Risiko kesihatan diabetes jenis 2

Risiko kesihatan diabetes jenis 2

Kencing manis jenis 2 adalah keadaan ini selalunya disebabkan oleh pertambahan berat badan disebabkan oleh pilihan gaya hidup miskin. Selalunya, rawatan kencing manis jenis melibatkan apa-apa yang lebih berat yang berlebihan, yang membantu anda lebih rendah tahap glukosa darah anda kepada pelbagai lebih normal. Jika berat badan jenis kencing manis yang tidak mungkin, anda boleh di simpan untuk beberapa risiko kesihatan yang serius yang mengancam seseorang menghidap kencing manis. Keseluruhan kadar kematian bagi orang yang menghidap diabetes akan lebih tinggi daripada orang tanpa syarat, tanpa mengira usia atau jantina. Orang yang menghidap diabetes jenis 1 mungkin risiko untuk komplikasi yang lebih serius, tetapi tidak dapat diselesaikan dan tidak dirawat jenis 2 kencing manis masih menimbulkan masalah yang serius.

Penyakit jantung merupakan salah satu risiko kesihatan berkaitan dengan diabetes jenis 2. Ini adalah disebabkan oleh kolesterol yang tidak sihat dan tahap trigliserida yang boleh mengganggu peraturan insulin. Tekanan darah tinggi atau hipertensi juga adalah risiko kesihatan umum penyakit kencing manis yang boleh membawa kepada serangan jantung atau penyakit jantung. Kencing manis jenis 2 boleh mempercepatkan pengerasan of the arteri dan menjejaskan fungsi saraf. Kedua-dua keadaan ini boleh menyebabkan masalah jantung dan strok. Untuk pesakit-pesakit yang berlebihan berat badan, berat badan jenis kencing manis adalah sangat penting. Memulakan atur cara rawatan kencing manis jenis secepat mungkin boleh membantu untuk mendapatkan jantung anda keluar dari zon bahaya.

Risiko kesihatan lain yang berkaitan dengan kencing manis jenis 2 adalah kerosakan buah pinggang. Penapis di dalam buah pinggang anda boleh menjadi rosak dan menghasilkan protein yang bocor ke dalam air kencing. Ini akhirnya membawa kepada kegagalan buah pinggang, membuat rawatan kencing manis jenis dan jenis 2 kencing manis berat perkara yang mendesak bagi seseorang yang mempunyai masalah dengan buah pinggang mereka. Dialisis adalah biasanya hasilnya apabila kegagalan buah pinggang berlaku, yang merupakan satu pilihan yang tidak pernah mahu berhadapan dengan.

Kencing manis jenis 2-penurunan berat badan juga boleh membantu untuk memegang kembali gangguan saraf, yang satu lagi risiko kesihatan yang berkaitan dengan penyakit. Neuropati adalah satu keadaan yang terdiri daripada fungsi saraf herot, dan ia sering adalah disebabkan oleh penyakit kencing manis. Periferi neuropati menjejaskan saraf di kaki, jari, kaki, tangan dan lengan, dan neuropati autonomik menjejaskan saraf yang menjejaskan usus, pundi kencing, jantung, serta fungsi penghadaman dan seksual. Jika anda tidak mencari rawatan penyakit kencing manis jenis 2, anda mungkin berhadapan dengan kelemahan, kesemutan, kebas, rakaman sensasi, Jangkitan pundi kencing, masalah penghadaman, masalah jantung atau mati pucuk.

Masalah dengan kaki adalah biasa di kalangan Penghidap kencing manis, dan walaupun orang dengan sejarah yang lebih lama daripada penyakit yang paling berisiko, ia sentiasa menjadi kebimbangan. Perokok dan berlebihan berat badan pesakit kencing manis yang juga berisiko untuk ulser kaki dan mungkin pemotongan, yang lagi satu lagi sebab yang membuatkan berat badan jenis kencing manis satu isu yang penting. Lagi lama anda pergi tanpa rawatan penyakit kencing manis jenis 2, lebih berkemungkinan anda akan melahirkan masalah kaki, dan semua yang lain isu pesakit kencing manis muka. Sekiranya anda telah didiagnosis dengan penyakit, bertanya tentang jenis kencing manis berat dan mencari pelan rawatan kencing manis jenis berkesan sebelum masalah sebenar mula berlaku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *