Reformasi penjagaan kesihatan – satu Idea yang baik atau lebih yang sama

Reformasi penjagaan kesihatan – satu Idea yang baik atau lebih yang sama

Pembaharuan penjagaan kesihatan telah mengamuk bagi kebanyakan tahun ini. Ia adalah sebahagian daripada platform Parti Demokratik terakhir dan mempunyai peluang sebenar yang menjadi undang-undang. Saya tidak mengikuti perbahasan pembaharuan penjagaan kesihatan seperti yang rapat kerana saya mungkin perlu.

Salah satu sebabnya adalah bahawa saya percaya bahawa kita akan mendapat satu undang-undang yang mandat dan mengawal kesihatan untuk semua tanpa mengira kos. Saya tidak pernah melihat sebarang petunjuk bahawa Rang undang-undang ini akan melakukan apa-apa mengenai spiraling kos penjagaan kesihatan. Mana-mana manfaat sebenar kepada golongan pertengahan akan dilucutkan keluar dalam rundingan antara DPR dan Senat.

Selama bertahun-tahun, saya telah merasakan bahawa tiada seorang pun daripada kami pegawai yang dilantik (Persekutuan atau negeri) mempunyai kepentingan terbaik negara kita di tengah-tengah. Kali kedua-dua pihak datang bersama-sama menyokong negara adalah selepas 9/11. Pemenang terbesar pembaharuan penjagaan kesihatan akan menjadi industri farmaseutikal, perubatan dan insurans. Saiz dan kos kerajaan akan meningkat. Yang lain kita akan membayar cukai lebih tinggi dengan lapisan yang lebih banyak daripada pengawasan.

Kami mempunyai penjagaan perubatan yang paling mahal di dunia (sebanyak 80% lebih daripada beberapa yang negara-negara perindustrian yang lain) dan ramai orang masih akan mendapati ia lebih kos efektif untuk pergi negara lain untuk mendapatkan rawatan perubatan yang lebih maju. Pada sebelah tambah, Rang undang-undang ini akan menyebabkan pelancongan kesihatan akan menjadi industri besar yang lain.

Ini bermaksud Rang undang-undang pembaharuan yang ia adalah peluang terbesar untuk menjadi sebenar sejak parti Demokrat mengawal rumah kedua-dua Kongres dan White House. Pada mulanya, Jadilah banyak bercakap tentang proses melibatkan semua orang dan membuat perubahan sebenar dengan cara penjagaan kesihatan disediakan di negara ini. Tetapi yang sebahagian besarnya telah pergi jauh dan Rang undang-undang telah menjadi lebih partisan.

Penjagaan kesihatan akan menjadi program kelayakan lain. Masalah sebenar adalah bahawa kerajaan tidak mempunyai rekod yang baik untuk menguruskan program-program kelayakan. Melihat keselamatan sosial dan Medicare.

Saya cuba membaca Rang undang-undang (semua 1200 + mukasurat) dan membentuk pendapat saya sendiri mengenai sama ada ia akan membantu kita. Melihat Rang undang-undang, membaca ringkasan beberapa dan mendengar siaran berita kiri saya berasa kebas. Saya mendapat maklumat berikut dari Speaker halaman rumah:

Berikut adalah apa yang Amerika dengan harga yang berpatutan kesihatan pilihan Akta bermakna untuk anda:

KOS YANG LEBIH RENDAH

* Tiada lagi co-pays atau deduktibel untuk rawatan pencegahan
* Tiada kadar lebih banyak meningkatkan keadaan, jantina atau pekerjaan
* 5.23 Tahunan terakhir anda belanja
* Kumpulan kadar kolam negara jika anda membeli pelan sendiri
* Dijamin, lisan dengan harga yang berpatutan, pendengaran, dan penglihatan penjagaan bagi anak-anak anda

LEBIH PILIHAN

* Simpan doktor anda, dan Pelan semasa anda, jika anda suka mereka
* Lebih banyak pilihan, dengan kualiti kesihatan awam insurans pilihan yang bersaing dengan syarikat insurans peribadi

KUALITI YANG LEBIH TINGGI

* Anda dan doktor anda membuat keputusan yang penjagaan kesihatan – syarikat insurans tidak
* Lebih banyak keluarga doktor dan jururawat akan memasuki dunia kerja, membantu menjamin akses
* Penjagaan kesihatan mental mesti dilindungi

KESTABILAN & KETENANGAN FIKIRAN

* Tiada Penafian perlindungan yang lebih bagi syarat-syarat yang sedia ada
* Tiada lagi had seumur hidup berapa banyak syarikat insurans akan membayar
* Ada sebab untuk membuat keputusan pekerjaan atau kehidupan lagi berdasarkan liputan penjagaan kesihatan

Terdapat beberapa perubahan yang ketara kepada Rang undang-undang yang berjanji untuk mengurangkan defisit, mewujudkan syarikat insurans kesihatan awam (medicare berfikir) dan meletakkan bayaran tambahan (cukai) orang-orang kaya. Anda boleh mendapatkan teks penuh perubahan paling ketara 10 dari laman web di-Pertua.

Jika masa lalu adalah satu petunjuk masa depan, kami mempunyai beberapa masalah sebenar yang tiada harapan untuk tetap kecuali orang-orang yang kami memilih untuk menjalankan kerajaan kami mula berfikir tentang apa yang terbaik untuk negara kita. Saya tidak melihat bahawa berlaku mana-mana masa dalam masa terdekat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *