Remedi rumah yang ringkas tetapi amat berguna untuk sakit kaki

Remedi rumah yang ringkas tetapi amat berguna untuk sakit kaki

Jadi, anda mempunyai kaki yang sakit. Terdapat beberapa cara mudah untuk menjaga hak ini di dalam privasi di rumah anda sendiri. Berikut adalah kaedah paling asas dan paling mudah.

Perbuatan mudah mencuci kaki dengan air suam dan pengeringan mereka berhati-hati selepas itu akan melegakan mereka. Bersihkan kaki anda setiap hari untuk mengelakkan sebarang masalah. Kadang-kadang orang tua atau obes yang mempunyai masalah untuk sampai ke kaki, supaya menggunakan scrubbie yang menguruskan lama akan bekerja baik.

Meningkatkan kaki anda dengan meletakkan mereka pada bantal atau dua. Mereka perlu dinaikkan di atas paras pinggang dan meninggalkan tiada sehingga bengkak mana-mana yang datang. Ini akan membantu mengambil kesakitan.

Merendam kaki dalam bekas yang cukup besar untuk memuatkan kaki anda selesa. Keperluan air menjadi panas dan beberapa minyak pati yang ditambah atau garam. Menggunakan air panas tidak akan membunuh bakteria tetapi ia boleh menyebabkan terbakar jadi air perlu mesra dan selesa.

Sakit kaki boleh disebabkan dari memotong kuku dengan betul. Hanya memotong kuku di. Memotong tepi kuku boleh menyebabkan ia berkembang ke dalam kulit yang akhirnya menyebabkan kuku untuk mengurangkan kulit. Ini boleh membawa kepada komplikasi seperti jangkitan.

Mengurut kaki anda sentiasa adalah idea yang baik kerana ia bukan sahaja melegakan kaki sakit, tetapi menjadikan mereka lebih sihat. Remedi rumah untuk sakit kaki boleh semudah menggunakan salap yang berkrim, menenangkan yang diperkaya dengan kolagen. Pilihan terbaik akan menjadi salah satu yang diperbuat daripada minyak semula jadi seperti mentol, contohnya, camphor dan pudina. Ini adalah yang sangat menyegarkan formula dan mudah untuk digunakan di rumah.

Satu lagi remedi rumah mungkin kedengaran sedikit ganjil tetapi seolah-olah untuk membantu. Selepas basuh kaki anda, anda akan mendapati sepasang kain kapas yang selesa stokin anda boleh memakai tidur pada malam tersebut. Sebelum meletakkan stoking, gosok kaki anda dengan hunk yang memendekkan pepejal. Memohon ini bermurah hati membuat pasti untuk menutup setiap inci dari kaki anda. Di waktu Bilakah anda keluarkan stoking di kaki anda akan lebih lembut. Anda boleh melakukan ini apabila diperlukan. Jika anda tidak dapat berdiri menggunakan memendekkan, cuba menggunakan Vaseline.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *