Regimen penjagaan kuku yang sempurna untuk kuku yang sempurna

Regimen penjagaan kuku yang sempurna untuk kuku yang sempurna

Adakah anda sedar tentang kepentingan kuku kami? Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa orang hanya mengambil untuk diberikan kuku mereka. Apa yang mereka tidak tahu adalah bahawa kuku melindungi jari daripada sebarang jangkitan atau walaupun kecederaan daripada berlaku. Ia adalah sangat penting untuk anda mengetahui bagaimana untuk menjaga kuku anda. Dengan tips penjagaan kuku yang betul, anda memastikan kuku anda yang sihat dan cantik.

Satu masalah utama yang mempunyai orang yang menggigit kuku mereka. Sementara ini boleh menjadi satu tekanan reliever untuk kebanyakan, ia turut merosakkan kuku. Lebih banyak anda menggigit, lebih kuku berkembang daripada bentuk. Ia juga mendedahkan kuku kepada jangkitan seperti bakteria merebak dari mulut. Ia juga merupakan risiko besar yang anda perlu Elakkan jika anda mahu kuku anda kelihatan hebat.

Kuku yang semakin meningkat adalah satu cabaran bagi kebanyakan orang. Walaupun kuku panjang kelihatan lebih cantik, ini adalah juga risiko penyusutan. Menggunakan kuku strengtheners Simpan kuku yang lembap supaya ia adalah satu kemestian untuk menggunakan ini apabila anda mahu kuku anda untuk menjadi lebih kuat. Filem pelindung adalah bentuk penguncian dalam kelembapan pada kuku. Produk-produk yang ada kolagen dan protein hydrolyzed yang terbaik yang boleh anda gunakan.

Pelembab kuku adalah satu langkah penting yang anda tidak harus lupa. Penggunaan pelembab adalah krim menyumbang kepada pengukuhan kuku tangan. Pastikan bahawa anda mempunyai produk yang mengandungi kolagen dan vitamin E yang berkesan pelembab. Elakkan berbuka kuku apabila anda menggunakan pelembab pada kuku.

Orang-orang yang menghadap ke memfailkan kuku mereka. Anda mesti sedar bahawa ada cara yang betul untuk memfailkan kuku. Selalu fail kuku anda dalam satu arah sahaja. Jika anda memfailkan belakang dan depan, anda hanya akan menyebabkan lebih banyak kerosakan pada kuku. Mengambil dengan cara yang betul untuk memfailkan kuku jika anda mahu penjagaan kuku yang terbaik.

Terdapat banyak cara jika anda ingin menyimpan kuku anda yang berkilat. Pilihan yang anda mungkin mengambil masa adalah dengan menggunakan Poland yang jelas. Terdapat pilihan yang lebih sihat dan ia adalah dengan menggunakan satu penampan kuku. Ini digunakan pada kuku dan ia menjadikan kuku yang berkilat. Tidak sekata ridges dikeluarkan tetapi pastikan hanya memohon tekanan sederhana atau lain kuku akan juga rosak.

Berterusan penggunaan kuku sering membawa kepada yellowing daripada kuku. Jika anda menyedarinya, kuku kuning yang tidak menyenangkan mata. Cara terbaik untuk whiten kuku anda adalah dengan menggunakan lemon dan soda penaik. Ambil satu sudu besar setiap jus lemon dan soda penaik dan borang untuk paste. Memohon ini pada kuku tersebut dan Sapukan. Biarkan kuku selama 10 minit sebelum basuh. Regimen penjagaan kuku ini mesti dibuat 3 x seminggu untuk memastikan pemutihan kuku.

Langkah utama dalam penjagaan kuku yang anda perlu ingat ialah mencuci tangan. Kuku yang bersih menjadikan kuku yang lebih sihat. Tiada gunanya melakukan semua ini jika anda menyimpan kuku anda kotor. Anda hanya akan meningkatkan risiko jangkitan. Jangan sekali-kali mengabaikan kering kuku anda jika anda ingin mereka untuk kekal sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *