Resveratrol: Baru ubat semulajadi keajaiban?

Resveratrol: Baru ubat semulajadi keajaiban?

Resveratrol adalah antioksidan yang kuat yang terdapat dalam banyak tumbuh-tumbuhan. Ia melindungi mereka daripada jangkitan yang berbahaya seperti kulat dan virus. Antioksidan yang kebanyakannya didapati dalam wain merah dan pelbagai buah-buahan lain. Anda mungkin mempunyai pakar-pakar penjagaan kesihatan yang dilihat mengesyorkan pengambilan wain merah sebagai manfaat kesihatan, tetapi untuk jangka masa panjang yang ramai orang tidak faham mengapa. Komponen kesihatan dalam wain merah adalah resveratrol, dan saintis kini telah menyimpulkan bahawa antioksidan sama yang melindungi tumbuh-tumbuhan daripada penyakit juga boleh memberi manfaat kepada tubuh manusia serta.

Di mana untuk mencari makanan yang kaya dengan resveratrol:

Anda boleh mencari resveratrol dalam mana-mana buah-buahan yang gelap yang anda boleh dapati di kedai anda. Blueberry contohnya akan menjadi sumber besar resveratrol; cranberries akan menjadi sumber yang sangat baik serta plum dan beri lebih gelap. Saya tidak akan mengatakan bahawa resveratrol adalah ubat ajaib, tetapi lebih daripada kesihatan yang mendapat manfaat yang telah wujud selama beberapa ketika lagi hanya baru-baru ditemui dan dikaji. Tubuh manusia memerlukan jenis nutrien untuk membantu melawan penyakit dan masalah-masalah lain. Jika anda mempunyai diet yang kaya dengan resveratrol yang anda akan berada dalam bentuk yang lebih baik daripada kebanyakan orang di luar sana yang mengambil vitamin yang tetap keras.

Resveratrol telah berkata kepada seorang yang kuat anti keradangan ejen:

Keradangan membawa kepada pelbagai komplikasi badan. Ada keradangan kulit, tetapi kemudian anda boleh mempunyai keradangan dalaman yang mungkin tidak dapat dikesan. Ini adalah mengapa ia dikatakan makan buah-buahan dan produk-produk yang kaya dengan komponen ini. Anda boleh menghentikan sebahagian daripada keradangan sebelum ia menjadi terlalu daripada tangan.

Anda dengan jelas dapat melihat keradangan pada kulit dan mengambil langkah-langkah yang betul untuk mendapat rawatan, tetapi anda tidak akan seperti dengan mudah dapat mengesan keradangan dalaman kecuali ia terlambat dan anda sedang sakit. Oleh kerana tidak dapat menggunakan produk kaya resveratrol yang anda boleh melegakan keradangan, akibatnya anda juga boleh membantu melawan kanser, penyakit jantung, dan banyak di badan penyakit yang lain yang datang yang disebabkan oleh keradangan.

Ia boleh membantu merawat selesema biasa dan selsema:

Resveratrol boleh membantu mencegah selesema dan flu jika ia dimakan pada kadar yang tetap. Ia akan membantu tubuh membina sistem imun supaya ia mampu melawan penyakit dengan lebih cepat dan dengan keberkesanan yang lebih banyak. Sistem imun badan anda kadang-kadang tidak akan kukuh perlu kerana anda tidak akan makan ia vitamin yang sesuai untuk membantu ia menghasilkan sel-sel darah putih. Resveratrol akan membantu pembiakan sel putih itu membina sistem imun anda yang kuat untuk memerangi selesema biasa atau selesema.

Resveratrol sahaja bukanlah ubat ajaib; anda perlu mengamalkan kesihatan yang baik dan lain-lain tabiat yang sihat supaya badan anda benar-benar dapat manfaat. Diet yang baik yang ditambah kepada pengambilan resveratrol akan membantu anda melihat manfaat maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *