Rekod perkahwinan California ini boleh diakses secara Online ini 2012

Rekod perkahwinan California ini boleh diakses secara Online ini 2012

Sebelum Internet umur, mendapatkan maklumat awam seperti sijil kelahiran, rekod-rekod kematian, rekod perkahwinan dan dekri perceraian adalah tugas yang terbaik kiri kepada profesional yang berpengalaman. Dan jika anda mempertimbangkan keadaan seperti California, yang ketara mempunyai penduduk tertinggi di mana-mana negeri di negara ini, anda akan menyedari bahawa memperoleh rekod perkahwinan California boleh membentangkan pelbagai cabaran. Nasib baik, maklumat tersebut adalah tidak lagi sukar untuk mendapatkan masa kini.

Rekod perkahwinan di Negeri California dikumpulkan, disimpan dan diselenggara oleh Pejabat rekod penting Kerajaan di California Jabatan Kesihatan awam ini. Dokumen perkahwinan yang diperintah sulit hanya disediakan di Pejabat county di mana lesen perkahwinan dikeluarkan. Dan Akta rekod awam California dan dalam Akta Kebebasan Informasi pada tahun 1966, mana-mana anggota masyarakat mempunyai akses percuma ke mana-mana rekod awam, bagi tujuan melihat dan Replikasi.

Apabila anda bercakap tentang rekod perkahwinan Negeri, terdapat sebenarnya dua cara untuk memperolehi mereka: percuma–caj atau yuran berasaskan. Menggunakan perkhidmatan maklumat kerajaan untuk akses percuma rekod perkahwinan biasanya dianggap tradisional walaupun ada, pada kenyataannya, fi pentadbiran yang terlibat. Ia mungkin kedengaran cliché tetapi bayaran adalah perlu bagi penyenggaraan dan perlindungan daripada rekod-rekod penting itu agensi-agensi kerajaan yang bertanggungjawab.

Sebaliknya, sumber-sumber berasaskan yuran seperti komersil rekod data dan penyedia gelintar Laman web akan lebih mudah dan praktikal, jujur. Malah, mendapat akses kepada rekod perkahwinan California melalui pembekal rekod dalam talian dianggap oleh ramai penyelidik yang berpengalaman sebagai pilihan yang lebih cekap. Dengan jenis perkhidmatan yang tertinggi, anda boleh yakin bahawa anda akan mendapat maklumat adalah komprehensif dan tepat.

Dengan kelahiran Internet dan peningkatan permintaan bagi akses mudah kepada maklumat penting, pembekal rekod perdagangan telah mendapat kemasyhuran yang besar antara genealogists dan penyelidik yang serius. Mempunyai pangkalan komprehensif data rekod awam yang mampu memberikan keputusan carian di seluruh negara yang tepat, pembekal rekod dalam talian ini dianggap oleh ramai sebagai antara kaedah yang paling cekap dalam mendapatkan apa-apa bentuk maklumat awam.

Jika anda ingin menjalankan satu penyelidikan sejarah perkahwinan yang berkesan, kemudian menggunakan pembekal rekod perdagangan sebagai sumber utama maklumat mungkin adalah pilihan terbaik untuk anda. Walaupun mungkin ada Tan perkhidmatan maklumat dalam talian luar sana yang menawarkan rekod perkahwinan percuma, yang Hakikatnya adalah bahawa perkhidmatan percuma hanya boleh mendapatkan anda setakat ini. Tetapi jika anda ikhlas tentang mengumpul maklumat sejarah perkahwinan yang tepat, maka pilihan bayaran sekali tidak menjadi satu halangan kepada apa yang anda cuba untuk mencapai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *