Remedi Home mudah untuk menghilangkan sakit belakang

Remedi Home mudah untuk menghilangkan sakit belakang

Sakit belakang adalah salah satu masalah kecergasan yang paling biasa bagi majoriti masyarakat hari ini. Penyakit ini adalah lebih lazim di kalangan pengunjung pejabat. Kadang-kadang, kita mungkin tidak tahu punca sebenar sakit belakang dan jika tidak diberi perhatian yang wajar maka terdapat kemungkinan bahawa kecederaan yang mungkin menjadi lebih teruk daripada yang dijangkakan. Terdapat banyak sebab-sebab yang boleh menyebabkan sakit belakang dan pinggang. Biar saya cuba dan menyerlahkan beberapa punca yang paling biasa dan sakit belakang, ubat-ubat yang boleh didapati mereka.

•Untuk majoriti orang dewasa, artritis di saraf tunjang adalah alasan utama untuk sakit belakang dan pinggang. Kesakitan mungkin dirasai di bahagian atas atau belakang yang lebih rendah dan ia mungkin kadang-kadang mendapat berat terutamanya pada waktu malam. Ini boleh dikurangkan dengan mengamalkan yoga atau tai chi dengan bimbingan seorang pakar.
•Another faktor yang biasa bagi sakit belakang adalah obesiti. Ia adalah sangat biasa dalam orang-orang yang berat badan berlebihan atau obes terutamanya kerana tulang belakang yang dapat menanggung berat berlebihan di bahagian atas badan. Mengambil diet yang kaya dengan vitamin dan kalsium kerana ia boleh membantu menguatkan tulang. Dan senaman adalah satu kemestian!
Postur •Sleeping adalah satu lagi sebab bagi sakit belakang. Elakkan tidur di atas permukaan yang keras, terutama di tingkat yang biasa.
•Improper tempat duduk postur juga boleh menyebabkan sakit belakang dan pinggang. Apabila anda berada di tempat kerja, ia tidak mungkin untuk mengambil rehat yang kerap. Walau bagaimanapun, cuba untuk duduk dalam postur yang tegak dengan tulang belakang yang tegak dan melakukan senaman regangan ringkas sepanjang percutian anda.

Orang-orang yang telah mengalami kecederaan belakang dalam kemalangan jalan raya atau orang-orang yang mempunyai cakera herniated akan lebih cenderung untuk mengalami sakit belakang yang kerap. Ini boleh disebabkan oleh kerosakan tendon atau koyak ligamen di belakang. Orang-orang yang tergolong kategori ini perlu mengambil sejumlah besar penjagaan untuk memastikan bahawa kecederaan tersebut tidak menjadi bertambah buruk. Elakkan mengangkat berat sebagaimana bahagian yang tercedera tidak mampu bertoleransi pemberat.
Kesilapan yang paling biasa yang kebanyakan orang lakukan apabila mereka kembali sakit memakan ubat tahan sakit (Ibuprofen, Aspirin dan sebagainya). Fikiran anda, pil ini tidak membantu anda untuk menghilangkan kesakitan. Mereka berhenti saraf deria dari memberikan maklumat kepada otak tentang kesakitan itu. Ini menjadikan badan menjadi tidak menyedari kesakitan. Selain itu, mereka secara beransur-ansur Haus organ-organ penting dalam badan dan mencipta lebih banyak masalah. Jadi elakkan mengambil ubat penahan sakit. Sebaliknya, mencari ubat semula jadi. Semua hak, Izinkan saya memberi anda remedi rumah beberapa mudah, berguna untuk merawat sakit belakang dan pinggang.

Selebihnya •Proper adalah sangat penting bagi tubuh untuk membaiki sendiri. Tidur dalam kedudukan yang mana anda tidak meletakkan terlalu banyak tekanan pada belakang anda. Ini akan menyenangkan bukan sahaja untuk kembali tetapi juga untuk seluruh badan. Dan berehat atas katil air juga boleh menenangkan ke belakang.
•Using untuk tampalan ais adalah ubat yang mudah dan berkesan untuk mengurangkan kesan sakit belakang. Perlahan-lahan mengurut belakang dengan tampalan ais untuk kira-kira 3 – 5 kali sehari dan anda akan mendapati peningkatan. Satu lagi perkara yang menarik untuk diperhatikan adalah bahawa sesetengah orang lebih suka menggunakan pad Pemanasan untuk merawat sakit belakang di rumah. Walau bagaimanapun, mencuba kedua-dua kaedah ini dan berpegang kepada satu yang bekerja terbaik untuk badan anda.
Senaman belakang mudah •Doing akan membantu menguatkan otot belakang dan menjadikan mereka semakin kuat.
•Banyak lembut urutan dari suami/isteri atau anak-anak anda sebelum pergi ke katil setiap malam.
•Ada segelas susu sebelum tidur. Susu kaya dengan kalsium dan vitamin penting yang lain dan bertindak sebagai relaxant yang semulajadi untuk tubuh.
Terapi •ACUPUNCTURE juga adalah berguna dalam merawat sakit belakang. Walau bagaimanapun, ia terpulang kepada anda untuk menentukan jenis rawatan yang berkesan untuk badan anda. Semoga tips ini membantu.
Saya yang aneh kecergasan dan suka menonton rancangan kesihatan di pelbagai saluran yang disediakan oleh hidangan menawarkan TV.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *