Regangan tidak boleh dicegah tetapi boleh dikurangkan.

Regangan tidak boleh dicegah tetapi boleh dikurangkan.

Yang mendapat…
• wanita yang membawa bayi yang besar
• wanita dengan kehamilan berganda
• wanita yang mempunyai lebihan cecair amniotic
• wanita yang berat badan dengan cepat
• wanita skinned yang adil; ternyata wanita skinned gelap kurang kerap dalam
• wanita yang kulit yang kekurangan dalam elastin

Sebab-sebab
Kulit wanita hamil yang terbentang banyak dan pesat sepanjang tempoh kehamilan. Sesetengah wanita walaupun keuntungan berlebihan, lebih daripada mereka harus. Relaxin hormon menyebabkan paras kolagen dalam kulit gentian untuk menyelam dan ini menjadikan kulit lebih cenderung untuk membentuk garisan. Pembangunan tidak boleh terhenti. Mengapa sesetengah kulit tidak mendapat markah atau tidak mendapat sebagai banyak baris sebahagian besarnya diberikan kepada jenis kulit dan tubuh. Sesetengah wanita akan bernasib baik diberkati dengan ton kulit anjal yang baik yang mereka diwarisi atau diperolehi melalui pemakanan yang baik dan aktiviti fizikal. Anda akan pasti sasaran untuk regangan jika anda mendapat berat badan yang berlebihan dengan cepat dan badan anda tidak mempunyai cukup elastin dan kolagen untuk menangani perubahan ini.

Regangan tidak boleh dicegah tetapi boleh dikurangkan.
Regangan di sini nak! Akhirnya, markah menghidupkan berkilat, pearl putih dan skopnya lebih terhad selepas bersalin, tetapi usaha-usaha di pihak anda boleh mengurangkan jika tidak benar-benar menghalangnya.
• Mengawal berat badan anda: anda boleh mengawal berapa banyak anda makan dengan makan yang betul. Cuba dan menambah berat badan pada kadar yang secara beransur-ansur kerana pertambahan berat badan adalah satu bahagian yang tidak dapat dielakkan dalam kehamilan. Regangan cenderung untuk meningkat selaras dengan langkah kehamilan. Orang-orang yang terdedah kepada mereka masih akan mendapatkannya tetapi dengan berat badan secara beransur-ansur mendapat, kulit akan membebaskan tanpa terkoyak supaya bilangan dan keterukan masalah ini dikurangkan. Dengan menghalang pertambahan berat badan pada tahap yang sihat dan stabil, anda akan dapat meminimumkan betapa seriusnya masalah ini.
• Mengubah suai diet anda: pemakanan yang kaya dengan protein dan vitamin C membantu untuk menggalakkan dan mengekalkan kulit yang sihat. Diet yang penuh dengan makanan yang kaya dengan protein pasti membantu, dan jangan lupa buah-buahan dan sayur-sayuran anda.
• Losyen dan orang: ia adalah penting untuk menerima dan ingatlah bahawa genetik dan kenaikan berat badan mempunyai peranan yang berat dalam menentukan sama ada anda mendapatkan regangan atau tidak. Ramai orang bersumpah bahawa krim vitamin E, minyak mahal, bantuan orang dan emollients tetapi ramai wanita yang telah menggunakan produk tersebut masih mendapat markah tersebut. Jadi ia adalah benar-benar soalan anda sedang predisposed untuk masalah ini atau tidak. Krim ini terbaik melembapkan kain kulit anda dan menyimpannya dengan baik berhawa dan ini seterusnya akan terus gatal-gatal di bay. (Mengimbas merasakan kulit gatal banyak kali.)

Jangan kehilangan hati…
Markah ini kelihatan menonjol semasa anda hamil tetapi dengan masa, selepas anda telah dihantar, mereka cenderung untuk meringankan dan lenyap ke dalam garisan keperakan yang lebih ringan daripada kulit sekitarnya. Jika anda masih tidak berpuas hati atau tidak selesa dengan orang-orang talian, membuat temujanji dengan pakar dermatologi yang akan bekerja pada parut melalui microdermabrasion atau laser. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan rawatan dengan Isotretinoin gel (Retin-A), yang anda hanya perlu cuba selepas kehamilan anda dan jika anda tidak menyusukan anak. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa rawatan ini adalah paling berkesan apabila jalur-jalur yang masih mempunyai pigmen gelap mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *