Rumah kedai kekal Kesihatan-goji beri

Rumah kedai kekal Kesihatan-goji beri

Beri Goji adalah kecil buah-buahan raisin-seperti yang kebanyakannya ditemui di kawasan hawa sederhana dan Mongolia, China dan Himalaya. Adalah dipercayai bahawa goji beri boleh meningkatkan jangka hayat anda. Kajian saintifik telah mendedahkan bahawa beri goji mempunyai banyak banyak kelebihan untuk kesihatan jika diambil dalam perkadaran yang tepat. Ubat-ubatan tradisional China telah menggunakan beri goji sejak enam ribu tahun.

Beri Goji mengandungi 18 jenis asid amino, 21 mineral surih termasuk besi, tembaga, zink, kalsium & selenium, antioksidan, Beta-karotena, ejen anti-radang, Vitamin C yang jauh lebih daripada buah oren, vitamin B1, B6 & E. Kesihatan benifts daripada goji beri banyak. Antioksidan dalam mereka membantu dalam meningkatkan sistem imun anda. Beri Goji membantu dalam mengurangkan tekanan pada orang dan imbibe perasaan gembira di dalamnya. Sis Thi sebab mereka juga dikenali sebagai ‘gembira beri’.

Ia telah mendapati bahawa jus berry goji telah membantu ramai orang untuk menurunkan paras kolesterol dan triglycerides mereka. Ia juga membantu mengekalkan tahap gula yang betul di dalam badan dan membantu dalam mengubati kencing manis. Buah-buahan ini kecil tetapi menakjubkan juga membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung. faedah-faedah goji beri termasuk kitaran tidur yang lebih baik dan boleh merawat insomnia.

Beri Goji juga mempunyai sifat-sifat anti-penuaan yang membuat anda kelihatan dan berasa lebih muda daripada usia anda. Buah-buahan ini juga mengandungi sejenis enzim yang membantu mengekalkan sel-sel hati anda dilindungi daripada bahan-bahan yang sangat toksik. Masalah penghadaman juga boleh diselesaikan dengan termasuk goji beri ke dalam diet anda dalam perkadaran yang tepat. Di samping itu, beri goji terbukti berguna sebagai tonik untuk otak manusia. Ia meningkatkan memori dan kemampuan untuk mengingati perkara-perkara anda. Ia juga boleh melindungi buah pinggang anda untuk fungsi mereka lebih baik.

Beri Goji akan bangkel hampir semua nutrien penting bagi kita. Yang membuat buah-buahan yang indah dan snek sihat yang perlu dimasukkan ke dalam diet harian kami dalam perkadaran yang tepat. Ia boleh menyembuhkan banyak penyakit dan membantu mencegah mereka terlalu. Mereka menjadikan tubuh anda sihat dan cergas, membuat anda gembira, membuat anda berasa sihat dan cantik, mengekalkan kesihatan anda dan membantu anda mendapatkan tidur yang cukup. Sains adalah masih bekerja untuk mencari lebih banyak faedah-faedah goji beri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *