Remedi rumah untuk seriawan faraj

Remedi rumah untuk seriawan faraj

Pernahkah anda terfikir tentang menggunakan remedi rumah untuk seriawan faraj? Mungkin anda mendapat dijangkiti atau seseorang yang anda kenal telah jangkitan yis faraj. Walaupun jika anda tidak memilikinya sekarang tetapi telah mengalami pada masa lalu, ia adalah lebih baik untuk menjangka bahawa ia boleh kembali dan mencari pilihan untuk pencegahan. Seriawan faraj adalah hasil daripada kulat yis Tip skala dan outgrowing bakteria sihat dalam faraj. Anda perlu melakukan sesuatu untuk membunuh dari kulat Yis yang berlebihan dan membawa segala-galanya kembali kepada normal.

Katakan tidak kepada kelembapan

Salah satu remedi rumah yang dikenali untuk seriawan faraj yang untuk mengelakkan kelembapan berlebihan daripada menetap di permukaan faraj. Mungkin anda telah belajar bahawa kulat Yis yang berkembang di kawasan-kawasan yang lembap badan termasuk bahagian peribadi wanita. Itulah mengapa anda harus memastikan bahawa ia adalah cukup kering selepas anda membersih ia atau selepas anda mengambil mandi. Selain itu, pastikan terdapat pengaliran udara yang sepatutnya di permukaan faraj. Elakkan memakai panties sintetik. Pergi untuk orang-orang yang diperbuat daripada kapas dan bahan-bahan lembut yang serupa. Juga, jangan memakai seluar jeans atau Seluar yang terlalu ketat terutama di kawasan kelangkang.

Rawatan topikal & barangan yang sama

Anda mungkin tahu rawatan topikal tertentu yang anda boleh menggunakan sebagai remedi rumah untuk seriawan faraj. Anda juga boleh memohon yogurt plain, unsweetened (dengan penggunaan tampon yang) pada kawasan faraj. Anda juga boleh berbuat demikian dengan minyak pokok teh dan madu. Pada yang lain tangan, epal cuka (seperti minyak pokok teh) adalah lebih baik digunakan sebagai ubat utama untuk seriawan faraj jika beberapa titis ia dicairkan ke dalam bathwater anda dan anda rendam diri anda (terutamanya wanita peribadi pihak anda) di dalamnya. Anda juga harus mencuba lain-lain rawatan topikal yang berkesan menggunakan barangan yang ditemui di rumah anda.

Usul mengelap

Menyapu “depan ke belakang” selepas melawat tandas adalah amalan yang baik. Ini adalah untuk mengelak memindahkan mana-mana unsur-unsur yang berjangkit dari kawasan dubur ini menjangkiti kawasan faraj pada masa yang sama. Ini boleh menyumbang kepada seriawan faraj.

Anda boleh mencuba remedi rumah untuk seriawan faraj terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, jika ia seolah-olah perkara-perkara yang tidak berkesan dalam menghilangkan Candidiasis, anda sentiasa boleh menggunakan produk-produk yang antikulat dalam bentuk krim atau gel. Terdapat juga ubat-ubatan tertentu yang boleh membantu.

Penyelidik perubatan, pemakanan, kesihatan perunding dan bekas penghidap jangkitan yis telah merangka satu sistem yang menjamin untuk menghapuskan dan menyembuhkan anda semua jenis jangkitan yis puasa dengan sederhana, pelan langkah 5.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *