Remedi rumah untuk isu-isu parut jerawat

Remedi rumah untuk isu-isu parut jerawat

Parut jerawat meninggalkan tanda bukan sahaja pada epidermis dalam tetapi juga apabila seorang pesakit jiwa. Bersama-sama dengan perkembangan pantas pada dermatologi, merawat parut jerawat semakin kurang rumit. Pastikan anda menyemak dengan profesional penjagaan kesihatan anda tentang kaedah rawatan terbaik untuk parut jerawat buruk anda. Pemilihan adalah berdasarkan kepada sejarah perubatan, jenis parut dan jenis-jenis pilihan-pilihan rawatan yang sedia ada dan jenis parut. Beberapa penyelesaian yang kurang mahal daripada orang lain tetapi mungkin tidak memberi hasil yang sempurna. Keputusan itu ditentukan oleh bajet kewangan anda di samping jenis keputusan yang anda inginkan. Mari kita lihat jenis-jenis penyelesaian yang dimaksudkan untuk parut jerawat yang buruk.

Parut jerawat – tepat mengapa mereka bentuk melakukan?

Apabila kita memperoleh jerawat banyak kali ia menghapuskan tanpa dijangkiti. Jenis jerawat ini meninggalkan berjeragat hyper yang akan pudar sepanjang masa. Apabila jerawat menyebabkan dijangkiti, ia mengedarkan lebih mendalam dalam dan memusnahkan kolagen di dalam lapisan derma. Seperti jangkitan meningkat, lebih berkaitan dengan dermis tisu sebenarnya menganiaya jadi bila jerawat dirawat, ia meninggalkan parut, itulah biasanya parut yang mendalam. Tahap ditentukan oleh kerosakan yang dilakukan oleh jerawat, yang bergantung pada ianya setakat.

Beberapa remedi rumah untuk menghilangkan parut akan:

* Penggunaan Cendana tampal pada parut mungkin membantu mendapatkan pudar parut kaki

* Tampal Cendana yang bercampur dengan warna hitam gram pes sama-sama membantu

* Menggosok kiub ais akan membantu dengan mengetatkan kulit anda dan menjadikan ia muda

* Tampal Cendana yang digabungkan dengan naik air mineral yang disimpan sepanjang malam pada parut di samping itu akan membantu, sekiranya ia tidak membuat epidermis Kering

* Jerawat folikel boleh diikat dengan membuat penggunaan jus timun

* Rubbing dihiris tomato pada orang epidermis sendiri akan membantu jumlah kulit terbuka liang-liang dan mengekalkan anda dari epidermis berminyak

* Kimia mengelupas menggunakan tretinoin

Terapi parut jerawat

Apabila parut yang serius, anda mungkin perlu mendapatkan serius atau mungkin tahap sederhana mengelupas kimia dijalankan oleh pakar dermatologi. Laser adalah satu lagi pilihan dan dermabrasion biasanya berguna. Seorang pakar perubatan akan menentukan bagaimana sebenarnya untuk Buang parut serius tersebut atas sebab bahawa pengisi beberapa boleh juga perlu plug epidermis berparut. Jika parut itu adalah tidak benar-benar serius, anda boleh melakukan “cahaya” mengelupas dengan tretinoin di rumah anda sendiri.

Penyingkiran parut jerawat yang cetek dan Tretinoin

Tretinoin peels atas lapisan epidermis yang. Permohonan berulang, parut cetek anda sederhana akan menjadi banyak kurang kelihatan. Anda mempunyai opsyen yang berkaitan dengan menggunakan satu produk OTC atau mungkin ubat suplemen. Saya sangat mengesyorkan anda mendapatkan nasihat daripada doktor anda dengan itu. Selain merawat parut yang ringan tretinoin Selain itu menghilangkan sel-sel epidermis mati dan menghilangkan menggariskan cetek dan kedutan.

Selain daripada penyelesaian yang sebelum ini disenaraikan, Terdapat beberapa kaedah parut penyingkiran penyelesaian – sedikit daripada mereka yang non-invasif alam – yang anda mungkin ingin meneliti pada sumber yang berikut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *