Rhodiola Rosea ekstrak – akar purba yang menakjubkan untuk tekanan moden

Rhodiola Rosea ekstrak – akar purba yang menakjubkan untuk tekanan moden

Ekstrak Rosea Rhodiola – apakah ia?

Rhodiola Rosea cabutan datang dari akar rhodiola rosea loji, sering dikenali sebagai Golden Root atau akar Rose. Hidup ia subur liar di kawasan berhawa sejuk seluruh dunia. Kawasan-kawasan ini termasuk banyak Arctic dalam, kawasan pergunungan Asia tengah, Pergunungan Rocky, termasuk di kawasan pergunungan Eropah, termasuk pergunungan Alps, pergunungan Carpathian, Pyrenees, Scandinavia, Iceland, dialami oleh Kepulauan British dan Amerika Syarikat. Kini, ia merupakan sebahagian daripada usaha yang kerajaan di Alberta provinsi di Kanada untuk memperluaskan pada skala yang agak besar memandangkan sumber liar yang akhirnya digunakan.

Rhodiola Rosea ekstrak – sedikit sejak berzaman
Rhodiola Rosea cabutan mempunyai warisan yang luas dan membuat janji-janji yang banyak. Beberapa janji-janji yang telah dibuat selama ini: menguatkan sistem saraf, melawan kemurungan, meningkatkan imuniti, stamina yang lebih baik semasa senaman berat, meningkatkan memori, boleh membantu mengurangkan lemak, meningkatkan prestasi seksual, meningkatkan prestasi kerja, menghapuskan keletihan, memerangi penyakit altitud yang tinggi.

Rhodiola Rosea cabutan adalah sebenarnya bahan tumbuhan semulajadi yang meningkatkan kekuatan badan dan normalizes fungsi tubuh badan. Apa yang dimaksudkan dengan anda adalah menjadikan badan anda lebih kuat ke atas semua dan membuat segala-galanya yang bekerja lebih baik, secara umum. Rhodiola kembali ke Yunani sekitar 77 m Pakar perubatan Yunani, Dioscordes mencatat penggunaan rhodiola rosea dalam teks beliau De Materia Medica perubatan.

Berfikir tentang Viking. Mereka dianggap sebagai peneroka dan pejuang-pejuang kewujudan yang paling sukar. Mereka bergantung kepada Rhodiola rosea untuk menjadikan mereka sukar, dan memberikan tahap stamina yang lebih besar. Cina pergi ke langkah-langkah yang hebat dan menghantar ekspedisi ke Siberia untuk membawa balik “akar emas” untuk persediaan ubat-ubatan mereka. Orang-orang Asia tengah buatan teh daripada ekstrak Rosea Rhodiola dan diperhatikan ia akan berharga terhadap menentang selsema dan demam. Selain itu pakar-pakar perubatan di Mongolia ditetapkan ia untuk batuk kering dan kanser.

Ketika perang dingin dalam perperangan Soviet yang besar Mesin terlibat dalam penyiasatan yang luas pada herba sebagai sebahagian daripada mengejar menguasai Barat. Ia digunakan oleh Olympian, penerokaan ruang, Sains Perubatan, serta Tentera Darat, tentera laut dan airforce. Russia dianggap bahawa herba adalah begitu menakjubkan bahawa mereka memperolehi ujian saintifik sebagai rahsia ketenteraan, takut bahawa jika Barat memperoleh maklumat dan fakta-fakta, Amerika Syarikat akan mengalami kerugian di antara pasukan tentera. Di Siberia mereka minum vodka infusions daripada rhodiola kerap, exclaiming jika anda minum tonik yang anda akan hidup untuk selama 100 tahun.

Rhodiola ekstrak Rosea ketersediaan

Dalam kebanyakan kes ianya tersedia untuk pembelian dalam bentuk kapsul atau sebagai ekstrak cecair. Beberapa pembekal makanan kesihatan menjual dalam bentuk teh juga. Sesiapa sahaja boleh memperolehi di sebahagian besar serbuk dan mencipta sebuah infusi vodka untuk tonik serta.

Tonik Vodka Rhodiola Rosea

Mengambil 30 g serbuk ekstrak Rosea Rhodiola, tambah 150 ml vodka biasa (tiada lain rasa aditif), menggelisahkan dan ke 3-5 hari pada suhu bilik. Berasingan dan menapis ekstrak. Dos: 1/2 sudu x 3 kali sehari. Kursus: 10-20 hari.

Kesimpulan

Rhodiola Rosea cabutan berkurun telah semula jadi sebahagian daripada rawatan perubatan tradisional di Eropah Timur dan Asia. Ia mempunyai reputasi revitalizing sistem saraf, mengurangkan kemurungan, meningkatkan prestasi kerja, mengurangkan tekanan dan keletihan, dan menghalang penyakit altitud yang tinggi. Ingat untuk tertentu untuk menyemak dengan profesional perubatan sebelum melaksanakan apa-apa jenis herba dan makanan tambahan untuk membuat pasti bahawa itu adalah yang terbaik untuk anda.

Penafian – maklumat herba mengenai Rhodiola Rosea cabutan di laman web ini adalah bertujuan untuk tujuan pendidikan sahaja. Bukanlah niat untuk editor untuk memberi nasihat tentang penjagaan kesihatan. Sila berjumpa dengan pakar perubatan tentang apa-apa masalah kesihatan yang anda mempunyai. Penafian – Kenyataan ini belum dinilai oleh FDA. Maklumat di laman web ini tidak bertujuan untuk mencegah, mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan sebarang penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *