Realiti bert Cct

Realiti bert Cct

Beberapa perkara akan hanya misteri dan begitu juga dilihat peranan dan kepentingan yang yang kritikal penjagaan pengangkutan (CCT) RN memainkan dalam bidang penjagaan kesihatan. Profesional lain seolah-olah melihat kita seperti mutts – sedikit segala-galanya tetapi yang pastinya bukan thoroughbred dalam apa-apa.

Saya pernah mendengar rakan sekerja yang menerangkan pekerjaan sebagai sesuatu antara EMT yang diperbesarkan dan sebuah bangku yang lebih panas. Apa-apa duyun – tetapi apa yang boleh anda lakukan?

Walau bagaimanapun, saya hanya mahu untuk menetapkan rekod yang lurus, jadi untuk bercakap, dengan menunjukkan nilai dan kepentingan yang BERT CCT membawa kepada jadual.

Apakah begitu ironis tentang persepsi adalah bahawa kebanyakan CCT BERT jururawat veteran dari ICU atau ER dengan pensijilan yang memberi makna baru kepada penggunaan akronim huruf awal. Ramai yang memegang sijil yang terdiri daripada ACLS PALS, CCRN, CEN, TNCC, PHTLS, ATLS dan -anda mendapat gambar.

Bukan untuk menyebut manakala jururawat lain keluar frolicking di matahari pada hari mereka cuti; sering kali, kita duduk di sesetengah bilik darjah yang panas, claustrophobic dalam usaha mencapai ilmu. Di samping itu, latihan yang meluas dilakukan sebelum kami juga dibenarkan untuk berurusan dengan pesakit, dengan kelas-kelas yang terdiri daripada pengurusan airway, lanjutan sokongan hidup, urusan mudah alih ventilator, farmakologi dan protokol trauma.

Dalam semua bidang kejururawatan, jumlah maklumat yang dibuang mengikut cara anda luas dan pada masa-masa boleh agak over-whelming. Sudah tentu, anda perlu belajar semua dan kemudian dapat mengulangi kata demi kata, kembali kepada pengajar.

Linkungan yang dibenarkan belakang ambulans yang sememangnya hanya mini ER. Percayalah, Terdapat tiada perkara seperti yang BERT CCT claustrophobic. Termasuk peralatan standard: pam IV, pulse oximetry, memantau, airway peralatan dan ubat-ubatan farmasi. Cukup banyak semua nyawa prosedur disediakan di sini – CCT BERT dilatih untuk bersedia untuk apa-apa.

Kebenaran diberitahu, untuk menjadikannya sana di dunia nyata yang BERT CCT perlu bijak, lucu dan pantas. Murphy’s undang-undang Hiper-pemanduan adalah norma dan oleh itu asas yang kukuh dalam asas-asas penjagaan kritikal bersama-sama dengan latihan menyediakan BERT CCT bagi apa-apa dan segala-galanya.

Di sebelah bawah, tanpa mengira latihan dan pengalaman, anda tidak boleh benar-benar bersedia tetapi kunci, tanpa mengira keadaan ialah untuk sentiasa memastikan kesinambungan rawatan daripada menghantar ke hospital menerima. Dalam kebanyakan kes, pesakit dan hasil meningkatkan akibat nisbah 1-ke-1 ini.

Ianya sesuatu yang menarik dan satu profesion yang memberi ganjaran peribadi yang mentakrifkan penjagaan seorang pesakit pada satu-satu masa. Di sisi lain; pada masa-masa, ia boleh menjadi satu kerja yang menyusahkan tetapi seperti kami profesional kontemporari kita semua di pasukan yang sama dengan matlamat sama – untuk menjaga pesakit dan mendapatkan mereka ke peringkat seterusnya pemulihan secepat mungkin.

Ingat, kami tidak mutts, sehingga masa yang akan datang untuk pasang CCT melintasi laluan anda membuang kami tulang dalam bentuk hormat – tidak biskut anjing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *