Rawatan untuk Tonsillolitis – belajar bagaimana untuk menyembuhkan anda Tonsil stones sekali untuk semua

Rawatan untuk Tonsillolitis – belajar bagaimana untuk menyembuhkan anda Tonsil stones sekali untuk semua

Ia kelihatan sukar untuk mendedahkan rawatan t-batu-batu yang berfungsi secara kekal. Dalam keadaan terdesak, ramai orang hanya mempunyai tonsil mereka dikeluarkan. Walaupun ini mendapatkan anda tonsil yang dikeluarkan Adakah hanya melucutkan anda keupayaan untuk borang batu; Ia akan mengelakkan masalah yang membawa tonsil-batu dan nafas itu di tempat pertama.

Terdapat pelbagai orang yang mempunyai tonsil mereka dibuang dan sekarang mengadu mengenai ketulan ini whitish kekuningan yang masih didapati di belakang tekak.

Jika anda ingin untuk menyembuhkan anda t-batu di bawah adalah beberapa cadangan yang boleh membantu:

Mengikis dan Cecair kumur

Satu taktik rawatan batu tonsil layak melibatkan penggunaan mengikis dan Cecair kumur yang berterusan. Gunakan Cecair kumur dan mengikis lidah menghalang sejumlah besar serpihan daripada ketidakhadiran di belakang lidah dan akhirnya dari menetap dalam crypts daripada tonsil itu. Jika anda melakukannya secara harian, ini mungkin mengurangkan kuantiti sampah yang tanah pada tonsil yang dan dengan itu kuantiti batu-batu yang akan membentuk.

Kemungkinan rawatan t-batu-batu yang lain adalah dengan menggunakan jet Dentuman low-pressure air untuk menghilangkan daripada mereka. Semburan air secara langsung pada poket tonsil di mana ketulan putih yang diajukan untuk basuh kaki. Hati-hati untuk tidak menggunakan persekitaran yang tekanan tinggi, kerana ini mungkin merosakkan tisu tonsil oleh terkoyak ia.

Anda perlu membuat satu titik untuk minum banyak air seluruh hari. Ini akan bukan sahaja membantu anda mengekalkan badan yang terhidrat, tetapi di samping itu membantu anda dalam mengeluarkan bakteria dan kuman dari badan anda. Kesegaran nafas juga akan memastikan jika anda minum banyak air.

Rawatan tonsilloliths yang paling mudah dalam pandangan saya adalah pakej lengkap kebersihan mulut yang kerja-kerja menghapuskan isu-isu asas untuk menghentikan tonsilloliths dan nafas untuk selama-lamanya. Jika digunakan dengan betul ia akan berhenti tonsil batu dari pernah membentuk masa lain, menghilangkan sebarang isu nafas dan memberikan anda bahawa perasaan nafas segar yang berterusan.

Walaupun di rumah removals biasanya berjaya mengetepikan tonsil batu dari mulut, tekak, dan belakang lidah, beberapa kes lebih teruk dan memerlukan bantuan doktor. Sebagai contoh, jika sampah yang terletak di kawasan mulut atau kerongkong yang sukar untuk mencapai atau di tempat yang yang berisiko untuk mencucuk dalam, adalah lebih baik untuk membolehkan pakar membuang ketulan itu untuk anda.

Walaupun cara yang telah dibincangkan sebenarnya boleh mengusir batu tonsil, kunci untuk menghilangkan tonsilloliths anda kekal terletak dalam aspek pencegahan. Hanya dengan menyerang punca bola busuk putih ini, anda akan kekal menghentikan mereka daripada kembali, ini benar-benar adalah benar jenis rawatan t-batu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *