Rekod lesen perkahwinan California Kemaskini pangkalan data yang tersedia dalam talian

Rekod lesen perkahwinan California Kemaskini pangkalan data yang tersedia dalam talian

Berkahwin adalah salah satu perkara terbesar dalam hidup berlaku kepada sesiapa sahaja. Perkahwinan dilihat ramai sebagai simbol harapan. Ia adalah permulaan satu perjalanan yang baru; satu permulaan yang baru. Banyak mahu mengekalkan integritinya dan memori yang, begitu banyak supaya orang cuba untuk menyimpan salinan rekod perkahwinan mereka dengan cara yang terbaik yang mereka mungkin boleh. Sesetengah pasangan yang walaupun mempunyai rahsia kotak atau keselamatan deposit akaun yang mengandungi rekod perkahwinan mereka. Bagi kebanyakan orang, Walau bagaimanapun, cara yang paling mudah untuk mendapatkan rekod perkahwinan adalah dengan mengemukakan suatu permohonan bagi permintaan kepada pejabat negeri atau kerajaan yang ditugaskan untuk mengendalikan perkara-perkara tersebut. Di negeri ini emas, California rekod lesen perkahwinan boleh diperolehi dengan bantuan pejabat rekod penting di Jabatan Kesihatan awam ini.

Pejabat tersebut diberi tanggungjawab untuk menyimpan rekod-rekod perkahwinan di negeri ini; satu tugas yang bahawa ia telah melakukan cara kembali 1850. Rekod-rekod yang anda boleh mendapatkan dari Pejabat, Walau bagaimanapun, akan hanya mereka bagi perkahwinan yang berlangsung pada tahun 1949 sehingga to1986, serta orang-orang dari tahun 1998 hingga 1999. Begitu juga, Terdapat satu proses yang anda perlu mematuhi.

Nombor satu dalam senarai adalah untuk anda untuk memilih jenis copy untuk memanfaatkan. Anda mempunyai dua pilihan: disahkan salinan maklumat dan salinan yang diperakui. Satu salinan maklumat adalah maklumat yang hanya kira-kira rekod anda diminta (seperti nama lengkap pasangan yang telah berkahwin dan tempat perkahwinan). Salinan yang diperakui, di sisi lain, adalah perkara yang sebenar. Anda perlu mengemukakan satu kenyataan yang sesungguhnya Syaitan bawah hukuman daripada sumpah palsu. Ia harus dinotarisasikan, terlalu. Kegagalan mengemukakan keperluan ini akan mengakibatkan Penafian permintaan anda.

Nombor dua dalam senarai anda mempunyai kaitan dengan yuran. Setiap rekod perkahwinan yang anda memohon adalah bernilai $14. Anda perlu membayar jumlah ini dan menghantarnya bersama-sama dengan borang permohonan dan kenyataan yang sesungguhnya Syaitan. Rekod-rekod penting pejabat tidak akan menerima bayaran, hanya wang pos dan cek peribadi tunai.

Dan nombor tiga, dalam kes rekod yang anda perlukan adalah tidak di Pejabat rekod penting Kerajaan, anda harus mengarahkan anda pertanyaan dan permintaan melalui kerani County atau perakam County bagi Daerah di mana perkahwinan itu berlangsung. Kerani County mengekalkan rekod-rekod sulit perkahwinan, semasa perkahwinan awam tanggungjawab perakam County. Bersedia untuk membayar yuran, yang berbeza-beza di setiap negeri.

Kerana anda akan berurusan dengan Pejabat Negeri, ia tidak mustahil untuk anda akan diminta untuk menunggu beberapa hari hingga beberapa minggu sebelum permintaan anda akan diberikan. Jika anda tidak mahu membuang masa anda dengan menunggu, kemudian, anda perlu memasang perhatian anda kepada pencari rekod dalam talian bebas. Pencari ini dalam talian menguruskan pangkalan data yang boleh diakses secara online, bila-bila masa dan di mana sahaja anda berada (selagi terdapat sambungan Internet). Pangkalan data yang mengandungi fail-fail apabila fail dossiers awam, supaya ia akan menjadi mudah bagi anda untuk dins rekod lesen perkahwinan anda perlukan tanpa sebarang. Di samping itu, ia adalah satu pilihan praktikal, terlalu, kerana anda tidak perlu membayar untuk setiap permintaan anda membuat. Semua yang diperlukan anda adalah bayaran minimum sekali. Dan bayaran sekali sahaja ini akan membolehkan anda untuk menikmati akses tanpa had ke semua rekod awam yang anda perlukan, tanpa kos-kos tambahan! Tidak bahawa apa yang praktikal adalah semua tentang?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *