Rekod-rekod perkahwinan Texas betul memilih 2012 ini

Rekod-rekod perkahwinan Texas betul memilih 2012 ini

Di negeri Texas, perkahwinan dan perceraian dokumen yang disimpan oleh kedua-dua pihak Biro penting statistik, yang ditadbir oleh Texas State Kesihatan Jabatan, dan pejabat-pejabat, kerani mahkamah county. Dalam keadaan ini, mana-mana ahli orang awam boleh mendapatkan salinan rekod perkahwinan Texas dan laporan perceraian. Dan anda boleh melakukan ini dengan melawat pejabat-pejabat yang tersebut di atas dan memfailkan untuk ajak bersama-sama dengan yuran yang perlu dan syarat-syarat.

Jika anda memilih untuk mendapatkan dokumen-dokumen melalui pejabat Biro Perangkaan penting, laman web rasmi dari Texas State Kesihatan Jabatan boleh menyediakan anda dengan prosedur-prosedur yang betul, syarat-syarat dan yuran perlu yang diperlukan untuk mendapatkan permintaan anda diproses dengan sewajarnya. Selain itu, laman web ini juga mengandungi Perkhidmatan Jabatan yang ditawarkan seperti akses kepada akaun kelahiran, sijil kematian, dekri perceraian dan penggunaan maklumat.

Di sisi lain duit syiling, rekod-rekod perkahwinan yang lebih tua boleh didapati di county court kerani di pejabat di mana Kesatuan pada asalnya mengambil tempat. Tetapi dengan di negeri Texas mempunyai 254 counties, mengesan dokumen tertentu yang boleh membuktikan sukar tanpa mengetahui yang county sekiranya berlaku. Dan jika anda mengambil kira populasi lebih besar negara, mencari fail-fail tersebut tanpa apa-apa maklumat atau sumber-sumber yang betul akan datang kepada mustahil.

Dokumen perkahwinan yang tipikal mengandungi pelbagai maklumat yang berkaitan dengan kedua-dua pengantin lelaki dan pengantin perempuan. Ini termasuk tarikh perkahwinan dan lokasi Kesatuan tersebut. Selain rekod perkahwinan Texas, satu juga boleh mendapatkan kertas-kertas yang boleh mengesahkan bahawa perkahwinan itu sebenarnya telah berlaku. Ini diperoleh melalui Texas State Kesihatan Jabatan dengan menyediakan keperluan yang sesuai dengan kelayakan. Di samping itu, salinan-salinan lesen-lesen perkahwinan telah datang dari daerah sebenar di mana pasangan itu diikat dalam simpulan.

Sumber alternatif yang sangat baik bagi mereka yang ingin mendapatkan akses kepada maklumat awam juga di tangan. Dengan menggunakan pembekal rekod komersial, anda boleh mendapatkan fail-fail yang anda mahu tanpa birokratik yang berkaitan dengan sumber-sumber kerajaan yang konvensional. Dengan kemunculan perkhidmatan dalam talian ini, ia hanya mengambil masa dalam talian carian mudah untuk mencari laman web komersial yang menawarkan akses ke pelbagai dokumen-dokumen penting. Yuran keahlian sekali mungkin diperlukan sebelum anda boleh mengambil kesempatan penuh daripada Perkhidmatan ini tanpa perlu bimbang tentang sekatan atau caj tambahan. Orang-orang yang sering mengadakan penyelidikan jenis ini boleh menghargai faedah yang komersial rekod pembekal perlu menawarkan.

Cara-cara yang agak lama untuk mendapatkan akses kepada rekod perkahwinan dan lain-lain maklumat pales berbanding apa baik rekod pembekal komersil adalah mampu memberi. Dengan sebuah database yang lebih luas yang menempatkan pelbagai bentuk dokumen awam daripada hampir setiap negeri di negara ini, anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat dari hanya sebuah laman web yang tunggal perlu membuka pelbagai sumber dalam talian. Genealogists kini bergantung kepada jenis perkhidmatan untuk menyediakan mereka dengan maklumat yang tepat berkaitan dengan penyelidikan mereka. Mungkin anda akan dapati ia agak berguna, terlalu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *