Remedi rumah yang hamil

Remedi rumah yang hamil

Bagi wanita yang tertentu mencari remedi rumah yang hamil adalah seperti berterus terang sebagai menghentikan kawalan kelahiran. Walau bagaimanapun, bagi wanita yang berbeza, menjadi hamil adalah kerap sangat problematical dan menyakitkan hati. Anda akan dapati hanya dalam kuantiti yang kecil hari dalam bulan di mana seorang wanita boleh hamil dan terdapat banyak unsur-unsur yang boleh mempunyai kesan ke atas kesuburan dan perwatakan.

KAWALAN KELAHIRAN

Cara-cara asas dan Tempahan ditunjukkan untuk remedi rumah yang hamil akan menghentikan segala jenis kawalan kelahiran. Berapa lama anda menjadi subur sekali lagi bergantung pada teknik kawalan kelahiran yang anda telah menggunakan. Wanita yang menggunakan jenis pil kawalan kelahiran boleh tumbuh menjadi subur hampir serta-merta. Walaupun, wanita-wanita yang akan mungkin akan menggunakan satu bentuk suntikan kontraseptif seperti Depo-Provera, biasanya tidak akan berkembang untuk menjadi subur semula beberapa 9-10 bulan selepas suntikan akhir mereka.

KESIHATAN KESELURUHAN

• Doktor – anda keutamaan utama untuk remedi rumah yang hamil harus mendapatkan nasihat doktor. Doktor anda akan mampu untuk membiarkan anda tahu apa perubahan yang anda perlukan untuk membuat untuk kesihatan keseluruhan anda bagi membantu dalam penyediaan pre-conception. Di samping itu, kedua-dua sahabat yang sepatutnya untuk berunding dengan doktor perubatan mereka masing-masing mengenai sebarang ubat-ubatan yang boleh menghalang kesuburan dan/atau boleh memperbaiki prospek keguguran bila mengandung.

• Diet – kedua-dua sahabat yang sepatutnya makan makanan seimbang, termasuk makanan yang tinggi anti-oksidan (buah-buahan dan sayur-sayuran) dan besi (ayam dan daging). Makan ikan dengan tahap merkuri yang rendah akan sumber omega-3 yang meningkatkan kesuburan, kesihatan jantung dan hebat untuk remedi rumah yang hamil yang besar. Ikan yang terdiri daripada jumlah merkuri yang rendah termasuk ikan trout, flounder, salmon, tilapia, Pasadena dan sebahagian dalam tin tuna ringan (tidak albacore). Pakar-pakar menyatakan bahawa adalah tidak berbahaya untuk wanita mempunyai sehingga 12 auns ikan merkuri yang rendah setiap minggu. Biji flaks Selain itu boleh menjadi bekalan yang hebat bagi omega-3.

• Tidur – jika jadual kerja atau gaya hidup anda hasil berulang lewat malam serta panggilan bangun awal, kekurangan berterusan tidur boleh akan menjejaskan fizikal anda, yang seterusnya boleh menjejaskan kesuburan anda dan anda remedi rumah yang hamil. Selain itu, kurang tidur menyebabkan tahap leptin hormon yang lebih rendah.

• Rokok – tembakau adalah dianggap menjejaskan mukus serviks dalam cara yang boleh menghalang pembajaan dan rumah remedi yang hamil. Di samping itu Merokok mengurangkan sperma bergantung dan Kesihatan sperma secara keseluruhan.

• Alkohol – menyokong bahawa anda hanya Jauhkan diri anda daripada minum alkohol ketika cuba untuk hamil. Walaupun, analisis alkohol yang menjejaskan pada kesuburan akan dipersoalkan, sedikit menunjukkan sedikit sambungan antara minum dan masalah dalam remedi rumah yang hamil. Anda tidak mahu mengambil alkohol sekiranya anda mendapati diri hamil, walaupun, kerana alkohol boleh membahayakan janin yang semakin meningkat.

• Kafein – kafein juga mahu menjadi terhad, terutamanya jika anda akan menahan mengganggu dalam remedi rumah yang hamil atau manakala menjalani IVF. Kafein constricts saluran darah, yang mengurangkan peredaran darah ke Rahim dan menghalang telur dari melampirkan pada dinding rahim.

PENJEJAKAN OVULASI

Kaedah kalendar

• Jika anda mempunyai tempoh yang konsisten yang bermula setiap 28 hari, maka ovulasi sepatutnya berlaku 14 hari selepas hari pertama haid.
• Jika anda mempunyai tempoh yang konsisten yang bermula lebih daripada 28 hari selain, kemudian semata-mata tolak 18 daripada purata bilangan hari antara tempoh. Contohnya, jika tempoh anda konsisten bermula setiap 32 hari, maka perbezaan adalah 14. Anda boleh mengharapkan ovulasi berlaku pada atau berhampiran 14 hari antara tempoh.
• Jika tempoh adalah cepat dan/atau tidak dapat diramalkan, maka kaedah ini untuk remedi rumah yang hamil tidak pergi ke tempat kerja.

Memantau suhu tubuh Basal (BBT)

Suhu tubuh Basal adalah suhu badan anda dalam keadaan santai atau inginkan. Ovulasi boleh menyebabkan sedikit peningkatan suhu badan anda (kira-kira 1 darjah atau kurang). Seseorang mungkin memikirkan ovulasi apabila peningkatan suhu ini konsisten pada hari 3 atau lebih. Anda adalah biasanya subur 2-3 hari sebelum kenaikan suhu secara tiba-tiba.

Salah satu cara yang paling mudah untuk menentukan remedi rumah yang hamil adalah untuk ambil perhatian suhu badan anda setiap hari dan membuat perkataan apabila suhu adalah sentiasa lebih tinggi daripada hari-hari yang bertentangan. Seseorang itu boleh menemui percuma carta, graf dan juga program telefon yang satu mungkin gunakan untuk menonton pelarasan ini dan membantu dalam remedi rumah yang hamil. Hanya melakukan carian Google atau mencari di kedai aplikasi dalam peranti bimbit anda.

Pengubahsuaian dalam mukus serviks

Sebelum ovulasi, peluang yang anda akan melihat peningkatan rembesan jelas dan licin yang muncul agak menyerupai putih telur belum masak. Apabila ovulasi selesai, rembesan ini akan bertukar menjadi padat, keruh dan melekit. Untuk menyemak mukus serviks anda, basuh jari-jari, rub jari-jari anda di atas pembukaan dan dokumen yang konsisten dalam mukus dan warna.

Kit ovulasi ramalan

Pilihan yang berbeza untuk menyelesaikan remedi rumah yang hamil adalah untuk menggunakan kit ujian untuk menukarkan ovulasi. Kit ujian ovulasi menganalisis air kencing anda untuk maklum dalam hormon yang berlaku sebelum ovulasi. Bagi pada dasarnya keputusan Tempahan betul, mematuhi arahan yang tepat. Ujian ini akan cukup benar, namun Selain itu mereka akan membesar menjadi harga agak tinggi.

UJIAN KEHAMILAN

Ujian kehamilan adalah sangat berguna dalam menentukan kehamilan dan remedi rumah yang hamil, bagi yang pergi dengan arahan dengan berhati-hati. Jika ujian kehamilan mempamerkan positif, maka membuat positif anda membuat temujanji dengan doktor anda yang akan menjalankan ujian darah untuk mengesahkan kehamilan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *