Rekod perceraian di California Kemaskini pangkalan data yang tersedia dalam talian

Rekod perceraian di California Kemaskini pangkalan data yang tersedia dalam talian

Terdapat banyak sebab-sebab untuk meminta salinan rekod awam seseorang. Sebab kebanyakan orang memberi adalah untuk melakukan yang menyemak latar belakang rakan kongsi yang berpotensi. Di antara sebab-sebab lain adalah untuk melengkapkan projek Salasilah (seperti pokok keluarga), untuk menyemak sehingga pada pekerja, dan untuk membawa fail-fail peribadi yang unggul. California, juga dikenali sebagai negeri emas, adalah salah satu daripada negeri-negeri di Amerika Syarikat yang mempunyai peraturan tersendiri apabila ia datang untuk mendapatkan salinan rekod awam. Kaedah-kaedah ini, walaupun, adalah tidak rumit jadi mengakses rekod perceraian di California adalah agak mudah. Sudah tentu, perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah melawat pejabat atau agensi di mana anda akan memfailkan permohonan permohonan.

Rekod penting Kerajaan di Pejabat dari di California Jabatan Kesihatan awam bertanggungjawab untuk menyimpan rekod-rekod awam di negeri ini. Ini adalah di mana anda akan Failkan permintaan anda. Pejabat ini, Walau bagaimanapun, tidak akan memberikan anda dengan rekod yang lengkap perlu disahkan perceraian. Apa yang anda akan perolehi adalah sijil rekod pembubaran perkahwinan. Sijil ini mengandungi maklumat seperti nama lengkap entiti bercerai, bersama-sama dengan tarikh dan tempat perceraian itu. Di samping itu, anda akan dapati jumlah kes mahkamah di dalam sijil, dan ini mungkin sangat berguna bagi anda kadang-kadang di masa hadapan.

Dossiers perceraian di Pejabat rekod penting Kerajaan dalam perlindungan hanya dalam tempoh antara tahun 1962 dan Jun 1984. Ada juga yuran $13 bagi setiap rekod yang anda memohon, dan ini perlu dibayar melalui kiriman wang atau cek peribadi. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mendapatkan permintaan anda tidak lama lagi cukup kerana anda perlu menunggu selama enam bulan atau lebih untuk pemprosesan.

Jika rekod atau rekod-rekod yang anda Cari tidak ditemui di Pejabat rekod penting Kerajaan, pilihan anda seterusnya adalah untuk menangani permintaan anda kepada kerani mahkamah atasan daripada daerah di mana perceraian itu berlaku. Ada juga yuran yang perlu dibuat dan ini berbeza-beza mengikut Daerah anda.

Alternatif yang lebih cepat, lebih cekap dan mudah, pilihan terbaik anda adalah dengan menggunakan perkhidmatan untuk pembekal rekod dalam talian. Mereka pangkalan data komprehensif rekod awam dikemaskini secara kerap dan anda boleh mengakses bila-bila masa, di mana sahaja anda berada. Juga, anda tidak perlu menahan menunggu bulan untuk memproses permintaan anda kerana anda akan mendapat apa yang anda perlukan selepas hanya beberapa minit. Semua yang anda perlu lakukan adalah membuat pasti bahawa anda mempunyai maklumat rekod yang perlu dengan anda, termasuk nama-nama penuh pasangan yang memiliki rekod dan tempat dan tarikh bercerai.

Jika anda jenis orang yang menghargai setiap perbelanjaan seperti pelaburan, kemudian menggunakan servis dalam talian rekod pembekal adalah keputusan terbaik yang anda boleh. Tidak seperti pejabat-pejabat kerajaan negeri dan, anda tidak perlu membayar untuk setiap rekod yang anda perlukan. Anda hanya membayar bayaran minimum sekali, bukan dua kali atau tiga kali apabila mendapatkan perkahwinan rekod perceraian. Ia adalah pelaburan yang baik kerana apa yang anda akan mendapat balasan adalah lebih daripada apa yang anda harapkan; akses tanpa had ke pangkalan data mereka rekod awam. Ini bermakna bahawa anda akan menikmati mencari setiap rekod yang anda perlukan setiap kali anda perlu, dan tanpa perlu bimbang tentang membayar untuk mereka. Yang pasti adalah satu pelaburan yang amat menarik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *