Rhinitis dan alahan – alahan Rhinitus

Rhinitis dan alahan – alahan Rhinitus

Alahan rinitis merupakan gejala Alergi yang biasa dengan pelepasan hidung dan gatal-gatal. Segera kira-kira 25% daripada penduduk dunia adalah perasaan tidak puas hati dengannya dan Hokkaidō menduduki tempat penyakit setiap hari #1. Walaupun kaedah yang bersebelahan, anda boleh berkesan membuang rinitis loath anda. Alahan rinitis.

1. Untuk Elakkan daripada sentuhan kepada alergen
Sesetengah bahan pencemar dalaman seperti kutu daun, hama habuk, lipas, kucing dan anjing, sampah-sarap yang kasar, acuan dan alergen lain akan alergen yang luas. Antaranya, cubbyhole habuk mite Alergi adalah kira-kira 60% ~ 90%. Tinggal jauh seperti boleh dipikirkan dalam penerusan pendedahan kepada bahan-bahan ini mudah terdedah.

2. Narkotik terapi
Ubat-ubatan biasanya decongestants Daerah, steroid antara dan hidung; peranan mereka adalah berturut-turut untuk memudahkan apa-apa gejala berani empat sebagai hidung gatal-gatal, bersin, Hidung berair dan tersumbat hidung dengan gejala-gejala seperti air. Hidung hormon boleh digunakan semula untuk mengurangkan keradangan. Walau bagaimanapun sama ada kita akhirnya tidak focal point etiologi rawatan akibat alahan kepada gejala-gejala alahan mungkin reoccur atau lebih menjadi siri bounteous daripada sebelum apabila berhenti terapi ubat-ubatan.

3. Piawaian allergen masalah
Ini bermakna olak juga lengkap rawatan etiological, dan penggubalannya: luka sehingga suntikan allergen standardizing, Padang unsusceptible pesakit alah tidak normal cenderung untuk diambil tindakan dan secara beransur-ansur “menyesuaikan” bidang keluar dengan kutu daun, hama debu, debunga dan lain-lain alergen yang boleh mengelakkan afair gejala alahan. Secara amnya, pesakit-pesakit yang alah boleh disuntik setiap minggu pada bulan empat asas, dan tiap-tiap bulan kemudian, bukti penting suntikan kekal 3 tahun. Terapi ini boleh mengubah pesakit bukti mekanisma, menyampaikan rasa desensitization dan memotong tangkai ubat-ubatan jenis hormon yang lain secara serentak.

4. Untuk membesarkan tanggapan sihat diurnal
Alahan rinitis pesakit perlu Elakkan daripada sentuhan kepada alergen dan memperkukuhkan penjagaan kesihatan harian. Berhati-hati untuk tidak merangsang makanan; kesan tidak makan ikan, udang, ketam dan makanan laut yang lain; makan makanan yang berkembang yang menyuburkan paru-paru QI; bersara rokok dan elakkan asap rokok dan mengelakkan udara tercemar Luaran; Akhirnya, anda boleh berulang mengakui mandian panas dan sejuk saturate seli, Mandian kaki, hidung mencuci dan menggosok item anda dengan Cucian kain, dan meningkatkan sistem consternation Kesihatan Keluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *