Reformasi penjagaan kesihatan: Sambungan Vitamin D

Reformasi penjagaan kesihatan: Sambungan Vitamin D

Pembaharuan penjagaan kesihatan terus menjadi salah satu isu-isu menekan yang kebanyakan majoriti rakyat Amerika. Sebagai ahli politik yang bergerak ke hadapan dengan menyapu perubahan kepada sistem penjagaan kesihatan tidak lagi wujud sekarang, ramai orang dibiarkan dengan perlindungan tidak wujud atau miskin, dan satu pelan yang jauh dari yang ideal dan tidak mungkin untuk memperbaiki bila-bila masa tidak lama lagi.

Sekarang adalah masa untuk tindakan peribadi untuk mencegah penyakit jantung, kanser dan strok yang mendakwa kehidupan daripada 1.4 juta orang di Amerika Syarikat setiap tahun. Tambahan Vitamin D adalah kunci untuk mencegah banyak penyakit-penyakit yang paling banyak membawa padah yang menghantui penduduk Barat semalam. Kajian mengesahkan bahawa penyakit jantung boleh dikurangkan sebanyak 53%, dan kejadian kanser dikurangkan sehingga 77% orang-orang dengan tahap tertinggi Vitamin d dalam darah mereka. Untuk semata-mata beberapa sen sehari, kita boleh mengambil kesempatan ini senjata yang kuat yang dapat menghasilkan berbilion-bilion dalam penjagaan kesihatan, penjimatan kos setiap tahun.

Vitamin D mengurangkan risiko daripada serangan jantung

Serangan jantung yang berkaitan dengan penyakit-penyakit koronari membunuh hampir 157,000 orang setiap tahun. Mereka yang mempunyai tahap rendah Vitamin d adalah 2.5 kali lebih cenderung untuk mengalami serangan jantung, yang akan mengakibatkan 93,000 bilangan kematian setiap tahun oleh menambahkan ke tahap Vitamin D yang optimum. Vitamin D kerja-kerja di pelbagai peringkat dengan membantu badan untuk mengawal tekanan darah, glukosa darah dan insulin, dengan betul kerana ia membantu mengelakkan lebihan kalsium dalam darah yang membawa kepada koronari plak.

Adalah dianggarkan bahawa penjimatan kos sebuah negara dengan tahap darah Vitamin D yang dioptimumkan akan $84 bilion setiap tahun. Rajah dolar itu tidak mengambil kira produktiviti suffering dan kehilangan berjuta-juta rakyat Amerika yang mengalami beberapa bentuk penyakit jantung. Kita boleh mengambil simpanan itu kepada bank penjagaan kesihatan hari ini, melegakan tekanan pada sistem yang brink kegagalan.

Vitamin D Slashes kematian akibat kanser

Amat menggalakkan bukti wujud bahawa risiko 17 jenis kanser yang berbeza boleh dipotong sebanyak 77%. Ini conservatively dapat menghalang pemergian tidak perlu 350,000 orang di Amerika Syarikat setiap tahun. Kami telah berkembang dengan tahap yang tinggi Vitamin d sepanjang generasi, dan kita tahu bahawa ia berfungsi pada tahap genetik dengan menyokong pembangunan dan Replikasi sel-sel baru. Vitamin D yang diperlukan oleh setiap sel dalam badan kita dan merupakan sekutu yang kuat ke arah gaya hidup yang sihat. Vitamin D membantu mengaktifkan sistem imun, membenarkan badan kita untuk mengesan dan bendung penceroboh yang berpotensi, termasuk sel-sel kanser yang tunggal yang akan membiak kalau dibiarkan.

Kerajaan Persekutuan membelanjakan sebanyak $1 bilion setiap tahun untuk mengelakkan atau membangunkan penawar bagi penyakit-penyakit maut yang banyak dan lagi Vitamin D tidak pada radar mereka. Ia telah dianggarkan bahawa tambahan yang mandatori untuk optimum Vitamin D tahap akan menyelamatkan Amerika Syarikat hampir $400 bilion setahun, yang akan secara berkesan meletakkan akhir kebimbangan ke atas kos penjagaan kesihatan yang skyrocketing. Dengan kajian ini tidak terkira banyaknya mengesahkan bahawa Vitamin D boleh memberi impak yang besar dalam mengurangkan risiko penyakit, ia adalah jelas kita perlu membuat keputusan untuk melindungi diri kita dan menyediakan untuk pembaharuan penjagaan kesihatan kita sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *