Remedi rumah nenek di pelepasan mukus resdung

Remedi rumah nenek di pelepasan mukus resdung

Adakah anda memerlukan beberapa penyelesaian untuk melegakan kesesakan yang dibawa oleh mukus resdung? Ini memberikan nenek diuji remedi rumah yang semulajadi cuba.

Walaupun anda benci horseradish, anda mungkin benar-benar seperti cara ia berfungsi untuk menyingkirkan mukus resdung itu. Anda juga mempunyai pilihan dua cara yang berbeza untuk menggunakannya.

Pilihan pertama: memarut horseradish sedikit ke dalam hidangan. Sekarang meletakkan hidung ke atas pinggan dan inhale itu. Whew! Yang ada mukus yang nipis dan pukul daripada sinus anda.

Pilihan kedua: membina keberanian anda dan memberi ubat nenek ini cuba: kacau ramuan yang sama kuantiti jus lemon dan horseradish. Makan teaspoonful satu campuran ini satu jam sebelum anda makan Sarapan Pagi. Anda akan kagum pada berapa pantas mukus resdung itu pecah dan bergerak keluar dari sinus anda.

Jika anda berani untuk mencuba sekali lagi, mengambil masa yang teaspoonful kedua campuran sejam sebelum anda makan malam juga.

Adalah horseradish sedikit terlalu banyak untuk anda bertolak ansur?
Kemudian Pertimbangkan ini pendekatan yang berbeza:

Jus Tomato Spiced Panas

2 cawan jus tomato

2-3 ulas daripada bawang putih, dihancurkan

2 sudu besar lemon jus

Panas sos secukup rasa (lebih banyak boleh anda masukkan, lebih berkesan ubat)

Campurkan dan Panaskan semua bahan di dalam kuali leper atas dapur. Menghirup teh ini perlahan-lahan. Re-Warm kerana anda perlu masuk supaya anda mendapat kesan-kesan berfaedah penuh stim. Wap itu spiced membantu gemburkan mukus terlalu.

Oh, jangan bimbang. Nenek mempunyai lebih banyak cara untuk berehat mukus blasted bahawa jika anda tidak boleh perut barangan panas.

Anda mungkin mendapati panas atau sejuk permohonan bekerja dengan baik untuk anda.

Menggunakan haba untuk sinus anda untuk membantu meringankan yang membina sehingga daripada resdung mukus yang akhirnya boleh menyebabkan sakit kepala sinus throbbing. Celup tuala bersih yang kecil dalam air panas (tapi tidak begitu panas ia membakar anda kulit sudah tentu). Wring itu dan meletakkannya ke atas sinus anda. Walaupun bagi sesetengah orang ia hanya memberikan kelegaan yang sementara, dalam orang lain ia benar-benar melegakan gejala-gejala sakit kepala dan aching di muka anda.

Gunakan teknik ini untuk sekurang-kurangnya 15 minit pada satu sesi. Dan anda boleh mengulangi beberapa kali sepanjang hari.

Haba boleh memberikan kelegaan daripada kesakitan dan berehat otot-otot yang anda telah mengetatkan sehingga. Dan haba membantu gemburkan sehingga kesesakan yang dibawa oleh mukus resdung itu. Luar bahawa haba mengembangkan saluran darah di bawah pek panas untuk menarik lebih banyak darah ke dalam kawasan untuk memberi penyembuhan nutrien dan mengambil toksin.

Tetapi ada satu perkara haba tidak sangat baik: mengurangkan keradangan. Tetapi penggunaan apa-apa yang sejuk, termasuk ais, sudah tentu boleh membantu menurunkan bengkak di pipi anda dan di tempat lain.

Dan inilah apa yang nenek akan mengesyorkan. Campur dua cawan air sejuk sangat dengan satu sudu garam Epsom dan dua sudu teh bicarbonate of soda.

Celup kain bersih ke dalam penyelesaian. Letakkan ini ke atas kawasan sinus anda. Pastikan ia sentiasa selagi anda boleh bertolak ansur. Jika ia mula hangat, kemudian menggantikannya. Pastikan kawasan yang sejuk. Nenek anda akan memberitahu anda bahawa ia mengurangkan bengkak. Dan sebagai bonus tambahan untuk ia boleh melegakan kesesakan di hidung anda. Ini adalah ubat yang sangat baik untuk digunakan semasa resdung anda disertai dengan sejuk.

Nenek yang bijak remedi telah berlalu di tepi jalan di dunia moden ini, tetapi Inilah masanya untuk membangkitkan mereka untuk mendapatkan sedikit kelegaan dari itu mukus resdung yang menyumbat sinus anda dan membuat anda sengsara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *