Rekod-rekod kematian Missouri di web

Rekod-rekod kematian Missouri di web

Malangnya, tidak semua orang tahu intipati Missouri rekod kematian dan sebagainya. Sama seperti rekod kelahiran, jenis maklumat ini adalah penting dalam pengumpulan data yang relevan tentang latarbelakang keluarga seseorang. Sebagai satu norma, sesiapa sahaja boleh mendapatkan apa-apa jenis dokumen melalui rekod tentera, Pejabat Perangkaan penting, tanah perkuburan dan lain-lain bentuk media seperti Surat khabar dan direktori bandar.

Di negeri Missouri, laporan bagi kematian yang berlaku dari Januari 1910 disimpan di negeri Jabatan Kesihatan, Biro rekod penting Kerajaan, terletak di Jefferson City, Missouri. Pemohon dikehendaki membayar sejumlah caj yang merangkumi carian 5 tahun. Asal salinan fail-fail disediakan begitu juga Jabatan Kesihatan county tempatan, Jabatan Kesihatan bandar St. Louis atau Jabatan Kesihatan Kansas City.

Selain itu, permintaan bagi rekod-rekod kematian yang telah difailkan sejak 1 Julai 1883 untuk 1893 boleh diserahkan kepada Arkib Negara. Tetapi, jika orang tertentu meninggal dunia sebelum 1910 di bandar-bandar seperti St. Louis, Kansas atau County St. Louis, bandar atau Jabatan Kesihatan county perlu dihubungi bagi fail yang diperlukan. Dalam tempoh ini, maklumat tersebut boleh begitu juga mudah diakses melalui Internet.

Rekod-rekod kematian dan Sijil akan mempunyai kelebihan yang besar bagi Salasilah. Ini telah dianggap sebagai asas dalam mengumpul maklumat tentang latarbelakang keluarga. Dengan ini jenis dokumen di tangan, anda boleh menyemak kesahihan data yang anda mempunyai. Akaun ini mengandungi nama penuh yang berlepas, jantina, bangsa, umur, tarikh dan tempat kematian, serta punca sebenar beliau meninggal dunia. Di samping itu, fakta-fakta tentang ahli keluarganya masih hidup begitu juga ditulis dalam fail ini.

Biasanya, dipulihkan dalam masa dua hingga empat minggu perlu diperuntukkan sebelum anda akan mendapat keputusan yang anda perlukan dari agensi-agensi kerajaan. Di Missouri, anda perlu menjadi ahli keluarga terdekat yang berlepas atau wakil undang-undang bagi anda untuk mendapatkan replika sijil kematian seseorang. Permohonan juga perlu menunjukkan nama anda subjek, tarikh yang lengkap dan tempat kejadian, hubungan anda kepada orang dan sebab anda untuk mengumpul maklumat.

Hari ini, rekod-rekod kematian boleh digelintar lebih mudah dengan bantuan teknologi canggih. Kaedah ini adalah lebih mudah, memerlukan hanya komputer yang disambungkan ke Internet dan pembekal perkhidmatan yang paling sesuai. Di samping itu, ia membolehkan anda untuk melakukan carian sendiri di keselesaan rumah anda. Dan dalam hanya beberapa minit, data yang paling komprehensif dan dipercayai akan dalam jangkauan anda hanya dengan bayaran yang minima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *