mengeluarkan haba yang mengamalkan suasana yang dan orang-orang dalamnya dengan kehangatan dan konsol. Ini adalah ideal untuk meningkatkan keintiman satu daripada pasangan yang mahu mengambil semula hubungan yang rosak.

Apabila anda mencari kesediaan untuk jualan atau mana-mana perapian gas yang lain, anda harus mempertimbangkan Ruang dan anda sedia ada perabot di rumah yang akan duduk di sebelahnya. Menurut feng shui masters, Selatan dinding rumah anda adalah tempat terbaik untuk mencari tempat perapian gas. Anda juga boleh mencari tempat perapian gas ke kawasan-kawasan lain di rumah tetapi pasti tidak meletakkan mereka di barat laut atau bahagian kiri tengah rumah anda. Kawasan ini mewakili keluarga dan kesihatan. Meletakkan api di kawasan ini boleh risiko kesihatan dan hubungan anda. Membersihkan ruang di mana hendak mencari pendiang api; dengan cara ini anda tidak mendapat dengan cara bagi tenaga haba mengalir di sekitar rumah, oleh itu, anda akan tidak menghalang Chi tersebut.

Jika anda meletakkan anda pendiang api gas di rumah anda, pastikan kira-kira dengan unsur-unsur lain seperti air. Mencari kesediaan untuk dijual boleh juga melemahkan kesihatan anda jika anda letakkan ia di tengah-tengah rumah anda kerana ia juga merupakan pusat badan anda. Telah habis dengan terlalu banyak haba yang akhirnya boleh melemahkan badan. Cuba menggabungkan air, bumi, kayu dan unsur-unsur logam. Ia tidak memberitahu Sastera anda meletakkan sebuah kolam renang di sebelah perapian gas bagi elemen air yang. Air pancutan kecil atau akuarium akan lakukan tetapi anda juga boleh menggunakan lukisan atau gambar-gambar dengan Sungai, jatuh dan sebagainya. Elemen air lain termasuk perabot yang hitam dan cermin. Meletakkan cermin seterusnya atau berhampiran dengan tempat perapian gas anda baik untuk keseimbangan secara harmoni dan menghalang pengurangan tenaga tenaga di sekitar rumah. Jika ia adalah merupakan unsur kayu, gambar-gambar atau lukisan pokok-pokok boleh membantu jika anda boleh tumbuh-tumbuhan yang sebenar untuk menunjukkan sesuatu yang hidup dan berkembang. Menambah televisyen berhampiran pendiang api gas tidak mungkin satu idea yang baik. Tetapi jika anda dan seluruh keluarga yang gemar menonton sama ada rancangan TV atau DVD, tertentu untuk memastikan ia tersembunyi selepas digunakan. Anda boleh menggunakan Kabinet untuk mengelak mereka atau skrin projektor yang anda boleh bergolek apabila anda selesai menonton.

Tidak kira berapa mahal atau murah kesediaan untuk dijual boleh, penempatan yang betul perlu sentiasa dipertimbangkan. Tanya yang feng shui yang pakar untuk membantu anda berurusan dengan pergerakan Chi. di penghujung hari apa yang lebih penting ialah kesihatan anda dan keluarga anda kebahagiaan luar dekorasi yang indah dan perabot di sekitar rumah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *