Rolfing adalah Beneficial

Rolfing adalah Beneficial

Kadang-kadang, anda mendengar seseorang bercakap tentang Rolfing. Ia adalah agak mungkin bahawa anda atau seseorang yang anda kenal telah mengalami. Apa itu Rolfing-struktur integrasi? Ia adalah suatu siasatan kepada manusia, supaya apa-apa kebenaran berfungsi dengan optimum. Ia adalah sistem re-education badan dan manipulasi yang pada asalnya dikenali sebagai integrasi struktur dan produk 50 tahun pengajian dan amalan oleh pencipta, Dr. Ida P. Rolf. Pada asalnya ahli yang organik kimia dengan Institut Rockefeller, Dr Rolf disempurnakan teknik integrasi struktur Rolfing selama bertahun-tahun sebelum menubuhkan program latihan dan organisasi profesional sekitar 1300 pengamal di seluruh dunia.

Apa yang memisahkan Rolfing dari amalan-amalan lain berkenaan tubuh badan merupakan premis Rolfers’ tentang hubungan seseorang untuk diri sendiri dan persekitaran mereka: (1) kebanyakan manusia adalah daripada penjajaran dengan graviti (2) kami berfungsi lebih baik apabila kami beratur dengan medan graviti badan manusia (3) adalah jadi plastik supaya penjajaran yang boleh dibawa ke harmoni pada bila-bila masa dalam kehidupan seseorang. Kajian telah menunjukkan bahawa terdapat lebih kuat rasa diri rahmat, mudah, kecekapan pergerakan dan sering kelegaan daripada tekanan yang disebabkan oleh pola-pola pergerakan tahan graviti.

Badan sememangnya adalah matriks yang berterusan daripada tisu yang dipanggil fascia yang mengelilingi, menyokong, dan diterapkan di setiap otot, tulang, saraf dan organ badan. Rolfing memanipulasikan penggunanya untuk berakhir dan re-educates set corak induk dalam tisu dan sistem saraf untuk melepaskan, menyelaraskan, dan kira-kira seluruh badan, sekali gus menyelesaikan ketidakselesaan, mengurangkan pampasan dan membolehkan sebuah ungkapan yang lebih sahih.

Fascia adalah stok badan putih di bawah kulit yang menyelubungi setiap bahagian badan yang memberikan anda bentuk atau bentuk badan anda. Masalah bermula apabila kecederaan, pergerakan keluar baki dan asymmetries yang digunakan oleh badan yang timbul sebagai kesan, kesakitan dan pucuk. Badan benar-benar akan menukar bentuk untuk menggambarkan bagaimana ia sedang digunakan, oleh itu struktur dan fungsi kedua-dua pihak sama duit syiling.

Penyelidikan Rolfing telah mula memberikan data kuantitatif dan kualitatif tentang keputusannya. Dr. Valerie Hunt, Pengarah makmal tingkah laku pergerakan di UCLA dan DR. Julian Silverman, pakar penyelidikan di California Jabatan daripada Mental kebersihan, menjalankan ujikaji di Hospital Negeri Agnews di mana mata pelajaran yang diuji sebelum dan selepas Rolfing perubahan kawalan saraf otot, untuk variasi dalam keputusan dari rangsangan dan perubahan biokimia. Keputusan menunjukkan bahawa selepas Rolfing ada lebih cekap penggunaan otot-otot, tenaga jem, penghalusan peningkatan tindak balas, dan kecenderungan untuk kawalan motor untuk beralih ke arah Pusat lebih suatu rombakan semula kepada tulang belakang.

Dalam erti kata lain, Rolfing mendedahkan sumber dan kesihatan yang sentiasa ada; Lebih banyak potensi. Penyelidikan lain adalah berterusan dalam & tanpa Rolf Institut. Dr. Rolf teori geometri badan yang membawa kepada penemuan bahawa apabila untuk siku, lutut atau mana-mana sendi lain betul seimbang, individu mengalami satu perasaan dalaman rightness. Badan deria apabila penjajaran yang semulajadi dalam satah yang tunggal tidak lagi terjejas yang suatu perintah self-organizing yang wujud dalam sistem saraf dan graviti. Jadi dalam Geometri yang baru, ada orientasi yang baru dalam ruang, yang merasa lebih selamat daripada badan yang mati itu adalah x graviti. Setiap orang sesuai geometri bergantung menavigasi set menyumbang faktor-faktor seperti seseorang sejarah, kecederaan, dan asymmetries, untuk merangka satu turutan sesi khusus untuk setiap pelanggan.

Dr. Rolf adalah terkenal untuk menawarkan klinik percuma untuk kanak-kanak, mereka boleh menerima manfaat juga. Sesi adalah sekitar sejam dan dua puluh minit, dan biasanya terdapat pada sesi 10-20-kurangnya masing-masing sebagai yang sebelumnya dan menjadi platform yang lain, dengan kerja-kerja yang lebih banyak pada masa kemudian jika perlu. Sesi boleh kos dari $120,00 setiap sesi dan boleh menerima setiap minggu, bi-Mingguan atau bulanan. Ingat badan anda yang paling berharga milik pernah jadi penyelenggaraan adalah tidak ternilai. Pemakanan yang betul, senaman, dan badan yang amat penting.

Rolfing dianggap sebagai badan utama yang ditawarkan oleh ahli-ahli terapi berkenaan tubuh badan. Ia tidak urut terapi dan ia tidak tepat boleh digambarkan sebagai terapi. Ia adalah satu proses di mana Rolfer yang bertujuan untuk membantu klien meneroka cara yang paling cekap menggunakan badan dan menyebarkan tanggapan yang diberi dis-ease, asymmetries, dan menurut badan itu fe-pendidikan.

Terdapat susunan tertentu acara dan penilaian pengambilan pelanggan yang Rolfer yang menganggap program setiap sesi yang akan dibincangkan dalam artikel-artikel yang seterusnya. Kita juga akan membincangkan gerakan Rolf, yang ditakrifkan sebagai membangkitkan satu badan terbuka dan responsif yang diberikan Semua penyewa model tonik fungsi di mana perubahan dalam struktur boleh dipengaruhi oleh perubahan dalam persepsi, ungkapan, dan penyelarasan. Premis model fungsi tonik adalah bahawa semua pre-movement adalah pergerakan yang tidak sedarkan diri dan sesiapa sahaja daripada elements(structure-coordination-expression-impression) yang empat yang boleh dilaksanakan oleh mana-mana satu daripada yang lain.

Oleh itu kerja-kerja struktur manipulasi perkakasan dan pergerakan Rolf fittingly perlu disamakan untuk bekerja pada perisian. Potensi untuk gerakan yang lebih seimbang dan nafas sambil berdiri, duduk, atau bergerak adalah tidak ternilai. Jadi Siapakah Rolfing bagi? Atlet, yogi di, seni bela diri, Grandmas, adik-beradik, rakan, jiran-jiran, lifters berat badan, peninju, pelari, artis, pelumba, penyair, orang yang sedentari dan anda. Mendapat Rolfed.

Disahkan Rolfing sepuluh siri ini mempunyai potensi untuk mengurangkan kesakitan dan melepaskan ketegangan dalam tisu penghubung dan myofascial badan yang berkaitan dengan TMJ, Walaubagaimanapun, RESAH, Fibromyalgia, Sciatica, Fascitis, Bunions, skoliosis dan Celebral Palsi. Postur yang miskin adalah berkaitan dengan asymmetries fascial yang boleh menyebabkan kaki, kaki, lutut, pinggul, belakang, bahu, leher, lengan, tangan dan kepala sakit; terapi integrasi adalah perlu. Ortopedik, kiropraktik, fizikal dan terapi urut mengiktiraf Rolfing disahkan dan gerakan Rolf sebagai pengurusan kesakitan premium yang menggunakan struktur, fungsian dan integrasi postur. John Barton, disahkan Rolfer dan Rolfing-Fort Worth-Dallas-Austin-Denton-Arlington.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *