Rebutlah lima Tips untuk menghentikan pencerobohan Doberman hari

Rebutlah lima Tips untuk menghentikan pencerobohan Doberman hari

Adakah anda sedar bahawa Doberman kelangsangan (keagresifan) boleh diubati? Baik, belajar beberapa tips latihan untuk menghentikan pencerobohan Doberman sekarang sebelum terlambat!

Doberman pencerobohan telah menjadi satu masalah yang biasa di antara baka Doberman. Mereka dikenali bagi masalah-masalah tingkah laku tersebut. Pakar-pakar berkata pencerobohan mereka yang semula jadi kepada mereka kerana mereka adalah asalnya baka untuk mempunyai sikap garang dan personaliti. Walaupun dari fakta ini, baka baru yang lebih lembut dan mudah menyesuaikan diri sekarang daripada orang-orang yang sebelumnya. Mereka akan dilatih untuk menjadi anjing pengawal yang cemerlang lagi mengekalkan ciri-ciri mesra dan kasih sayang yang mereka telah.

Walaupun Doberman dikenali sebagai anjing-anjing yang berbahaya, mereka adalah anjing rajin sangat pintar dan hebat. Mereka boleh menjadi anjing keluarga yang baik juga Bilakah mereka tingkah laku yang agresif akan diperbetulkan melalui rawatan dan pemulihan. Berikut adalah tips latihan Doberman berikut yang boleh membantu anda dalam mengubati Doberman kelangsangan (keagresifan):

Penawar Doberman pencerobohan Petua No.1-anjing latihan. Dari masa yang anda memutuskan untuk mengambil Doberman anda di rumah anda, ia adalah penting bahawa anda menetapkan perintah pek dan anda mengambil jawatan sebagai anjing alpha. Dengan cara itu, dia akan tahu bahawa dia adalah komuniti pek bahawa dia perlu mengikuti anda sebagai pemimpin pek Nya. Dengan cara ini, dia akan berasa selamat dan memberikan kesetiaan beliau kepada anda. Apabila anda melatih mereka pada usia awal, tingkah-laku yang negatif boleh diperbetulkan dengan mudah dan pembangunan pencerobohan boleh dielakkan.

Penawar Doberman pencerobohan Petua No.2-sosialisasi. Membiarkan anjing doberman untuk main dengan temannya dan berikan perhatian sewajarnya boleh menjadi ubat yang sangat berkesan untuk doberman kelangsangan (keagresifan). Sesetengah anjing doberman akan cenderung untuk menjadi agresif apabila mereka akan dedahkan kepada orang lain dan haiwan peliharaan. Mereka mungkin telah juga mengalami trauma daripada pemilik lepas atau persekitaran mereka sebelumnya. Apa pun mungkin faktor-faktor sosial pencerobohan doberman anda, ia adalah penting bahawa anda membawanya dengan anda dan membuat dia rasa bahawa dia selamat di tempat anda dan bahawa beliau sentiasa boleh berkawan dengan orang lain.

Penawar Doberman pencerobohan Petua No.3 – Neutering. Dobermans yang tidak neutered boleh mendapatkan amat agresif untuk anjing-anjing lain. Prosedur ini boleh membantu anda Doberman kurang agresif atau malah menghapuskan mereka tingkah laku yang agresif terutama Bilakah mereka membesar lama mereka akan kurang terdedah kepada masalah kesihatan yang berkaitan dengan tingkah laku yang agresif ini.

Penawar Doberman pencerobohan Petua No.4-ganjaran. Kadang-kadang, adalah sukar bagi pemilik untuk mengenal pasti punca-punca dan akar Doberman tingkah laku agresif. Ianya juga amat sukar bagi mereka untuk menenangkan. Tetapi biasanya, merawat dan ganjaran kerja terbaik bagi mereka untuk bertindak. Anjing Doberman hanya mahu mendapatkan perhatian bahawa itulah mereka resort untuk menunjukkan tingkah laku agresif kecuali anda membetulkan mereka dengan memberi perhatian kepada mereka apabila mereka berkelakuan dan anda memberi mereka ganjaran, mereka dengan serta-merta akan berfikir bahawa anda adalah Sila apabila mereka berkelakuan. Dengan cara ini, merawat atau ganjaran yang anda akan memberikan mereka akan membuat kesan kepada minda mereka yang setiap kali mereka berkelakuan, anda sila dan mereka akan diberi ganjaran.

Penawar Doberman pencerobohan Petua No.5-perubatan perhatian. Punca lebih teruk bagi pencerobohan antara baka Doberman Masalahnya ke atas kesihatan mereka. Doberman yang mesra dan bahagia adalah satu yang sihat. Mereka tidak mudah jengkel dan tidak mudah marah dengan orang lain apabila terdapat apa-apa yang salah di dalam badan mereka. Jadi, jika anda Doberman tidak lagi telah diperiksa oleh doktor haiwan, pergi dan dia menyemak. Ia adalah satu kemestian untuk memastikan bahawa dia adalah baik-baik saja. Sebagai pemilik, ia adalah tanggungjawab anda untuk menjaga kesihatan dan tidak terlepas pandang akan kemungkinan yang boleh menyebabkan bahaya kepada Doberman anda.

Sebagai akhir, pencerobohan Doberman boleh mudah dirawat selagi anda tahu punca pencerobohan mereka. Sama ada kelangsangan (keagresifan) doberman mempunyai batang dari genetik atau dari sosio-persekitaran, ianya masih menjadi tanggungjawab kami untuk mengambil memegang pada kebajikan dan Keselamatan untuk anjing Doberman kita sendiri. Ia adalah satu perkara yang penting untuk ingat bahawa kelakuan anjing Doberman hasil bagaimana anda melakukan latihan anda dengannya. Ingat iman mempercayai bahawa pencerobohan Doberman boleh sembuh selagi anda bersamanya dan bahawa beliau dikira pada anda untuk mendapatkan bantuan dan sokongan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *