Remedi chipmunk Home – merawat ini secara semula jadi

Remedi chipmunk Home – merawat ini secara semula jadi

Chipmunks adalah kecil, tupai seperti makhluk, yang ditemui di Asia dan Amerika Utara. Kadang-kadang mereka juga dipanggil Tupai merah atau striped tupai, dan mereka yang menyimpan makanan untuk musim sejuk di sarang mereka. Mereka memakan burung telur, burung benih, kacang, beri, kulat, cacing, serangga dan tikus kecil di Taman.

Chipmunks di Barat Amerika mengawan hanya sekali dalam musim sejuk, manakala di Timur dan chipmunks Utara Timur mengawan pada musim bunga dan musim panas, dan membiak di nombor, sekali gus menyebabkan gangguan kepada katil bunga dan Taman-Taman, memberi mimpi-buruk pemilik dan tukang kebun rumah dengan kerosakan berterusan kepada tumbuh-tumbuhan. Manakala sebilangan, mereka boleh menggali di bawah dinding atau asas, maka kelonggaran mereka dan mengancam mereka jatuh.

Salah satu remedi rumah chipmunk yang paling mudah adalah menggunakan mousetrap yang dan meletakkan raisins, Labu benih atau benih bunga matahari untuk menarik chipmunks dalam. Sedikit mentega kacang boleh Berlumur di dalam perangkap untuk mengunci chipmunks tersebut apabila mereka memasuki perangkap, yang boleh kemudian akan biarkan terbuka ke dalam hutan atau tempat pengirim sekeluarga bertanya.

Sesetengah orang walaupun cuba membuat katil terapung yang tebal benih bunga matahari dalam baldi dan menyimpannya di Taman mereka untuk menarik perhatian dalam chipmunks. Lembaga yang disimpan selain baldi untuk chipmunks membelinya, tetapi mereka mendapat terperangkap kerana mereka boleh tidak pernah datang. Akhirnya, mereka lemas di dalam air jika ia terlalu banyak, atau hanya menguruskan Pop keluar kepala mereka dan cuba sedaya upaya untuk bernafas jika ia adalah cetek. Air kemudian disalirkan jauh.

Cebisan perabot atau kayu yang tidak digunakan tidak perlu disimpan di dalam Taman, kerana ini menyediakan tempat bersembunyi untuk chipmunks dalam.

Thistle benih, chipmunks yang tidak suka, boleh Gantikan burung yang memakan benih dalam Taman, dan oleh itu makhluk tidak akan pergi ke Taman.

Pelik, tapi benar, fox air kencing dan air kencing coyote akan dikatakan chipmunk repellants. Produk-produk yang sedia ada di pasaran.

Yang paling chipmunk semua remedi rumah akan berhati-hati semasa memberi makan haiwan peliharaan. Mereka tidak diberi makan di Taman, atau makanan mereka diliputi perlu dibuang serta-merta kerana ini adalah mungkin untuk menarik chipmunks.

Chipmunks akan sangat takut kucing. Jadi beberapa sampah kucing boleh disembur berhampiran mentol bunga untuk menakut-nakutkan chipmunks dari makan mentol.

Salah satu remedi rumah chipmunk yang paling murah akan rebus lada cayenne dalam air dan biarkan dalam air sejuk bermalam. Ini boleh kemudian disembur pada tumbuh-tumbuhan perlu chipmunks, kerana mereka tidak tahan bau.

Lada hitam, serbuk cili dan lada cayenne boleh dicampur dalam air biasa dan diisi di dalam tin berair. Ini boleh dicurahkan berhampiran atas tanah dan tumbuh-tumbuhan, di mana jika chipmunks yang datang untuk memberi makan kepada benih mana-mana, mereka akan mengalami teruk gatal seluruh badan mereka, sebelum mereka berakhir dengan api dalam perut mereka.

Satu lagi idea yang baik adalah untuk meletakkan Keratan kecil rambut manusia berhampiran sarang chipmunks untuk memerangkap mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *