Response miskin untuk bersenam di muda jenis 2 pesakit kencing manis

Response miskin untuk bersenam di muda jenis 2 pesakit kencing manis

Kencing manis jenis 2 adalah masalah kesihatan yang sukar kerana pelbagai aspek penggunaan kalori semata-mata tidak berfungsi dengan betul. Satu kajian dengan orang dewasa muda (umur 18-25) menunjukkan masalah selular adalah lebih buruk daripada berfikir. Biasanya menjalankan keadaan sel-sel untuk membuat lebih banyak tenaga dengan memudahkan pembangunan tambahan mitokondria (selular enjin). Kajian ini menunjukkan bahawa orang dewasa diabetis jenis 2 yang muda yang gagal untuk mengaktifkan isyarat gen yang diperlukan untuk Manfaat senaman ini, seterusnya menjadikan masalah metabolik mereka lebih sukar untuk menyelesaikan.

Kajian ini adalah penting kerana ia menggambarkan perbezaan hanya sebagai berat badan berlebihan dan berat badan yang berlebihan serta kencing manis jenis 2. Sesungguhnya, walaupun terdapat perbezaan keterukan penyakit kencing manis jenis 2 dan satu sudah tentu akan jawapan miskin untuk menjalankan-kerana senaman merupakan salah satu cara terbaik untuk memperbaiki rintangan insulin. Diabetes berat badan berlebihan 2 jenis ini lebih muda mempunyai selular masalah serupa dengan pesakit diabetes jenis 2 lebih tua tdk waras obes. Data ini menunjukkan bahawa bermulanya awal diabetes jenis 2, yang sekarang satu wabak di Amerika, adalah keadaan metabolik yang lebih teruk berbanding kencing manis jenis 2 yang tipikal di lebih 50 orang ramai.

Senaman membayangkan satu permintaan yang meningkat di peringkat selular combust kalori dan oksigen dan dengan itu menghasilkan tenaga. Mitokondria lebih banyak orang yang telah lebih mudah ianya untuk membakar bahan api. Ianya seperti mempunyai otot dengan enjin V8 daripada melaksanakan 4 silinder jenis yang lebih rendah. Bahan api lebih banyak yang anda boleh membakar lebih tinggi permintaan terhadap gula untuk mengalir kepada enjin selular, memperbaiki rintangan insulin (insulin pengangkutan bahan api/gula ke dalam sel-sel). Pembakaran kalori sentiasa menghantar sparks Terbang (radikal/stres) yang mesti terperangkap dengan hasil antioksidan atau lain masalah.

Betul-betul mengapa pesakit kencing manis jenis 2 yang muda tidak dapat bertindak balas untuk bersenam dengan betul adalah tidak sebahagian daripada kajian, tetapi ia agak mudah untuk mengambil tekaan. Ini bermakna Kesihatan selular adalah jauh lebih teruk dan lebih radang – tema di sebalik gen yang gagal untuk mengaktifkan. Ini bermakna tindakan senaman semata-mata terlalu banyak tekanan oksidatif. Kita sudah tahu bahawa orang-orang yang berlebihan berat badan memerlukan lebih banyak antioksidan untuk mendapatkan tindak balas yang optimum untuk bersenam. Kajian ini menunjukkan bahawa diabetes jenis 2, terutamanya yang muda orang, akan memerlukan jumlah yang lebih tinggi antioksidan untuk mendapatkan sel-sel mereka yang mampu bertoleransi senaman supaya mereka boleh mendapat maklum balas baik kepadanya.

Kajian lain menunjukkan bahawa mineral selenium dilindungi lelaki dari mendapat kencing manis dalam tempoh 9 tahun. Selenium adalah merupakan tulang belakang kepada penghasilan glutathione selular, antioksidan yang utama dalam setiap sel badan anda.

Maklumat jenis ini menandakan bahawa keperluan asas pemakanan adalah berbeza bagi orang-orang biasa berat berbanding kelebihan berat badan orang dan orang yang berlebihan berat badan berbanding orang berlebihan kencing manis jenis 2. Pegawai Kesihatan awam duduk dan mengajar lebih banyak senaman dan kurang makanan, seperti yang telah mesej mereka selama 50 tahun manakala obesiti dan kencing manis wabak yang meletup di muka mereka. Masyarakat kita masakini bagi membetulkan masalah kesihatan kami yang paling sukar adalah dengan pemakanan. Ia adalah penting bahawa pegawai-pegawai kesihatan awam mendapat kepala mereka daripada pasir dan sedar bahawa pemakanan mencegah penyakit di samping menjadi pilihan terbaik untuk membetulkan banyak penyakit – terutamanya “penyakit” metabolisma seperti diabetes jenis 2.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *