Resipi rahsia beban glisemik yang rendah

Resipi rahsia beban glisemik yang rendah

Pengenalan:

Indeks glisemik mengukur kesan makanan terhadap paras glukosa darah seseorang. Makanan yang rendah Indeks glisemik mengurangkan tahap gula dalam darah dan membakar keluar lemak dan juga mengurangkan jumlah kalori yang diperlukan dalam badan kita. Sekarang orang sudah semakin sedar tentang resipi Indeks glisemik yang memberi manfaat kesihatan dengan makan makanan rendah kalori dan ia menghalang daripada bahaya makanan tinggi kalori. Jadi glisemik diet yang disyorkan oleh pakar pemakanan, pakar-pakar kesihatan dan doktor-doktor semua.
Indeks glisemik adalah teknik yang sangat berkesan dan berguna kepada orang-orang yang mengalami masalah kencing manis dan jantung. Ia menyediakan kesihatan dan berat badan kehilangan manfaat. Begitu rendah kalori, rendah gula dan makanan yang disyorkan untuk pesakit kencing manis untuk mendapatkan makanan berkhasiat dengan karbohidrat yang rendah. Ianya amat mudah untuk mencari Resipi glisemik yang akan memberi makanan yang lazat serta makanan seimbang pemakanan rendah karbohidrat dan kalori yang rendah. Resepi Indeks glisemik hanya memberi diet GI rendah untuk mewujudkan gabungan kesihatan yang sempurna untuk kita. Beberapa resepi Indeks glisemik menyediakan kesihatan mental serta kesihatan fizikal dan mengelakkan daripada penyakit jantung. Tinggi dan rendah glisemik Indeks resipi mengelakkan masalah gula atau kencing manis. Terutamanya rendah GI resipi mengelakkan masalah gula kemalangan dan kelaparan.

Glisemik Indeks resipi:
Glisemik Indeks resipi membenarkan orang ramai untuk tidak berkompromi dengan rasa. Terutamanya dalam Indeks glisemik adalah matriks yang mengukur kesan makanan atas paras glukosa darah. Ia adalah dari 0 hingga 100. Ia adalah benar-benar berdasarkan makanan yang mempunyai karbohidrat yang tinggi paras di atas jumlah 69 yang meningkatkan glukosa darah. Jadi makanan ini harus dielakkan. Makanan yang berada di kedudukan lebih rendah daripada 55 yang diperlukan untuk tubuh yang memudahkan tahap gula darah yang berterusan atau stabil. Diet rendah GI membantu kita untuk menurunkan berat badan dan mengekalkan tahap tenaga yang tinggi sepanjang hari.

Beberapa contoh resipi Indeks glisemik adalah:
“Stik tuna dengan Compote aprikot:
Ia bukan sahaja menyediakan kesihatan mental tetapi juga mengekalkan minda yang fokus. Ia terdiri daripada bahan-bahan yang baik dalam penyediaan makanan GI rendah. Ini resepi yang sangat lazat dan rendah glisemik indeks.
“Kek lentil dengan cendawan panggang:
Ia adalah merupakan rendah glisemik Indeks vegetarian yang mengandungi protein. Protin adalah aspek kesihatan kita yang berharga.

Makanan yang tinggi glisemik Indeks seperti roti, sos, Aiskrim, kek, pencuci mulut, quiche, dan cheesecake boleh mudah dibuat GI yang rendah dengan menggunakan beberapa bahan-bahan sihat yang diterangkan pada skala Indeks glisemik. Jadi makanan ini bertindak sebagai makanan diet glisemia rendah. Akta diet glisemia sebagai sebuah lampu isyarat di mana Lampu merah bermaksud berhenti atau tidak makan makanan GI tinggi yang tertentu. Cahaya kuning bermakna makan makanan dengan moderations dalam dan lampu hijau bermakna pergi dan makan jenis makanan yang baik untuk kesihatan fizikal serta mental.

Makanan GI rendah adalah satu cara yang sihat untuk makan:
“Resipi Indeks glisemik membantu kita untuk mengelakkan banyak masalah kesihatan yang semakin meningkat hari demi hari skala wabak seperti jenis 2 kencing manis, penyakit jantung, kanser, dan sebagainya.
“Ia juga membantu dalam penurunan berat badan dengan mengekalkan tahap gula dalam darah yang berterusan.
“Resepi glisemik yang dianggap sebagai rendah glisemik Diet yang bertindak sebagai medium antara Diet rendah karbohidrat dan diet rendah lemak. Diet kedua-dua bekerja atas dasar mengawal tahap gula dalam darah dan paras insulin.
“Diet rendah GI bergantung pada penyerapan karbohidrat melalui badan kita. Setiap orang mempunyai kuasa sendiri toleransi yang rendah atau tinggi. Apabila ianya rendah kemudian memilih makanan glisemik rendah dan rendah carb Diet.
“Diet carb rendah mengandungi resipi yang sangat mudah yang dikumpulkan bersama-sama dalam beberapa Kumpulan seperti: biskut dan kek, roti dan kuih-muih, pencuci mulut dan ais-krim, sos dan gula-gula dan sebagainya.
“Makanan diet rendah GI menggalakkan penyerapan makanan nutrien yang tinggi dan ia mengurangkan kebolehpercayaan seseorang di atas makanan ringan. Penerimaan mempunyai makanan diet yang rendah mungkin rendah pada mulanya tetapi keputusan boleh dilihat bahawa berapa banyak berat badan anda telah hilang setelah glisemik Indeks resipi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *