Reformasi penjagaan kesihatan – Rep Anh “Yusuf” Cao, Republikan undi bagi bil

Reformasi penjagaan kesihatan – Rep Anh “Yusuf” Cao, Republikan undi bagi bil

Reformasi penjagaan kesihatan hanya diluluskan di Dewan Rakyat pada hujung minggu. Adalah dijangkakan bahawa kebanyakan Demokrat akan mengundi untuknya, dan bahawa Republikan hampir semua akan menentangnya. Ramalan itu ternyata kebanyakannya tepat, tetapi kejutan terbesar malam adalah seorang Republikan yang melintasi garisan parti mengundi menyokong Rang undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan. Wakil Louisiana Anh “Yusuf” Cao di undi adalah sebahagian besarnya untuk dimenangi. Walaupun penggubal undang-undang pertama-istilah telah agak dpt digolongkan dan telah mengundi dengan partinya pada kebanyakan isu-isu lain, daerahnya adalah secara besar-besaran Demokratik. Cynics cat sokongan untuk insurans kesihatan rancangan pembaharuan sebagai usaha untuk meningkatkan peluang beliau untuk dilantik semula; Walau bagaimanapun, Cao mendakwa bahawa ia adalah pilihan yang terbaik untuk beliau juzuk yang miskin, yang berpenduduk besar yang akan uninsured. Beliau juga telah ditolak untuk pembiayaan yang lebih besar daripada hospital, serta usaha-usaha susulan taufan Katrina yang berterusan.

Rang undang-undang mungkin tidak akan lulus tanpa undi di Cao, sejak Demokrat hampir tidak mencapai undi 218 diperlukan untuk meluluskan pembaharuan bersejarah. Itu tidak membantu bahawa 39 Demokrat mengingkari penceramah Nancy Pelosi untuk menentang pembaharuan penjagaan kesihatan. Dia juga memberi cadangan yang venir bipartisanship. Walaupun Cao menunggu sehingga bil telah pun berlalu untuk membuang undi beliau, usaha minoriti cemeti Eric Cantor di pandu Cao kembali ke talian yang gagal.

Jadi bagaimana pula undi penting ini datang ke boleh? Cao melompat atas kapal pada minit terakhir, selepas rumah bersetuju untuk menambah satu pindaan yang menguatkan cadangan pembaharuan penjagaan kesihatan itu pengharaman pembiayaan pengguguran. Bahasa asal menghalang subsidi insurans kesihatan (digunakan oleh individu berpendapatan rendah dan keluarga untuk membeli pelan di pasaran pertukaran yang akan ditubuhkan) daripada digunakan khusus untuk membayar bagi perkhidmatan pengguguran. Peruntukan yang tidak cukup kuat untuk sesetengah Demokrat pro-life seperti Bart Stupak, yang ingin meminda Rang undang-undang. Rumah pemimpin tidak mahu pindaan mereka untuk sampai ke lantai, tetapi anti-abortion Cao membantu mencetuskan kompromi semalam oleh memanggil White House sendiri dan berikrar sokongan untuk pembaharuan jika ia disertakan. Selepas beberapa perbalahan, mereka pindaan yang diluluskan oleh 240-194. Versi Rang undang-undang yang telah diluluskan melarang orang daripada menggunakan subsidi kerajaan untuk membeli mana-mana pelan insurans kesihatan yang termasuk liputan pengguguran, kecuali apabila ada rogol, Sumbang mahram, atau bahaya kepada kehidupan ibu. Tambahan pindaan dibenarkan Jesuit taat mengundi “Ya”.

Cao di undi untuk penjagaan kesihatan pembaharuan telah torpedoed cita-cita politik beliau. Beliau telah terasing Republikan di seluruh negara oleh merosakan trend menolak rang undang-undang. Sebaliknya, pandangan beliau secara umum adalah tidak mungkin untuk merayu kepada pengundi-pengundi di sebuah daerah di mana Obama menerima tiga suku daripada undi dalam pilihan raya Presiden tahun lepas–peratusan yang lebih besar daripada Parti Demokratik pro-choice, dan ramai yang tidak berpuas hati dengan Rang undang-undang walaupun untuk penjagaan kesihatan sejagat. Beliau dijangka menerima banyak perbankan kewangan sama ada daripada Parti Kebangsaan atau asas mereka, walaupun Republikan akan mencatatkan prestasi undi mengejutkan beliau sehingga dirinya dari yang”sukar” dengan yang lebih besar daripada biasa peratusan orang tanpa pelan insurans kesihatan. Kemenangan di Cao adalah sebahagian besarnya fluke; Beliau memenangi pilihanraya taufan-lewat bulan Disember terhadap lawan paling menonjol dikenakan dengan menyembunyikan Wang Tunai dalam beku beliau (Demokrat William Jefferson). Namun, ianya bagus untuk melihat seorang ahli politik yang berikutan nuraninya.

Kini, Rang undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan akan bergerak ke Dewan Negara. Masa depan pengharaman pengguguran perlindungan dalam pilihan awam (serta pelan-pelan insurans kesihatan swasta bersubsidi) yang terpengaruh Cao adalah tidak jelas. Kedua-dua pihak akan bersiap sedia untuk perdebatan yang berat ke atas isu ini. Akan Cao menyesal mengundi beliau jika Dewan Negara berakhir penyusutan sekatan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *