Regangan pada kulit zakar – Tips untuk rawatan semulajadi

Regangan pada kulit zakar – Tips untuk rawatan semulajadi

Regangan pada kulit zakar tidak menjejaskan prestasi seksual dari segi keupayaan fizikal seorang lelaki, tetapi lelaki yang mempunyai parut di permukaan kulit zakar kelihatan mungkin amat percaya tentang penampilan mereka. Ini boleh membawa kepada lebih rendah diri, malu sosial dan masalah malah zakar lelaki yang terlibat. Regangan adalah tidak petunjuk apa-apa masalah kesihatan yang lain dan terutamanya kebimbangan kosmetik. Ia mungkin dapat mengurangkan penampilan parut pada kulit yang menggunakan rawatan dermatologi seperti microdermabrasion atau laser terapi.

Walau bagaimanapun, rawatan ini sering prohibitively mahal, dan lelaki mungkin difahami enggan mendedahkan keluarga permata prosedur berpotensi berbahaya. Mujurlah, dengan penjagaan kulit zakar pendekatan yang betul, ia mungkin untuk mengelakkan membangunkan regangan di tempat pertama dan untuk mengurangkan penampilan mereka apabila mereka membentuk. Maklumat di sini boleh menyediakan manusia dengan beberapa tips yang berguna untuk rawatan kulit zakar semulajadi.

Apakah regangan?
Regangan adalah satu bentuk parut yang berlaku akibat terkoyak daripada dermis di. Ia boleh menjejaskan semua bahagian badan, termasuk di perut, dada, lengan, kaki, punggung dan zakar. Regangan ini biasanya membentuk disebabkan oleh perubahan pesat berat (keuntungan atau kerugian) atau disebabkan oleh perubahan hormon badan akibat akil baligh, kehamilan atau hormon terapi gantian. Regangan pada kulit zakar selalunya adalah hasil daripada perubahan saiz akibat ereksi.

Adakah ada cara untuk menghalang mereka?
Tiada jaminan bahawa regangan boleh dihalang sepenuhnya; Walau bagaimanapun, lelaki boleh mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan kemungkinan membangunkan parut yang cetek dengan mengekalkan well-moisturized kulit, mengekalkan berat badan yang konsisten (dan sihat) dan mengelakkan rawatan hormon yang tidak perlu seperti yang digunakan oleh sesetengah ahli bina badan dan atlet lain bagi tujuan meningkatkan prestasi.

Rawatan semula jadi untuk regangan pada kulit zakar
Manakala regangan tidak secara amnya hilang sepenuhnya, mereka cenderung untuk lenyap dari semasa ke semasa supaya mereka tidak seperti yang kelihatan di permukaan kulit. Untuk keputusan yang terbaik, mereka perlu dilayan dengan enam minggu pertama atau selepas mereka membentuk, apabila mereka reddish atau ungu dalam warna.

Di antara rawatan paling kerap disyorkan untuk mengurangkan penampilan regangan termasuk yang berikut:

• Mentega Koko atau mentega shea – minyak tumbuhan semulajadi ini adalah agak berkesan untuk menyuburkan kulit dan mengurangkan kesan regangan. Menggunakan ini sebagai langkah pencegahan boleh menjadi lebih berkesan, tapi ramai individu telah melaporkan peningkatan dalam penampilan kulit selepas menggunakan krim yang mengandungi Koko atau mentega shea.

• Aloe vera gel – Aloe terkenal dengan sifat-sifat penyembuhan dan mungkin mempunyai kesan yang baik terhadap regangan jika digunakan sejurus selepas mereka muncul.

• Minyak Vitamin E-Vitamin E adalah penting untuk mengekalkan struktur kulit, dan untuk melindungi kulit dari kerosakan alam sekitar. Dermatologi banyak mengesyorkan penggunaan vitamin E, yang boleh diperolehi di krim tertentu atau digunakan secara langsung oleh berbuka kapsul terbuka vitamin E dan menggosok dalam minyak.

• A Vitamin-Vitamin A yang digunakan untuk merawat pelbagai jenis kecacatan kulit, termasuk parut akibat jerawat, kecederaan atau regangan. Seperti vitamin E, vitamin A adalah paling berkesan apabila digunakan secara langsung kepada kawasan yang terjejas.

Menggunakan krim Kesihatan zakar yang
Yang berkualiti tinggi zakar crème vitamin (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi kombinasi bahan-bahan seperti mentega shea atau minyak kelapa, vitamin E, vitamin A dan C, dan lain-lain bahan meremajakan kulit semulajadi boleh memberikan pelbagai manfaat untuk kulit zakar, mengurangkan penampilan regangan kulit dan parut sambil meningkatkan sifat pelembap semulajadi kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *