Ruam pada kulit zakar boleh menjadi serius apa yang anda perlu tahu

Ruam pada kulit zakar boleh menjadi serius apa yang anda perlu tahu

Ruam yang berlaku pada kulit zakar boleh menjadi satu perkara yang agak berbahaya terutamanya jika ruam itu benar-benar merupakan ruam dan tidak terbuka sakit atau bonggol; adalah agak tidak menyakitkan dan mula hilang selepas beberapa hari. Walau bagaimanapun, ruam zakar bergantung kepada sifatnya boleh memerlukan rawatan perubatan tetapi kebanyakan ruam datang dari kerap melancap, seks yang agresif atau rough, walaupun ketat, pakaian dan alahan dan sering kali boleh dirawat di rumah menggunakan crème Kesihatan zakar yang akan membantu melindungi daripada banyak sebab-sebab yang lebih tidak bersalah daripada ruam zakar.

Ruam dan di PCB

Walaupun tidak kerap berlaku terdapat beberapa penyakit gejala-gejala yang termasuk ruam seluruh zakar, dan ruam zakar mungkin bermakna bahawa jangkitan telah berlaku. Mengetahui dengan tepat yang STD sedang diuruskan boleh menjadi rumit disebabkan oleh bilangan penyakit-penyakit yang boleh menyebabkan gejala-gejala seperti ruam.

• Herpes – herpes adalah jangkitan kemaluan yang agak biasa yang boleh nyata dirinya sebagai siri lebam di sekitar zakar. Lebam ini boleh menjadi sakit dan membawa kepada penularan ruam sekitar kemaluan. Kudis juga boleh meresap nanah yang boleh menyebarkan jangkitan kepada rakan-rakan seksual. Walaupun herpes adalah biasa dan ramai orang mengalami ruam, ada ubatnya dikenali-sebaliknya, pesakit perlu mengambil satu siri rawatan ciri-ciri anti-virus untuk memerangi gejala-gejala

• Sifilis – sifilis adalah yang STD terutamanya berbahaya yang, jika tidak dirawat, kadang-kadang boleh membawa kepada kerosakan yang kekal. Pada mulanya, gejala-gejala termasuk lebam atau Buka kudis sekeliling organ-organ seksual dan kawasan-kawasan lain seperti mulut. Dari masa ke masa ruam boleh membangunkan yang boleh hadir pada zakar tetapi juga boleh membentuk pada tangan dan kaki. Jika tidak dilakukan pada peringkat menengah ini, sifilis akhirnya boleh membawa kepada kerosakan otak dan kematian juga. Sifilis ini, Walau bagaimanapun, agak mudah untuk merawat jika penyakit dikesan cukup awal

• Kudis – kudis tidak STD yang dalam erti kata yang tradisional, tetapi sebaliknya ia merupakan ruam yang disebabkan oleh kutu daun, hama dan kutu. Parasit merebak melalui sentuhan kulit ke kulit dan bertelur di bawah kulit pengangkut. Ini meletakkan telur menyebabkan sensasi yang menyakitkan yang boleh menyebabkan ruam. Walau bagaimanapun, mudah ditentukan krim boleh menghapuskan mana-mana parasit kudis.

Ruam dan bebas-PCB di

Walaupun sebahagian daripada ruam lebih serius disebabkan oleh STD, Terdapat banyak faktor yang boleh membawa kepada mengalami ruam pada kulit zakar yang mempunyai apa-apa kaitan dengan jangkitan.

• Agresif seks – seks yang agresif boleh menyebabkan kulit zakar menjadi sakit, jengkel, merah dan menyebabkan ruam. Yang menyebabkan ruam dari Main seks kasar akan sering hadir dengan serta-merta berikutan seks dan akan cenderung untuk lenyap selama beberapa hari. Walau bagaimanapun, dalam interim, ruam boleh menjadi hodoh dan menyebabkan kulit zakar menjadi sensitif dan sengal.

• Kerap melancap – begitu juga, untuk melancap banyak boleh menyebabkan kulit zakar menjadi kering dan sakit, yang akhirnya boleh menyebabkan kerengsaan kulit kemerahan dan menyebarkan ruam. Emollients zakar dan krim zakar seperti Man1 lelaki minyak boleh membantu mengelak daripada ini berlaku.

• Mejerut pakaian – sesuatu yang mudah seperti Seluar dalam yang ketat boleh menyebabkan ruam kulit zakar, sebagai pakaian chafe terhadap kulit dan menyebabkan masalah. Seluar dalam perlu sentiasa ditukar kerap dan gaya yang berbeza yang harus dipakai berkala

• Alahan – kadang-kadang, bahan-bahan yang mudah di basuh detergen boleh menyebabkan reaksi alahan yang menyebabkan ruam. Menukar bahan pencuci yang boleh membantu masalah ini. Tindak balas lain alahan boleh berlaku dari kondom lateks dan spermacides tertentu.

Walaupun beberapa punca ruam zakar memerlukan ubat-ubatan dan kepakaran perubatan, Terdapat beberapa perkara yang boleh dilakukan sebagai amalan yang kerap untuk mengurangkan peluang untuk membangunkan ruam zakar, terutama jika kerap melancap atau agresif seks adalah satu bahagian yang wujud dalam amalan seksual dan kegiatan seseorang. Menggunakan a crème Kesihatan zakar (Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) akan membantu menjaga kulit zakar berjalan lancar dan mengurangkan mana-mana tompok-tompok kering atau Rengsa pada kulit zakar. Crème Kesihatan zakar atau emollient, yang mengandungi mineral dan vitamin tertentu zakar, yang dirumus untuk menggiatkan kulit zakar dan memastikan ruam yang mudah berkurangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *