Remedi rumah asli keguguran, punca dan gejala

Remedi rumah asli keguguran, punca dan gejala

Keguguran adalah nama yang diberikan kepada kehilangan kehamilan yang sebelum minggu ke-20. Ia boleh berlaku dari pelbagai sebab dan ia dianggarkan sangat kerap. Keguguran yang berlaku dalam beberapa minggu dari konsep yang sering tidak disedari oleh wanita yang kesilapan mereka dengan tempoh lewat. Keguguran boleh menjadi beberapa jenis. Ada keguguran (dalam kebanyakan kes-kes yang segala-galanya berjalan lancar), keguguran yang tidak dapat dielakkan (berterusan pendarahan rahim yang tidak akan berhenti dan akhirnya membawa kepada hilang kehamilan) dan ditangguhkan keguguran (janin telah tiada tanda-tanda vital).

Punca paling lazim keguguran adalah perkembangan janin yang tidak normal atau keabnormalan genetik yang. Terakhir selalunya berlaku pada wanita berusia lebih 35 tahun. Masalah kesihatan ibu (kencing manis, tekanan darah tinggi, jangkitan dan masalah Tiroid) juga boleh membawa kepada keguguran. Kadang-kadang punca keguguran termasuklah tekanan, kejutan emosi yang kuat, pendedahan kepada bahan-bahan toksik, Merokok, penggunaan ubat-ubatan dan lain-lain. Dalam sesetengah wanita keguguran adalah berulang. Ini biasanya disebabkan oleh penyakit kronik, oleh penyakit-penyakit seperti Sindrom ovari polisistik atau masalah genetik ibu bapa.

Gejala-gejala keguguran sering berkaitan dengan pendarahan. Ia mungkin teruk, tetapi ini adalah tidak wajib dan ia juga mungkin akan didahului dengan sebuah coklat keputihan. Setiap wanita yang hamil harus sedar dengan hakikat bahawa dia perlu berjumpa doktor jika pendarahan vagina berlaku.

Ada remedi rumah yang semula jadi untuk keguguran bahawa seorang wanita boleh mencuba pada dirinya sendiri dan ada juga akan perkara-perkara berguna yang setiap wanita harus mengambil kira untuk mencegah keguguran. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk mendapatkan bantuan profesional dalam kes keguguran berlaku untuk memastikan bahawa segala-galanya dilakukan untuk memastikan kesihatan anda. Akar palsu unicorn adalah remedi rumah semulajadi yang cekap. Ia melegakan kekejangan dan ianya juga membantu dalam keadaan kelenjar Tiroid. Wild yam adalah cekap dalam wanita yang terkena jangkitan, serta squaw teh. Menyalak cramp adalah herba yang menyediakan pelepasan daripada kekejangan perut. Halia, asparagus dan fenugreek benih diambil oleh wanita yang mengalami muntah dan lain-lain gangguan yang berkaitan dengan sistem penghadaman.

Wanita hamil perlu memastikan diri mereka sendiri dan bayi yang belum lahir cukup vitamin dan mineral. Mereka perlu mempunyai diet yang sihat dan makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Selebihnya adalah penting dan tekanan harus dielakkan dengan cara semua. Keguguran boleh menjadi satu pengalaman yang traumatizing, tetapi wanita perlu mengatasinya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *