Remedi rumah untuk jangkitan yis dalam wanita – Yogurt, cuka, madu

Remedi rumah untuk jangkitan yis dalam wanita – Yogurt, cuka, madu

Tiga daripada remedi rumah yang paling popular untuk jangkitan yis di kalangan wanita adalah yogurt, cuka dan madu. Dalam artikel pendek ini anda akan mengetahui mengapa mereka begitu popular dan bagaimana untuk menggunakan ubat-ubatan dalam cara yang paling berkesan

Kenapa rumah remedi yang semakin Popular

Remedi rumah untuk jangkitan yis di kalangan wanita akan meningkat kerana biasa dan ubat-ubatan yang ditetapkan mempunyai had tertentu yang sesetengah wanita dapati menghalang mengubati mereka…

Sebagai contoh, ubat-ubatan untuk jangkitan yis (candida) di kalangan wanita cenderung hanya menangani gejala-gejala jangkitan mereka, bukan punca sebenar yang menyebabkan. Di samping itu, mereka boleh mempunyai beberapa kesan sampingan yang jahat bagi ramai wanita yang menghalang penggunaan mereka dalam kes-kes ini. Dan, sudah tentu, terdapat soalan berterusan untuk jangkitan berulang.

Ini adalah mengapa remedi rumah yang semula jadi untuk jangkitan yis di kalangan wanita yang sedang dicari lebih dan banyak lagi. Walaupun terdapat peningkatan jumlah wanita yang hanya tidak mahu menggunakan ubat-ubatan untuk merawat masalah kesihatan mereka secara umum, dan yang memilih untuk pergi laluan semulajadi seboleh mungkin.

Jadi remedi rumah untuk jangkitan yis di kalangan wanita sudah tentu pilihan semulajadi yang berdaya maju, yang terdapat ramai di luar sana. Kelamaan ia telah menjadi jelas bahawa terdapat beberapa remedi rumah yang bekerja lebih baik daripada orang lain, dan sesetengah yang bekerja bagi sesetengah wanita, tetapi tidak begitu baik untuk orang lain.

Berikut adalah 3 remedi rumah yang semula jadi untuk jangkitan yis di kalangan wanita yang boleh anda cuba di rumah dan yang ramai wanita seolah-olah mempunyai kejayaan dengan…

1. Laman Utama remedi untuk jangkitan yis dalam wanita – Yogurt

Ini perlu menjadi biasa, jadi yogurt percuma pewarna, gula dan buah-buahan. Ia mungkin sukar untuk mendapatkan di beberapa pasar raya, tetapi anda akan mendapatkannya di kedai-kedai makanan kesihatan. Ia harus mengatakan pada bekas yogurt yang mengandungi ‘budaya hidup, aktif’ atau sesuatu yang serupa.

Yogurt mengandungi Lactobacillus Acidophilus yang bakteria berfaedah. Jadi memakan yogurt setiap hari boleh membantu untuk menghapuskan bakteria baik dalam usus anda. Ia boleh juga digunakan untuk kawasan yang terjejas, contohnya kawasan faraj, untuk membantu menangani kulat candida.

2. Laman Utama remedi untuk jangkitan yis dalam wanita – cuka

Satu lagi remedi semulajadi yang popular untuk jangkitan yis di kalangan wanita adalah cuka. Ia berfungsi dengan membantu untuk mengimbangi pH badan anda. Tetapi ia perlu mentah cuka epal, lagi yang anda akan perolehi di kedai makanan kesihatan. Anda akan mengenali kerana ia harus mempunyai sedimen yang pada bahagian bawah botol, dipanggil ‘ibu.’ Meminta Pembantu untuk bantuan.

Anda boleh mengambil ubat ini sebagai minuman. Hanya Campurkan 2-3 sudu teh dalam satu gelas besar air dan minum 2 hingga 3 kali sehari. Anda boleh juga perlahan-lahan douche permukaan faraj dengan. Menggunakan campuran 2 camca besar dalam 2 quarts air suam. Kaedah lain ialah dengan menambah 2 cawan cuka ke rendah mandi air panas dan rendam selama berkata 20 minit.

3. Rumah ubat untuk jangkitan yis dalam wanita – madu

Madu mentah, semulajadi mempunyai besar sifat antifungal dan antioksidan yang menjadikan ia satu lagi remedi rumah yang sesuai. Makan setiap hari untuk membantu memerangi kulat candida dalam usus anda.

Kerana dengan itu anda boleh juga memohon topically. Kerana ianya agak tidak kemas, menggunakannya ke atas permukaan faraj manakala duduk di dalam tandas. Meninggalkan 20 minit (Baca buku atau majalah!), basuh kemudian dengan air suam dan kering perlahan-lahan.

Remedi rumah ini semula jadi untuk jangkitan yis di kalangan wanita adalah hanya tiga remedi yang banyak di luar sana. Dan seperti yang dikatakan lebih awal, tidak semua ubat bekerja sama untuk semua wanita. Anda hanya perlu menyimpan untuk mencari one(s) yang mana sesuai untuk anda.

Mengapa remedi rumah untuk jangkitan yis mungkin tidak mencukupi

Walau bagaimanapun, selain ubat semula jadi, terdapat perkara lain yang benar-benar penting yang anda perlu lakukan untuk meningkatkan peluang anda untuk menghalang jangkitan berulang dari merosakkan kesihatan anda dan blighting kehidupan anda. Anda lihat, hal-hal seperti pemakanan, gaya hidup dan lain-lain isu yang mempunyai impak yang besar pada kecenderungan anda untuk mendapat jangkitan yis…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *