Rumah aromaterapi dibuat semburan setiap satu

Rumah aromaterapi dibuat semburan setiap satu

Semulajadi minyak aromatik adalah suatu pesta bagi deria kita, dan sifat-sifat individu mereka kerja sihir mereka secara menyeluruh pada Kesihatan minda, semangat dan jiwa kami. Sebagai ubat pencegahan, Aromaterapi adalah risiko; Ia adalah berguna dalam mengimbangi keadaan kesihatan psikologi seperti kebimbangan, kemurungan dan kelesuan mental. Penggunaan minyak aromatik adalah juga indah keseluruhan meningkatkan mood, mengurangkan tekanan dan peningkatan walaupun tidur. Dan salah satu daripada cara yang paling mudah dan berkesan menggunakan minyak pati dalam aromaterapi untuk berdoa. Ini dengan mudah dibuat ‘kabus’ adalah cara yang hebat untuk memperkenalkan kesan penyembuhan semulajadi minyak pati untuk keluarga anda, dan mencipta suasana yang tinggi-getaran di rumah anda.

Membuat sendiri aroma-kabus adalah aktiviti musim panas yang besar yang perlu dilakukan sendiri, atau dengan kawan-kawan dan keluarga. Membolehkan setiap orang yang akan menggunakan kabut untuk memilih sendiri aroma memaksimumkan manfaat terapeutik ciptaan mereka. Secara umumnya, aroma bahawa kebanyakan rayuan kepada individu yang menghasilkan hasil yang paling besar, ada semangat, menenangkan atau sebaliknya. Jika salah satu tidak suka bau, salah satu adalah tidak mungkin untuk menggunakan kabus, atau mungkin akan menunda, bukannya disokong oleh tindakan aromatik. Juga, mendapatkan lain-lain yang terlibat akan memberi mereka kesedaran yang baru jadi kesihatan dan penyembuhan yang menyeronokkan cara yang tidak kelihatan seperti mereka sedang mengambil ubat-ubatan. Sebagai ibu bapa, ini boleh menarik terutamanya kerana ia juga boleh menarik anak-anak anda ke dalam gaya hidup Kesihatan semulajadi dari usia awal.

Hanya beberapa item yang mudah didapati dikehendaki – 1 atau 2 auns gelap botol kaca dengan pam semburan puncak adalah bekas besar. Warna gelap membantu mengekalkan minyak pati, dan saiznya yang kecil menjadikan mereka agak tahan lasak, mudah dikendalikan dan mudah alih. Untuk mata-penetes mudah difahamkan minyak jatuh oleh penurunan (seperti resipi memanggil ‘titik’ setiap minyak pati). Orang-orang yang plastik adalah paling sesuai jika kanak-kanak yang terlibat, seperti droppers yang cenderung agak halus. Bagi ‘pembawa’ minyak pati, air yang ditapis atau spring yang anda perlukan; Jika anda ingin menyimpan campuran untuk lebih daripada beberapa bulan, menggunakan 1/5 penyihir Hazel (boleh didapati di kebanyakan Kedai-kedai makanan semulajadi dan dalam talian) dan 4/5ths air.

Maka sudah tentu anda akan memerlukan beberapa minyak pati. Ada perbezaan besar dalam kualiti aromatik antara minyak yang disediakan hari – orang-orang yang memenuhi keperluan akan mempunyai aroma yang sangat cemerlang dan hidup. Mereka mungkin kos yang lebih sedikit, tetapi anda akan menggunakan titisan sahaja pada satu masa, dan perbezaan dalam aroma yang akan mempunyai kesan yang ketara kepada anda dan keluarga anda menikmati semburan anda. Minyak sedikit kualiti selalunya akan membuat satu senyuman sedikit dan berkata ‘kan, yang bau bagus’, manakala minyak luar biasa biasanya mendapat ‘WOW’, diiringi grin yang benar-benar besar. Campuran yang bau menakjubkan akan pasti digunakan lebih, dan berkemungkinan besar akan mempunyai kesan terapi psikologi dan emosi yang lebih tinggi.

Jika anda akan membuat campuran dengan atau untuk kanak-kanak, anda juga akan mahu untuk mempertimbangkan Keselamatan. Kami akan ambil perhatian di sini apa-apa kebimbangan keselamatan dengan resipi ini, tetapi jika anda teroka untuk membuat anda sendiri, yang masuk untuk keselamatan anda akan menggunakan minyak tertentu. Minyak bunga Lavender, Chamomile Rom, gaharu dan Rose adalah selamat dan bebas merengsa. Minyak sitrus, dengan aroma menaikkan semangat mereka akan selamat dalam kuantiti yang diterangkan, walaupun mereka tidak patut digunakan untuk kulit kerap atau dalam jumlah yang besar. Evergreen minyak seperti pain, Spruce dan Juniper begitu juga boleh menyebabkan kerengsaan kulit jika terlalu disembur pada kulit. Akhir sekali, minyak yang sangat pedas suka pudina, cengkih dan kayu manis terutamanya mungkin menyebabkan kerengsaan jika dihidu dalam kuantiti yang lebih sederhana, dan ia adalah minyak ini, anda akan mahu untuk menjaga daripada anak-anak kecil mengendalikan jika mereka membuat campuran dengan anda. Secara umum, dengan dilutions yang digunakan dalam aromaterapi semburan, anda harus berwaspada dengan misting sebuah bilik untuk aroma yang menyenangkan; Sebagai satu peraturan, menyembur mana-mana minyak pati berhampiran mata atau muka.

Jadi, sekarang anda boleh mencipta misters anda! Formula asas adalah sangat mudah: mengisi botol kecil anda hampir ke bahagian atas dengan air atau 1:4 penyihir Hazel dan campuran air, kemudian Tambah minyak jatuh oleh penurunan. Sebaik sahaja minyak ditambah, hanya mengetatkan topi dan goncang baik sehingga anda tidak lagi melihat minyak dan air yang cepat memisahkan apabila selesai. Jangan risau jika minyak masih berasingan sedikit, ini adalah semula jadi – hanya goncang perlahan-lahan sebelum setiap dan anda akan spritz aroma cukup cukup ke angkasa anda. Bagi Formula paling sederhana, hanya gunakan satu titis empat ke enam belas daripada mana-mana minyak pati yang satu per auns air. Lavender Perancis, Geranium, Rose, gaharu dan Chamomile adalah pilihan yang sangat baik, kerana mana-mana minyak evergreen, atau minyak citrus. Pandu ke arah jumlah minyak pati yang lebih kecil jika bercadang untuk menggunakan formula dengan kanak-kanak.

Formula yang indah untuk kegunaan bayi atau kanak-kanak di bilik adalah seperti berikut: air dan penyihir hazel campuran asas Tambah dalam 2 titis setiap liar minyak Lavender dan Chamomile Rom. Semburan beberapa pam ke dalam sudut-sudut bilik sebagai bantuan tidur yang semulajadi dan sihat yang. Jangan sekali-kali menyembur terus ke arah muka kanak-kanak itu. Ingat bergegar lagi sebelum setiap digunakan untuk membantu dalam penyebaran minyak. Lavender dan Chamomile terkenal untuk kesan menenangkan mereka lembut, dan membantu ramai Kanak-Kanak (dan dewasa) berehat lebih mendalam. Minyak lain yang lebih dicintai oleh kanak-kanak termuda ialah Vanilla. Manakala bau yang sangat masa, kesannya yang menenangkan yang mendalam, dan ia juga merupakan minyak yang sangat selamat. Sekali lagi, tambah 2 hingga 4 titis setiap auns pangkalan.

Untuk lebih meriah, semangat aromatic, tambahkan aroma citrus kegemaran anda. Minyak ditekan dari semua buah-buahan citrus – anda akan dapati oren, lemon, limau nipis, tangerine dan limau gedang yang sedia ada. Aroma campuran dan bersama-sama, dan ia adalah mudah untuk menyesuaikan nisbah mereka dengan keinginan anda. Bahasa Mandarin, ahli keluarga tangerin, mempunyai tertentu menenangkan kesan yang unik untuk buah-buahan ini, dan sekali lagi, kerja-kerja terutamanya dengan kanak-kanak.

Akhirnya, minyak evergreen yang sangat popular sebagai penyegar bilik. Ini adalah minyak yang disuling dari jarum pain, Spruce, Balsam Firaun dan beri Juniper. Seperti minyak citrus, ini semua campuran dan bersama-sama dan mencampurkan mereka mencipta aroma yang sangat pelengkap. Juniper Berry adalah terutamanya meriah dan terang; Pine aroma evergreen yang klasik dan Balsam Firaun dan Spruce agak lebih kaya dan lebih kompleks. Seperti minyak citrus juga, ini adalah semangat aroma, walaupun mereka seolah-olah akan meningkatkan dan grounding pada masa yang sama.

Apa-apa minyak yang anda pilih, anda boleh sentiasa tambahkan jumlah yang sangat kecil, mengira titisan, sehingga anda pasti anda suka adunan, kemudian menambah jumlah yang lebih besar untuk anda semburan campuran. Anda juga boleh mencipta gabungan yang berbeza bagi setiap bilik di rumah anda. Dan dengan menggunakan minyak pati yang tulen, anda akan mencipta Haruman semula jadi yang telah digunakan selama berabad-abad, dengan manfaat kesihatan emosi, fizikal dan kerohanian yang positif untuk anda dan keluarga anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *