Resveratrol & wain merah memanjangkan hayat 46%

Resveratrol & wain merah memanjangkan hayat 46%

Profesor Harvard Medical School yang berkata “resveratrol kimia wain merah meliputi kehidupan setiap organisma yang kita berikan kepada.”

Bukti manusia yang dramatik ini datang dari laporan yang 46% jangka hayat lebih lama di Perancis Burgundy. Tahap yang tinggi daripada resveratrol boleh ditemui di kulit anggur Burgundy anggur merah. Burgundy sukar suasana iklim yang semakin meningkat dan anggur yang bertahan di sini mempunyai kandungan resveratrol terutama tinggi. Anggur ungu Monrovian nampaknya mempunyai resveratrol 25 kali lebih banyak daripada anggur lain.

Berikut adalah laporan berita Reuter yang datang dari penyelidik di Brown University dan University of Connecticut: “apa yang kita lakukan adalah untuk mencari molekul yang berpotensi melanjutkan jangka hayat rakyat, menjangkau bukan sahaja kesihatan mereka”.

Resveratrol adalah menjadi Perkataan buzz dalam penyelidikan Sains Kesihatan. Dalam tempoh 10 tahun lebih 500 kajian penyelidikan perubatan telah dijalankan. Kajian ini secara konsisten menunjukkan bahawa jangka hayat boleh ditingkatkan an dianggarkan 25 hingga 35 tahun.

Bagaimana resveratrol berfungsi? Ia merangsang satu gen panjang umur. Ini mencetuskan enzim pertahanan yang meningkatkan keupayaan individu untuk membaiki sendiri.

Kerosakan oksidatif Ketua punca penuaan musnah dan resveratrol juga merupakan antioksidan yang kuat yang membantu menghalang ini.

Dengan menghalang kerosakan oksidatif kod genetik (DNA) dikekalkan dari rapid yang lebih banyak, usia kemusnahan yang berkaitan.

Ia juga adalah menarik bahawa di Itali Sardinia mereka mempunyai satu jangkaan hayat tertinggi di dunia. Mereka mengambil sedikit wain merah setiap hari dari usia awal.

Penggunaan wain merah itu bukan alasan untuk overindulge dan mewujudkan bahaya Kesihatan meningkatkan risiko kardiovaskular dan cirrhosis hati. Suplemen Resveratrol yang muncul di kedai-kedai makanan kesihatan dan makanan tambahan sumber.

Apakah manfaat kesihatan yang penyelidik resveratrol mencari?
“Mengurangkan serangan jantung
“Kurang kerosakan dari angin ahmar
“Sedangkan lebih baik
“Kurang lemak pengumpulan
“Sistem imun dipertingkatkan terhadap virus
“Barah dikurangkan
“Muda ketahanan dan aktiviti fizikal
“Penampilan muda

Kajian haiwan yang terbaru menunjukkan bahawa peningkatan tahap resveratrol meningkatkan bilangan mitokondria dalam semua sel tubuh. Kepentingan ini adalah bahawa mitokondria adalah kilang tenaga untuk sel-sel individu.

Satu manfaat untuk meningkatkan bilangan mitokondria adalah pengurangan lemak. Yang lebih cekap pengeluaran tenaga, lebih cekap lemak dibakar oleh kilang tenaga ini.

Manfaat kedua meningkat resveratrol adalah pengaktifan gen panjang umur. (Ini jelas terbukti oleh kajian panjang umur pada manusia). Di mana terdapat paras resveratrol, jangka masa panjang, ini bermakna sebanyak 46% peningkatan dalam jangka hayat… yang ditayangkan di Burgundy, Perancis.

Ini panjang umur, SIRT1 gen, menggalakkan lebih baik kawalan glukosa dan insulin yang diterjemahkan ke dalam lebih banyak tenaga dan kurang lemak keuntungan dan kencing manis.

Menurut Dr. Mark Stengler dalam Nya Bottom Line semulajadi penyembuhan Buletin daripada Januari 09, metabolisme dan mengawal berat badan amat manfaat daripada resveratrol.

Banyak penyelidikan semasa kini sedang dilakukan. Kajian awal menunjukkan dua sebab panjang umur dilanjutkan. Yang pertama adalah dipercayai disebabkan oleh aktiviti gen panjang umur, SIRT1; Ia dirangsang dan diaktifkan. Kedua adalah co-related untuk oksidatif merosakkan… ibu segala penyakit degeneratif.

Robb dan lain-lain dalam kajian mereka mengenai biokimia dan biofizik (yang disiarkan dalam jurnal) mendapati peningkatan sebanyak 14 kali ganda dalam aktiviti MnSOD (SOD2). Kepentingan ini adalah bahawa ia mengurangkan kerosakan oksidatif akibat radikal bebas. (longgar elektron). Ini menghalang penyakit jantung, kanser dan semua untuk keradangan, degeneratif penyakit lain yang memendekkan jangka hayat anda.

SOD2 menganugerahkan tentangan terhadap pucuk mitokondrium dan dengan itu secara langsung membantu kekuatan hati. Di mitokondria adalah kilang tenaga dalam sel-sel semua. Otot jantung yang memerlukan sekurang-kurangnya 4 ke 5 kali jumlah tenaga yang memerlukan sel-sel lain. Kegagalan jantung berkurangan serta pasti mengurangkan kesan keradangan yang radikal.

Kegagalan jantung, disebabkan kekurangan tenaga dari mitokondria, plus keradangan aterosklerosis, adalah faktor utama dalam penyakit jantung. Resveratrol sangat mengurangkan penyakit jantung. Resveratrol adalah sebab Tempahan munasabah peningkatan jangka hayat. (Ia menghalang penyakit degeneratif lain, sekali gus turut memanjangkan umur panjang)

Dalam haiwan kajian, tikus yang diberi makan lemak yang tidak sihat dan radikal bebas yang merosakkan diet, mengesahkan bahawa kerosakan oksidatif memang berkurangan sebanyak resveratrol dan jangka hayat meningkat. Dalam erti kata lain, walaupun diet yang buruk dengan pendedahan kepada radikal bebas, tikus resveratrol yang ditambah tinggal lagi dan memiliki ketahanan fizikal yang lebih banyak.

Penyakit-penyakit degeneratif yang semua mendapat manfaat daripada pengurangan radikal; mereka adalah sangat penting kepada semua penyakit-penyakit degeneratif. Satu diet yang sihat dan makanan tambahan yang baik akal untuk sihat dan hidup lebih lama.

Sambungan dramatik yang lanjut usia telah menyebabkan fenomena di Burgundy dipanggil “Paradoks Perancis”. Ia adalah suatu paradoks kerana tinggi lemak, miskin diet dimakan oleh penduduk Burgundy; Namun, mereka telah Kesihatan kardiovaskular yang lebih baik daripada kebanyakan orang Barat… penduduk di Amerika Syarikat

Beberapa saintis mula mempersoalkan adalah resveratrol sahaja punca penuh panjang umur meningkat? Ternyata terdapat keterangan mengenai faktor yang lain.

Dr. Jay Rowen, MD laporan berita Jun 2009 beliau, pendapat yang kedua, yang nampak seperti satu lagi faktor dalam wain merah yang menyumbang kepada umur panjang. Dari kajian yang dilakukan di University of California di Davis, ia datang kepada cahaya. Dr. Andrew Waterhouse, Profesor di sana, melaporkan bahawa bahan-bahan yang dipanggil saponins tidak hanya hadir di resveratrol tetapi juga di arak itu sendiri. Mereka datang dari lilin di kulit wain.

Penyelidikan menunjukkan bahawa saponins yang gelatine loji yang seiras dengan kolesterol tetapi tidak berbahaya, tetapi berguna untuk kesihatan anda dalam dua cara. Mereka Gantikan kolesterol, menghalang pengumpulan ia di dalam arteri dan mereka adalah antioksidan yang mengurangkan keradangan. Antioksidan mengurangkan kerosakan radikal yang memberi kesan kepada DNA dan genetik kod anda. Rosak DNA menghasilkan sakit sel yang membawa kepada pelbagai jenis penyakit-penyakit degeneratif.

Dr. Stengler memetik seorang rakan sekerja, Carrie Doenell, N.D., ini: “tenaga dan kehilangan berat badan meningkatkan 75% daripada orang-orang yang mengambil resveratrol tambahan.” Penyelidik, Dr. Doenell mengesyorkan mengambil 125 mg resveratrol setiap hari sebagai langkah pencegahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *