Rekod awam Guam kini boleh dilayari dalam talian

Rekod awam Guam kini boleh dilayari dalam talian

Proses mendapatkan dokumen awam benar-benar adalah perkara baru kepada sesetengah individu. Di Amerika Syarikat, jumlah orang yang cuba untuk memperoleh salinan laporan-laporan yang penting adalah agak penting, tetapi sedikit jarang mendengar tentang individu-individu lain yang cuba untuk mencapai dokumen awam daripada Pulau Guam. Tetapi seperti orang-orang di Amerika Syarikat, kerajaan Guam mempunyai sebuah agensi pusat yang bertanggungjawab untuk menyimpan, menyelenggara, dan menyebarkan Guam rekod awam kepada penduduk umum. Dan serupa kepada semua agensi kerajaan di tanah besar, terdapat dasar-dasar yang mesti mematuhi semua requesters.

Pejabat Perangkaan penting di Pulau ini beroperasi di bawah Pentadbiran Jabatan Guam kesihatan awam dan perkhidmatan sosial. Ia adalah agensi utama yang menangani semua penting pendaftaran di Pulau ini, tidak termasuk dekri perceraian. Betul menyimpan dan menyelenggara laporan tersebut adalah antara tanggungjawab Pejabat Perangkaan penting, serta pengedaran dokumen-dokumen yang requesters diluluskan. Pihak yang berminat yang ingin memperoleh salinan laporan awam boleh mengemukakan borang permintaan mereka melalui pos atau secara peribadi. Cek peribadi tidak diterima di Pejabat ini, hanya kiriman wang atau cek pada Pulau, yang hendaklah dibuat kepada Bendahari Guam.

Seperti yang disebutkan, rekod-rekod perceraian tidak tersedia di Pejabat Perangkaan penting. Sebaliknya, pemohon boleh mengemukakan permintaan mereka di Pulau itu kerani daripada Mahkamah. Pergi dalam talian dan melayari laman web Guam Jabatan Kesihatan awam dan perkhidmatan sosial, anda boleh log masuk ke portal rasmi kerani mahkamah atasan dan berkumpul semua butir-butir yang anda akan perlu untuk mencuba dan mendapatkan perceraian dalam dekri yang anda mahu untuk mendapatkan. Prosedur dan keperluan dalam jawatan ini mungkin berbeza daripada Pejabat Perangkaan penting.

Tetapi tidak kira Bagaimanakah keberkesanan Perkhidmatan maklumat kerajaan yang mungkin kelihatan, sekatan, prosedur-prosedur yang sukar, dan semua jenis birokratik masih boleh nerve-racking kepada sesetengah individu. Dalam jenis situasi, seseorang boleh menjadi lebih produktif menggunakan khidmat pembekal rekod dalam talian yang boleh dipercayai. Hari ini, Terdapat beberapa perkhidmatan carian rekod yang hanya sebagai komprehensif dan mampu kerana kebanyakan Perkhidmatan data kerajaan. Dan dengan Lebuhraya maklumat hari ini, mencari apa-apa jenis data dalam talian tidak perlu menjadi sukar.

Walaupun sesetengah penyelidik baru merasa enggan menggunakan untuk laman web pencarian rekod yang bebas untuk pengumpulan maklumat yang penting, ramai pengguna yang cekap dan peminat Salasilah bergantung pada perkhidmatan maklumat dalam talian ini untuk menampung penyelidikan mereka. Sama ada dalam Salasilah atau menyemak latar belakang jiran, Perkhidmatan terulung boleh hasil komprehensif. Cara terbaik untuk membiasakan diri dengan maklumat dalam talian yang mengumpul Laman web jenis ini adalah untuk menggunakan ujian-ujian percubaan percuma mereka biasanya menawarkan. Dan kerana terdapat hukumannya tidak terlibat, anda boleh gunakan untuk ia dengan serta-merta.

Apabila anda menjadi biasa dengan perkhidmatan, anda boleh mula membuat keputusan sama ada atau tidak anda mahu memperoleh sepenuhnya perkhidmatan yang mempunyai laman web mengesan rekod. Pilihan bayaran sekali yang akan disediakan untuk mereka yang ingin menjalankan carian agak kerap. Dengan cara ini, setiap kali anda melakukan carian rekod awam dalam talian, anda tidak perlu bimbang mengenai yuran dan caj-caj tambahan. Akses tanpa had dengan bayaran sekali adalah sebenarnya pilihan yang munasabah bagi sesiapa yang latar belakang kajian hampir setiap hari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *