Riwayat hidup si mati daripada mendiang Encik akal

Riwayat hidup si mati daripada mendiang Encik akal

Semalam kami berkabung kelulusan daripada seorang kawan lama yang tercinta, akal, yang telah bersama kami selama bertahun-tahun. Tiada siapa yang tahu pasti berapa umur beliau adalah kerana rekod kelahiran beliau telah lama hilang dalam karenah birokrasi. Beliau akan dikenang sebagai mempunyai ditanam itu pengajaran sebagai:

Mengetahui bila hendak datang daripada hujan;
Mengapa ‘ early Bird ‘ mendapat cacing;
Hidup tidak sentiasa adil; dan
Mungkin itu kesalahan saya.

Akal tinggal dengan mudah, bunyi dasar-dasar kewangan (tidak menghabiskan lebih daripada anda boleh mendapat) dan strategi-strategi yang boleh dipercayai (orang dewasa, anak tidak, akan di caj). Kesihatan mula merosot dengan cepat apabila peraturan-peraturan yang well-intentioned tetapi overbearing telah disetkan di tempat. Laporan seorang budak lelaki berumur 6 tahun yang dikenakan dengan gangguan seksual untuk mencium seorang rakan sekelas; remaja yang digantung dari sekolah untuk menggunakan pencuci mulut selepas makan tengahari; dan seorang guru untuk reprimanding seorang pelajar yang tidak terkawal, yang hanya semakin teruk keadaannya. Akal hilang tanah apabila ibu bapa menyerang guru bagi melakukan kerja yang mereka sendiri telah gagal berbuat demikian dalam mendisiplinkan anak-anak yang misbehaved.

Lebih jauh lagi, ia menurun apabila sekolah dikehendaki mendapatkan kebenaran ibu bapa untuk mentadbir losyen Ahd atau plaster yang kepada seseorang pelajar; tetapi tidak boleh memberitahu ibu bapa apabila pelajar hamil dan mahu melakukan pengguguran. Akal yang hilang tersebut akan tinggal sebagai sepuluh perintah Allah menjadi kontraban; Gereja-gereja menjadi perniagaan; dan penjenayah menerima rawatan yang lebih baik daripada mangsa-mangsa mereka. Akal mengambil yang mengalahkan apabila anda tidak dapat mempertahankan diri dari pencuri di rumah sendiri dan pencuri yang boleh mendakwa anda untuk serangan. Akal akhirnya berputus asa akan tinggal, selepas seorang wanita yang gagal untuk sedar bahawa kolam secawan kopi panas. Beliau tertumpah sedikit dalam pusingan beliau dan dengan segera dianugerahkan sebuah penempatan yang besar.

Akal didahului kematian oleh ibu bapanya, kebenaran dan kepercayaan; hiswife, bicara; perempuannya, tanggungjawab; dan anaknya, sebab.

Beliau telah meninggalkan beliau stepbrothers 3; Saya tahu hak saya, seseorang yang lain adalah untuk menyalahkan, dan saya mangsa. Tidak banyak menghadiri pengebumiannya kerana begitu sedikit menyedari dia telah hilang.

Tetapi Marilah kita tidak terlalu gundah gulana. Jika kita percaya pada penjelmaan semula maka sesungguhnya kata akal boleh akan dibangkitkan. Jujur, saya fikir pendulem yang perubahan sepanjang hidup dan kami hanya di salah satu daripada perubahan tersebut. Tidak ada cara yang betul atau salah tetapi sentiasa ada cara yang lebih baik dan kita semua perlu berhati-hati dalam mencari cara itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *