Remedi buasir atas: Mengetahui mengapa senaman boleh membawa kepada kehidupan yang bebas-buasir

Remedi buasir atas: Mengetahui mengapa senaman boleh membawa kepada kehidupan yang bebas-buasir

Buasir adalah satu keadaan yang menjejaskan ramai individu. Terdapat beberapa penawar yang kami ada, tetapi kebanyakan orang akan berakhir dengan satu keadaan buasir berulang bagi seluruh kehidupan mereka. Prevalens buasir sahaja peningkatan seperti seseorang mendapat lebih tua.

Terdapat penawar yang sangat sedikit untuk buasir, walaupun ada beberapa langkah yang boleh diambil untuk memulihkan keadaan. Salah satu remedi buasir yang terbaik adalah senaman. Kita semua tahu bahawa senaman adalah sangat penting untuk kesihatan umum; Walau bagaimanapun, ia adalah sangat penting untuk mendapatkan latihan apabila ia datang untuk menghalang buasir dari membentuk.

Kenapa ini? Kerana lebih rendah rektum dan anus pekat dengan saluran darah. Dengan kerap bersenam, ia adalah mungkin untuk meningkatkan aliran darah ke kawasan itu dan mengurangkan peluang untuk pembentukan buasir dan buasir. Sudah tentu, buasir akan membentuk berkat keradangan saluran darah pada kawasan dubur. Saluran darah kehilangan keanjalan dari masa ke masa kerana seseorang mendapat lebih tua, tetapi peningkatan darah yang mengalir kerana hasil daripada senaman boleh menangkis peluang mendapat buasir.

Boosted aliran darah boleh mencegah sebarang kerengsaan yang boleh menggubal terima kasih kepada beberapa faktor yang membawa kepada pembentukan buasir. Perkara-perkara yang memburukkan lagi buasir termasuk duduk di dalam tandas terlalu lama, tidak mempunyai cukup serat dalam diet dan duduk untuk tempoh yang lama. Peningkatan aliran darah ke kawasan dubur hasilnya daripada senaman membantu menyembuhkan sebarang kerengsaan yang mungkin membentuk di kawasan dubur. Sebaliknya, keadaan mungkin menjadi lebih teruk dan buasir full-blown mungkin membentuk.

Ianya tidak perlu untuk maraton dan menghabiskan masa 8 jam sehari di gimnasium untuk memastikan buasir jauhnya. Hanya pergi untuk bersiar-siar setengah jam boleh membantu menjaga buasir jauhnya. Beberapa kaedah senaman termasuk berat-angkat, berkebun, berenang, lakukan kardio Mesin di gimnasium, dan apa-apa lagi yang boleh menyebabkan seseorang untuk memecahkan peluh yang. Lebih banyak orang yang sedang aktif lebih baik, dan ia boleh membantu menghindari penyakit-penyakit lain yang lazim kemudian nanti dalam kehidupan.

Satu senaman yang sangat bermanfaat yang boleh menjadi salah satu pertahanan yang terbaik terhadap buasir dan buasir termasuk berjalan. Ia boleh dilakukan bila-bila masa dan ianya sangat murah (segala yang diperlukan adalah sepasang kasut berjalan baik). Ia adalah penting untuk bermula secara perlahan-lahan kerana berlari boleh menjadi satu senaman sangat jarring. Menembak satu matlamat ke satu tiang telefon di jalan. Berjalan adalah salah satu remedi buasir semula jadi yang terbaik tetapi terdapat banyak lain-lain yang boleh meningkatkan peluang untuk mengelakkan buasir seumur hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *