Revolusi perubatan anti-penuaan melambatkan penuaan

Revolusi perubatan anti-penuaan melambatkan penuaan

Memang satu dekad yang lalu, perubatan anti-penuaan adalah dianggap Fiksyen Sains semata-mata oleh sesetengah. Sekarang ini, sepuluh tahun kemudian, banyak pandangan yang telah telah dikemukakan oleh pakar anti-penuaan dan penyelidik perintis yang besar telah menjadi fakta-fakta Sains.

Para ahli saintis tahu lebih hari tentang kemerosotan yang kita semua menjalani dan pendedahan kepada penyakit yang ciri-ciri proses penuaan. Banyak penemuan-penemuan yang baru dijumpai boleh dikesan awal perubatan anti-penuaan yang dibawakan dalam era baru untuk bukan sahaja inovatif penjagaan kesihatan model tetapi bidang kajian serta saintifik yang menarik.

Ubat-ubatan anti-penuaan telah berkembang menjadi Khas perubatan yang ditubuhkan atas permohonan lanjutan teknologi perubatan dan saintifik untuk awal pencegahan, pengesanan, rawatan dan pembalikan semua penyakit berkaitan dengan usia. Ubat-ubatan anti-penuaan telah menjadi model penjagaan kesihatan yang menggalakkan penyelidikan yang inovatif dan Sains untuk memanjangkan jangka hayat yang sihat dalam manusia. Ubat-ubatan anti-penuaan adalah berdasarkan prinsip-prinsip pepejal penjagaan perubatan yang bertanggungjawab dan bunyi yang selaras dengan dasar yang akan digunakan dalam kepakaran penjagaan kesihatan pencegahan lain. Ubat-ubatan anti-penuaan adalah:

Saintifik

Amalan anti-penuaan diagnosis dan rawatan yang disokong oleh bukti saintifik. Mereka tidak boleh dijenamakan sebagai anekdot semata-mata.

Berasaskan bukti

Cawangan ini perubatan adalah berasaskan proses-proses yang teratur dan tidak langsung yang mana data boleh diperolehi untuk merangka penilaian yang objektif lagi saintifik supaya pelan rawatan berkesan boleh diberikan.

Holistik

Cawangan ini perubatan menggunakan satu rangka kerja yang dianjurkan bagi penilaian diagnostik yang berdasarkan orang yang seluruh dan rancangan seterusnya untuk regimen rawatan.

Sinergi

Cawangan ini perubatan mengakui bahawa sering pendekatan yang pelbagai boleh menghasilkan kesan-kesan idamkan yang lebih daripada hanya dengan mentadbir satu terapi.

Ubat-ubatan anti-penuaan telah diiktiraf oleh itu disemak jurnal sebagai penuaan, Nobel, jurnal AMA, jurnal kardiologi Amerika dan banyak lagi. Ubat-ubatan anti-penuaan mempunyai tumpuan yang utama pada penggunaan teknologi Bioperubatan diagnostik dan rawatan yang sangat teknikal supaya ia boleh datang dengan pengesanan awal dan paling agresif penjagaan penyakit. Matlamat perubatan anti-penuaan ini tidak hanya untuk memanjangkan jangka hayat seseorang individu setakat tahun berkenaan, tetapi ia mahu memastikan bahawa individu tersebut akan menikmati tahun-tahun itu dalam mode yang penting dan produktif.

Ubat-ubatan anti-penuaan telah mempercepat kelajuan kemajuan dalam langkah pencegahan kesihatan serta dalam Promosi Kesihatan. Dengan meletakkan ke dalam amalan satu program kesihatan yang proaktif yang merangkumi semua elemen penjagaan kesihatan pencegahan anti-penuaan untuk diri sendiri, keupayaan meningkat bagi anda untuk hidup kehidupan yang kukuh dan panjang yang di mana anda akan menghabiskan banyak dan masa yang berkualiti bersama keluarga anda dan kepada generasi yang akan datang.

Prestasi manusia saintis di seluruh Amerika Syarikat bersetuju menurut satu perkara terbaik yang anda boleh lakukan untuk melambatkan proses penuaan itu untuk kekal aktif secara fizikal. Pakar-pakar senaman sekarang melihat “penuaan” sebagai tidak aktif. Kini, kemajuan pemulihan dan Perubatan Sukan berteknologi tinggi, lelaki dan wanita yang sehingga tahun (90-an dan 100’s) akan mendapatkan mobiliti dan kekuatan dari otot latihan.

Ada satu pengajaran boleh dipelajari daripada ini: ia adalah tidak terlambat untuk memulakan program senaman. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk mendapatkan jump start pada bersenam semasa anda masih cukup tangkas untuk melakukannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *