Regimen Kecantikan yang berkesan untuk lelaki

Regimen Kecantikan yang berkesan untuk lelaki

Beberapa dekad yang lalu, manusia telah dijangka tidak memberi perhatian khusus kepada kulit, muka dan badan mereka. Malah, ia adalah sangat mungkin untuk anda untuk melihat orang-orang yang parading besar perut dan kulit berminyak untuk semua orang untuk melihat mereka. Pada masa kini, Walau bagaimanapun, tiada siapa terlepas daripada menjadi fokus kepada cemuhan dan kritikan apabila ia datang kepada keadaan kulit seseorang dan kelihatan, tanpa mengira jantina. Lelaki kini dijangka akan membelanjakan lebih sedikit daripada masa mereka untuk memastikan bahawa wajah mereka tidak glistening dengan minyak dan liang-liang pada kulit mereka tidak boleh dilihat sebagai sebagai kawah di bulan.

Nasib baik bagi lelaki hari ini, kini terdapat banyak produk kulit tersedia yang secara khusus dibuat untuk lelaki. Jika anda adalah salah satu daripada ramai lelaki yang yang diminta oleh isteri, ibu, atau rakan-rakan untuk melakukan sesuatu mengenai kulit mereka, tidak merasa terganggu. Regimen Kecantikan anda tidak perlu menjadi seperti yang rumit dan memakan masa yang wanita. Berikut adalah beberapa tips no-fuzz untuk kulit yang licin dan tanpa cacat cela.

Jangan lupa untuk membersihkan muka anda

Sebelum anda tidur pada waktu malam, sentiasa ingat untuk membersihkan muka anda. Walaupun jika anda tidak memakai make-up seperti wanita, anda masih akan terdedah kepada pencemaran, habuk dan zarah-zarah lain yang boleh menjadikan kulit anda lebih cenderung untuk mempunyai jerawat dan mengalami dehidrasi. Apabila pembersihan muka, ia adalah penting untuk menggunakan pembersih muka untuk membuang kotoran dari kulit anda. Menggunakan Sabun yang kuat, yang mengandungi bahan kimia dan bahan-bahan berbahaya, akan mengambil lembapan dari muka anda dan membuat kulit anda kelihatan lebih teruk.

Matahari perlindungan adalah satu kemestian

Pemanasan global dan berterusan penipisan lapisan ozon, sinar matahari, terutamanya dari 10 pagi hingga 3 petang, benar-benar boleh merosakkan tisu-tisu kulit anda. Oleh itu, adalah penting bagi anda untuk memohon pelindung matahari yang melindungi anda daripada sinaran UVA dan UVB setiap kali anda melangkah keluar. Sejak kebanyakan lelaki yang aktif dan suka sukan, ia adalah juga dinasihatkan supaya menggunakan pelindung matahari tahan air supaya kulit akan kekal terlindung walaupun selepas berpeluh banyak. Selain itu, anda juga mungkin mahu untuk mencari produk yang mengandungi aloe vera yang lembut pada kulit dan pelembap yang berkesan.

Penjagaan untuk melembapkan

Seperti wanita, lelaki perlu melembapkan kulit mereka sehari-hari. Tetapi kulit lelaki adalah lebih sukar dan lebih cenderung kepada dehidrasi berbanding wanita. Oleh itu, beberapa produk kulit dan pelembab yang dibuat untuk wanita mungkin tidak berkesan dan pantas-bertindak sebagai orang-orang yang direka khusus untuk lelaki.

Makan dengan betul dan menjalankan

Selain krim, gel dan pembersih, regimen Kecantikan lelaki harus termasuk diet yang sihat dan keseimbangan antara senaman yang baik. Diet yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran adalah penting supaya anda akan mempunyai nilai yang betul vitamin, mineral dan antioksidan yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dan pembaikan kerosakan pada kulit yang disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar. Sementara itu, latihan akan menggalakkan berpeluh, yang diperlukan untuk memastikan toksin dan bahan buangan daripada sistem anda.

Jika anda mengikuti petunjuk yang di atas, anda pasti akan mempunyai yang lebih lembut dan lebih baik mencari kulit dalam masa beberapa minggu atau bulan. Walau bagaimanapun, penjagaan kulit anda bukanlah satu-satunya perkara yang anda perlu lakukan untuk kelihatan cantik. Anda juga perlu nada otot dan menghalang deposit lemak dan poket di perut anda dan bahagian-bahagian lain badan. Salah satu cara untuk membantu anda mencapai sebuah badan ripped dalam masa yang singkat adalah dengan menggunakan Dermacut, yang selamat dan berkesan menghilangkan lemak krim khusus dibuat untuk lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *