Rekod perkahwinan Texas dalam talian kerajaan menyemak

Rekod perkahwinan Texas dalam talian kerajaan menyemak

Sebaik sahaja anda memasuki perkahwinan, anda akan perlu atau dikehendaki untuk meminta rekod perkahwinan Texas lambat laun. Terdapat beberapa sebab mengapa anda perlu berbuat demikian. Wanita yang sudah berkahwin misalnya, perlu ‘salinan’ Sijil nuptial untuk menyelesaikan proses penukaran nama yang dikehendaki oleh pejabat pentadbiran keselamatan sosial. Begitu juga inilah yang diperlukan sebelum anda boleh mendapatkan pulangan cukai pendapatan dikongsi, yang membolehkan anda untuk mendapatkan bayaran balik cukai. Proses-proses lain yang sah yang memerlukan salinan sah fail perkahwinan termasuk mendakwa faedah pencen, memohon untuk gadai janji, apabila mengguna pakai dan memfailkan permohonan pasport.

Secara kebetulan, ia adalah sangat dinasihatkan bahawa sebelum pesanan untuk nuptial fail, anda perlu mengetahui apakah bentuk atau jenis dokumen yang sesuai dengan keperluan anda. Bergantung kepada jenis dokumen yang dikeluarkan oleh Negeri atau county kerani pejabat pembekal atau fail, rekod-rekod perkahwinan boleh berbeza-beza. Beberapa Negeri mengeluarkan dua hingga tiga jenis rekod acara perkahwinan. Ada Surat-Surat pengesahan perkahwinan atau salinan genealogical yang tidak boleh digunakan secara rasmi, tetapi hanya untuk carian Salasilah keluarga atau pelbagai kegunaan peribadi.

Tetapi dalam mencari nuptial data untuk kegunaan dalam negeri yang sah seperti keselamatan sosial manfaat tuntutan, anda akan dipaksa untuk bekalan di ” salinan sijil perkahwinan anda. Beberapa kawasan tempatan mengeluarkan salinan sijil ‘exemplified’ yang boleh digunakan untuk kegunaan out-of-state (contoh: passport dan Imigresen tujuan). Bagi negeri Texas, anda boleh menempah nuptial rekod daripada agensi statistik penting sama ada di negeri ini (Jabatan Perkhidmatan kesihatan awam) atau Mahkamah perbandaran di mana pasangan berkahwin mengambil lesen perkahwinan mereka.

Teknik ini adalah untuk menentukan sama ada anda memerlukan Surat pengesahan atau lesen nuptial yang bertauliah. Jika anda hanya mahu mengesahkan sama ada atau tidak rasmi acara nuptial dicatatkan di Lone Star Negeri (kerajaan unit rekod penting Kerajaan menyelenggara fail-fail yang telah berlangsung dari tahun 1966 menunjukkan), anda boleh mempunyai jenis bekas salinan dari rekod-rekod penting bahagian sama ada melalui online dengan cara alat akses elektronik negeri Texas atau melalui aplikasi mel yang ditujukan kepada Biro Negeri, atau dengan permintaan ruang pejabat di lokasi. Jika anda tidak pasti alamat fizikal anda Negeri atau agensi-agensi awam tempatan, Web adalah berguna bagi mengesan pejabat dan nombor telefon mereka.

Sekarang bagi individu yang ingin mendapatkan salinan lesen perkahwinan yang disahkan, anda perlu menghubungi kerani county di kawasan di mana rakan-rakan yang wedded mendapat lesen perkahwinan. Terdapat juga senarai pejabat kerani county pada portal negeri ini supaya tidak akan ada masalah dalam mengesan pejabat mereka. Secara umum, asalkan anda mempunyai akses kepada komputer yang dalam talian, mendapatkan data penting adalah sangat mudah dan pantas.

Catatan perkahwinan antara Tan dokumentasi awam lain boleh dicari dengan cara profesional pangkalan data di internet. Anda boleh membiarkan sistem ini jelas membantu anda dalam mengumpul data yang diperlukan dalam pelbagai perniagaan atau pertanyaan peribadi. Selain melengkapkan penyiasatan sejarah keluarga anda atau mendapatkan butir-butir mengenai ibu-bapa kandung anda, Laman-Laman ini membolehkan anda untuk memiliki pemeriksaan teliti latar belakang orang lain. Anda boleh melihat pelbagai rekod awam peringkat dalam negeri mahupun di seluruh negara. Perkara utama yang sekarang anda mempunyai sumber-sumber lain yang boleh membuat tugas penerokaan anda penggunaan Wang, masa dan usaha yang besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *