Rosehips Kesihatan musim sejuk dan perlindungan daripada kesakitan

Rosehips Kesihatan musim sejuk dan perlindungan daripada kesakitan

Rosehip sirap adalah merupakan sumber vitamin c untuk kanak-kanak semasa Perang Dunia II. Rosehip minyak biji adalah tinggi di kedua-dua asid lemak linoleik dan Linolenik asid lemak dan mereka adalah kepunyaan Kumpulan daripada asid lemak sering dikenali sebagai Vitamin F. Rosehip minyak yang klasik dan mewah minyak sayur-sayuran yang sangat sesuai untuk kulit sensitif dan berminyak, jerawat dan kulit dengan liang-liang yang besar. Rosehip minyak biji adalah anti-radang yang tersendiri dan menghasilkan tindakan regeneratif yang berkesan pada kulit. Bulu pada benih rosehip yang akan dikenali sebagai bahan utama serbuk gatal-gatal.

Sepanjang kertas ini, kami akan membincangkan hanya pinggul rose anjing (Rosa canina). Banyak jenis lain rose menghasilkan pinggul pelbagai warna – merah, oren, purple – dan akan digunakan untuk membuat teh dan sirap, tetapi ianya hanya dengan anjing rose pinggul yang mengandungi sebatian manfaat kepada penghidap sakit sendi dan artritis.

Walaupun Syarikat yang mengeluarkan produk-produk kesihatan bersama Litozin dari Rosehips mendakwa bahawa produk mereka adalah satu-satunya mengandungi GOPO (glycoside mono dan diglycerol), produk yang ditemui di Rosa canina pinggul dan oleh itu hadir dalam semua Rosehip serbuk yang dibuat daripada pelbagai ini.

Rosehip teh mempunyai rasa yang masam, Tat dan yang warna pinkish. Rosehips mengandungi vitamin C, A, B1, B2, B3, K dan pelbagai flavonoid, polyphenols, minyak meruap dan tannin. Rosehip minyak adalah pilihan yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam rumusan bertujuan untuk matang atau rosak kulit di mana pertumbuhan semula sel-sel kulit yang baru diperlukan. Rosehip minyak biasanya digunakan pada nisbah sehingga 10%, dan mengandungi tretinoin semulajadi menghantar permintaan perkhidmatan (juga dikenali sebagai asid Retinoic) derivatif Vitamin A, yang terbukti untuk melambatkan kesan penuaan kulit. Rosehip minyak tinggi ada bio vitamin C serta lain-lain komponen dan menawarkan banyak faedah yang sangat baik untuk regenerasi kulit dan menjadikan kulit lebih anjal. Rosehip minyak yang sangat baik untuk merawat masalah dermatologi selepas radioterapi, darkening kulit dan dermatitis. Ia juga membantu dalam penyembuhan cantuman kulit, bintik-bintik coklat dan barisan yang mendalam berkaitan dengan kulit kering pramatang berusia.

Pinggul Rose adalah sumber yang kaya dengan zat besi, jadi wanita digunakan untuk minuman teh rosehip semasa kedatangan haid untuk membentuk besi yang mereka kehilangan dengan darah.

Dua kajian terkini, Denmark dan Norway, telah diterbitkan pada tindakan anti-radang di Osteoartritis serbuk rosehip piawaian yang dihasilkan daripada rosehips anjing dan benih. Jadilah pengurangan yang ketara dalam sakit dan pengambilan ubat penahan sakit dalam orang-orang yang mengambil rosehips selama lebih daripada tiga minggu. Menurut satu artikel di Saga, kajian terkini oleh para saintis Denmark telah menunjukkan bahawa ekstrak serbuk rosehip, GOPO, penting Hyben atau Litozin, pengurangan penggunaan ubat penahan sakit lain dalam pesakit Osteoartritis. Kajian Norway hari yang diterbitkan dalam jurnal Scandinavia RHEUMATOLOGI menunjukkan bahawa 82% daripada orang-orang dengan sakit artritis menunjukkan pengurangan yang ketara dalam kesakitan apabila diberi rosehip cabutan.

Buah ini indah, percuma untuk mengumpul seluruh dunia, mempunyai banyak kegunaan. Cincang dan kaya dengan air panas, ia menjadikan teh sangat bermanfaat, walaupun banyak kandungan Vitamin C akan hilang kerana kepanasan air. Rosehip sirap adalah ubat tradisional yang sangat lama dan disediakan dengan cara ini, mengekalkan semua kandungan vitamin. Rosehips boleh kaya dengan dengan gin vodka brendi, dan lain-lain, dengan penambahan gula untuk menyampaikan rasa halus indah untuk Tazkirah yang terhasil.

Mungkin cara yang paling berkhasiat untuk mengambil Rosehips adalah kering dan halus mengisar rosehip dalam keseluruhan (pulpa, benih dan semua), kemudian Tambah dua sudu teh (kira-kira 10g) ke air panas, sweeten secukup rasa, dan minum beberapa kali sehari. Dengan cara ini, Semua bahan-bahan yang paling berkhasiat beridentiti – pulpa, biji, minyak, vitamin dan asid lemak. Selain itu, Rosehip serbuk kapsul boleh diambil, walaupun ini adalah pilihan yang lebih mahal.

Kebanyakan dunia pengeluaran minyak canina Rosa dihasilkan di Chile, dan terbaik borang alegik. Ianya hanya mendesak sejuk yang akan mengekalkan semua vitamin dan asid lemak – Pemanas dan pengekstrakan kimia memusnahkan sebahagian besar ini.

Rosehip minyak mempunyai kesan mengembalikan tenaga tisu yang cemerlang, mempunyai keupayaan untuk mengurangkan penampilan kedutan, parut dan regangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *