Rolfing sepuluh siri-sesi 7

Rolfing sepuluh siri-sesi 7

Struktur keseluruhan telah mengalami rasa dirasai lebih mendalam ruang, organisasi, dan integrasi sesi jam yang ketujuh: Palintonicity/kebolehsuaian (7-8-9) teras menyatakan melalui tiang rendah (tolak).

Jumlah tekanan yang visceral kranium dan saraf kranium mempamerkan pada keseluruhan organisma adalah besar dan pelepasan dalam sesi ini membolehkan kerja-kerja penghantaran dari bumi ke awan-awan. ”’ Jika kita menubuhkan satu kekutuban spanning antara bahagian kepala dan pangkal sacrum berhubung arah tuju masa medan graviti, kita mempunyai jenis baru struktur bersepadu manusia “-hak harta intelek.

Pada jam yang ketujuh, kami berurusan dengan hubungan di kepala dan leher ke seluruh badan melalui torasik inlet/alur keluar dan terus sokongan di atas rusuk dan torasik inlet bagi Acob bahu dalam mendatar. Ini adalah satu peluang yang besar untuk meneruskan pengurusan kesakitan, normalizing rusuk satu melalui empat. Normalizing rusuk empat pertama adalah penting dalam resolusi kepala dan leher. Sampingan akan dengan putaran dalam penghantaran kompleks yang bersama paksi untuk rusuknya, kemudian ke dalam kranium dan seluruh organisma.

Terus bersama teras/lengan/paksi pembezaan yang kompleks dari bahu ke kepala dan leher berbanding dengan komponen berfungsi bersama paksi dan alamat hyoids, SCM dan trapezius. Pelanggan-pelanggan yang mengalami sakit kepala Migrain teruk atau TMJ perlu menerima manfaat banyak dari kerja-kerja kepala dan leher. Perhatian khusus perlu diberikan kepada memberi fascia serviks dan occipital serta bahagian selekoh dengan putaran tulang tengkorak.

Ruang Alamat atau kekurangan tiada dengan viscero-kranium buat pertama kalinya oleh menyelesaikan putaran dan compressions antara secara lisan. Ini boleh dilakukan sekarang mungkin lagi dalam sesi lain yang termasuk dan tidak terhad kepada luar dan antara fascia lisan temporalis, gerbang zigomatic, masseter, pipi dan mandibular talian, lidah, palletes yang keras dan lembut (terutamanya dengan bola-skoliosis), pterygoid hala/medial. Kerja-kerja yang inter-nasal akan memupuk integrasi komponen-komponen kranium neuro-viscero.

Septums yang menyeleweng sering ditemui dan ruang baru yang dicipta dalam kepala daripada Rolfing adalah luar biasa. Bergantung kepada garisan ketegangan, belakang kerja perlu duduk dari kepala ke sacrum, mengintegrasikan segala-galanya dari bahagian bawah dari kaki ke frontalis, diwakili oleh saluran SBL model atau salur kencing. Cara terbaik untuk menamatkan sesi ini adalah untuk ocular nyahgandingan senaman yang benar-benar disengages dan mengintegrasikan leher dan kepala. Lif pelvik atau tilt ketujuh-jam berakhir.

Disahkan Rolfing sepuluh siri ini mempunyai potensi untuk mengurangkan kesakitan dan melepaskan ketegangan dalam tisu penghubung dan myofascial badan yang berkaitan dengan TMJ, Walaubagaimanapun, RESAH, Fibromyalgia, Sciatica, Fascitis, Bunions, skoliosis dan Celebral Palsi. Postur yang miskin adalah berkaitan dengan asymmetries fascial yang boleh menyebabkan kaki, kaki, lutut, pinggul, belakang, bahu, leher, lengan, tangan dan kepala sakit; terapi integrasi adalah perlu. Ortopedik, kiropraktik, fizikal dan terapi urut mengiktiraf Rolfing disahkan dan gerakan Rolf sebagai pengurusan kesakitan premium yang menggunakan struktur, fungsian dan integrasi postur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *