Rekod awam New York pada bersih

Rekod awam New York pada bersih

Rekod-rekod awam New York pertama digariskan dan ditakrifkan dalam tahun 1978 sejak kebebasan undang-undang maklumat New York (KERAJANG). Secara umumnya, membuka akaun akan dirujuk sebagai kerajaan fail itu memiliki awam maklumat yang berharga dan boleh diakses kepada rakyat di bawah konsep pentadbiran yang percuma. Apa-apa maklumat yang terbuka boleh terdiri daripada fail kelahiran, kematian akaun, data perkahwinan, akaun tentera dan lain-lain lagi.

Terdapat pelbagai tujuan kepada fail-fail ini. Hakikatnya bahawa beberapa individu menuntut akaun tersebut sebagai bukti untuk membuktikan keadaan semasa seseorang seperti sijil kematian apabila seseorang meninggal dunia atau dokumen sejarah yang haram yang kerja mencari niat. Sesetengah orang perlu melihat untuk akaun natal untuk menggali Salasilah keluarga mereka manakala yang lain akan memerlukan untuk berkahwin. Rakaman di New York jenis ini adalah agak mudah untuk memperoleh, Walau bagaimanapun penerokaan yang sedikit pada agensi-agensi tertentu yang mungkin diperlukan.

NYC Jabatan rekod yang terdiri daripada barisan besar maklumat yang meliputi akaun-akaun perang saudara sehingga Data yang penting sejak, kematian dan perkahwinan. Tambahan, lama gambar yang diambil sekitar bandar sebab cukai mulai tahun 1939 sehingga pertengahan tahun 80-an yang kini dibentangkan. Semua sepanjang masa, setiap rumah, perdagangan dan bangunan dari Majlis Perbandaran yang digambarkan dalam koleksi. Kebanyakan fail di agensi ini adalah dari bertahun-tahun yang lalu dan sesuai untuk pemeriksa Salasilah dan sejarah.

Akaun-akaun yang penting yang terdapat di Jabatan rekod terdapat sijil kelahiran sebelum tahun 1910, berlalu kertas rasmi sebelum 1949 dan kebenaran perkahwinan awal yang tahun 1930. Selepas tahun yang tersebut di atas, fail-fail tersebut boleh diperolehi melalui Jabatan Kesihatan, tidak termasuk sijil nuptial yang biasanya berasal daripada pejabat bandar kerani. Bagi akaun semasa yang penting, anda boleh meminta dari NYC Jabatan Kesihatan.

Walau bagaimanapun, fail-fail ini juga boleh diminta pada Pendaftar tempatan di mana Majlis tersebut k keadaan bahawa anda tahu khususnya bandar atau bandar berlaku. Hanya meminta melalui penampilan peribadi dan meminta proses-proses yang betul dan prasyarat. Mengemukakan satu KERAJANG permohonan, dimasukkan ke dalam akaun nama requester, alamat, maklumat dan alamat e-mel. Untuk menambah, terperinci fail yang dicari dan memasukkan seberapa banyak maklumat mengenai fail yang anda boleh iaitu tarikh, nama dan butir-butir dan sebagainya. Selain itu, fail yang sedang digunakan untuk menyatakan dan menulis seberapa banyak butir-butir yang berkaitan kepada fail yang mungkin seperti tarikh, nama dan khusus antara banyak yang lain.

Berbeza dari tahun-tahun yang lalu, rekod-rekod awam yang percuma boleh diakses buat masa ini di World Wide Web. Setiap penghuni disediakan peluang untuk memilih sama ada permohonan penampilan peribadi yang tetap atau transaksi berasaskan web dalam talian. Pada masa ini, banyak pihak ketiga fail retrievers berjaya seluruh ruang siber. Bersama-sama dengan sifat-sifat bantu mereka akan menawarkan data tepat, cepat dan boleh dipercayai untuk pengguna. Sehingga kini, penyedia web berasaskan kos akan Tempahan bergantung kepada dari segi keputusan yang cemerlang dalam sedikit masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *