Review produk: Ini baru Swede-O Thermoskin tumit-upacara untuk Plantar Fasciitis

Review produk: Ini baru Swede-O Thermoskin tumit-upacara untuk Plantar Fasciitis

Fascia yang plantar adalah sebuah band berserabut tisu yang berasal di bahagian dalaman tulang tumit penggemar di bawah gerbang ke bebola kaki dan memasukkan ke dalam jari kaki.

Ia membentuk gerbang membujur kaki dan berfungsi sebagai kejutan-absorber bila anda berjalan atau berlari. Kerengsaan atau radang plantar fascia yang berlaku terutamanya di dalam lampiran kepada tulang tumit atau calcaneus.

Simptom plantar fasciitis selalunya berlaku pada waktu Bilakah pesakit mendapat dari tidur. Kesakitan biasanya subsides selepas beberapa minit, tetapi kembali dengan tempat duduk yang berpanjangan. Ini adalah kerana mengetatkan atau contracture fascia yang plantar di rest. Bilakah berdiri fascia yang terbentang “tiba-tiba” menyebabkan kesakitan pada kemasukan. Sebagai fascia “terbentang”, sakit subsides.

Jika tidak dirawat, sakit worsens dan kenaikan dalam tempoh. Plantar fasciitis ini memburukkan lagi dengan Kasut miskin gegasan, barefoot ambulation dan aktiviti-aktiviti sukan yang agresif.

Rawatan untuk plantar fasciitis ialah biasanya konservatif dalam alam semula jadi. Lain anti-inflammatories Bukan steroid, pad, gear Menggilap alternatif, menyokong lengkung, Kasut, senaman regangan biasanya memperbaiki keadaan.

Suntikan kortison yang kadang-kadang perlu untuk mengurangkan kesakitan yang teruk, dan jika rawatan konservatif dan masa tidak bertambah baik keadaan, pembedahan kadang-kadang ditanda.

Menyokong lengkung dan Kasut (adat dibuat lengkung menyokong) satu modaliti rawatan yang sangat popular dikalangan Podiatrists, kiropraktor dan ahli terapi dan telah terbukti berjaya mengawal gaya berjalan yang tidak normal, berlebihan pronation dan sokongan daripada plantar fascia. Dalam banyak keadaan, peranti ini tidak boleh dipakai kerana sekatan shoegear.

Kerana kebanyakan kerosakan dan kerengsaan plantar fascia yang berlaku sepanjang hari itu, satu alternatif untuk menyokong Kasut dan gerbang, berdiri lama, aktiviti berjalan kaki dan fizikal adalah terhad. Sehingga Swede-O dibangunkan pendakap yang unik dan menyokong yang dipanggil The tumit-Rite.

Tumit-Rite adalah kombinasi buku lali pendakap dan gerbang sokongan. Tumit-Rite dipatenkan menyediakan berkesan siang hari rawatan untuk Plantar Fasciitis. Tumit-Rite adalah selesa memakai dan profil rendah dalam reka bentuk.

Brace yang mengandungi tali sokongan yang mengangkat gerbang dan menyediakan mampatan plantar fascia dan penstabilan gerbang membujur.

Satu lagi ciri unik tumit-Rite adalah bahan pendakap. Swede-O menggunakan fabrik Thermoskin haba yang telah terbukti secara klinikal untuk meningkatkan suhu subcutaneous kulit 2-3° F bagi tahap optimum terapi haba.

Thermoskin yang dipatenkan ® Trioxon lapisan mencipta mikro-suasana yang mengekalkan suhu tinggi kulit sama masih membenarkan kulit untuk ventilate untuk keselesaan pengguna jangka panjang. Struktur Lingkaran lapisan Trioxon mengangkat lembapan dari kulit dan perangkap udara dalam lapisan untuk membantu mengelakkan peluh berlebihan.

Kombinasi ini kestabilan buku lali dan kaki, terapi haba dan lengkung sokongan mampatan membuat satu alternatif yang hebat untuk menyokong lengkung yang sangat besar dan orthotic sisipan. Tumit-Rite sesuai ke dalam kebanyakan Kasut dan adalah laras, datang hanya dua saiz. Ianya universal untuk pergelangan kaki kiri atau kanan.

Ia sentiasa disyorkan bahawa anda berunding dengan doktor yang merawat untuk menentukan punca keadaan Ortopedik anda dan rawatan yang sesuai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *