Raya Presiden 2012: Memahami kepentingan, mendapatkan nombor

Raya Presiden 2012: Memahami kepentingan, mendapatkan nombor

Walaupun ia seolah-olah hanya semalam apabila negara datang bersama-sama untuk menonton Presiden Barack Obama mengangkat sumpah jawatan – dan langkah yang bersejarah – sebagai Presiden Afrika Amerika pertama negara, pilihan raya presiden 2012 berada betul di sudut.

Terdapat banyak perkara yang terlibat dengan pilihan raya 2012, sebagai tambahan kepada perlumbaan Presiden, termasuk 33 kaum dalam pilihanraya untuk ahli-ahli di Amerika Dewan Perwakilan dan Senat Amerika Syarikat.

Di peringkat negeri, terdapat 11 Gabenor bangsa dan pelbagai kaum badan perundangan Negeri yang akan berlangsung pada pilihanraya 2012.

Implikasi yang jelas sebagai negara terus perhimpunan dari kegawatan ekonomi yang ketara. Trend semasa untuk terus “Tukar Kuda” huluan disebabkan oleh gembar-gembur promosi berbanding pencapaian politik boleh memudaratkan untuk pemulihan yang berkesan dan jangka panjang. Pilihan raya presiden 2012 boleh menjadi titik perubahan ekonomi atau titik yang melayakkan untuk satu skala penuh tailspin.

Mengimbas kembali pada perlumbaan Gabenor pada tahun 2010, yang boleh menjadi pelopor boleh didapati dengan pilihan raya presiden 2012, Parti Republikan mengambil 29 kerusi bagi Gabenor, termasuk lima kerusi yang lebih banyak daripada Bilakah mereka mula.

Florida, keadaan swing utama, kini mempunyai seorang Gabenor Republikan, kerana tidak Pennsylvania dan Ohio, dua negeri yang sebelum ini diketuai oleh Demokrat.

Ramai akan tout pengaruh Pergerakan Tea Party dan pembangkang untuk pakej penjagaan kesihatan sebagai penggerak utama bagi keputusan Pilihanraya pada tahun 2010, peralihan kerajaan-kerajaan negeri yang banyak dan foreshadowing yang boleh didapati untuk pilihan raya presiden 2012.

Gabenor memegang banyak pengaruh, terutamanya mengenai aliran penduduk mereka serta Kolej pilihan raya.

Ramai telah mula mengambil notis. Eric Black MinnPost.com di dalam artikelnya, “cara untuk awal 2012 matematik Kolej pilihan raya, tetapi apa yang palang pintu” menyatakan, “Obama menang 2008 adalah begitu kukuh dan sapu menyeluruh dari buaian tradisional Negeri, serta penangkapan beberapa negeri yang telah daripada merah ke atas kitaran hari, bahawa dia boleh kehilangan sebanyak enam Syarikat beliau dibawa pada tahun 2008 dan masih mencapai undi pilihanraya 270 penting yang diperlukan untuk kemenangan yang terlibat.

Oleh itu, tumpuan kepada Kolej pilihan raya dan proses reapportionment yang telah mengambil tempat berikutan Banci 2010 adalah faktor utama dalam perlumbaan 2012, terutamanya disebabkan oleh isu-isu dahulu mengenai Banci dan implikasi semasa di redistricting.

Hope Yen, menulis untuk Associated Press, menyatakan, “dari segi sejarah, bilangan penduduk sekali satu dekad yang seimbang telah terlepas minoriti, khususnya yang miskin di bandar-bandar yang padat, serta kanak-kanak. Pada tahun 2000, Biro berkata buat pertama kalinya lebih mengira daripada 1.3 juta orang, kerana kebanyakannya untuk salinan kiraan putih yang lebih kaya dengan pelbagai residences. Kira-kira 4.5 juta orang akhirnya terlepas, kebanyakannya orang kulit hitam dan Hispanics. ”

Banci adalah penting untuk Raya 2012 dari segi taburan warga dan peruntukan pembiayaan seperti yang dinyatakan oleh Yen yang menulis, “perubahan penduduk akan menyebabkan anjakan rumah kerusi yang melibatkan 18 Syarikat yang akan berkuatkuasa pada tahun 2013. Pemenang besar termasuk Texas, yang akan mengambil empat tempat duduk rumah baru, dan Florida, yang akan mendapat dua. Banci 2010 keputusan juga digunakan untuk mengedarkan lebih daripada $400 billion dalam bantuan Tahunan Persekutuan dan akan mengubah setiap negeri pilihan raya Kolej undi awal dalam pilihan raya presiden 2012.”

Orang-orang yang percaya adalah terlalu awal untuk mula memikirkan tentang 2012 Presiden pilihan raya perlu berfikir sekali lagi dan mula mengira undi di negeri anda. Masa depan adalah sekarang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *